anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange va inchide platforma IPTV?

flo1966
Începător

Buna seara! Azi am fost sunat de la nr. 0212255930 de catre ,,un operator Orange" sa ma anunte ca urmeaza sa se inchida platforma IPTV si se va trece ca pe vremea ceausista la varianta cablului coaxial batut in cuie pe pereti si trecut prin tocul usilor! Sigur ca nu mi-am dat acceptul si convorbirea s-a incheiat in coada de peste urmand sa fie recontactat peste 2 zile! A mai primit cineva asemenea instiintare? Multumesc!

1 Soluţie acceptată‚

Buna,
In urma primirii solicitarii tale, ne-am interesat la colegii nostri. Intr-adevar, daca se desfiinteaza serviciile furnizate prin cupru din zona respectiva, atunci se desfiinteaza si IPTV-ul. 
Ca solutie, se poate face migrarea pe fibra daca in locatie exista resurse. Acest lucru inseamna ca se va schimba solutia tehnica de furnizare a serviciului TV de la cabluri UTP la cabluri analogice. In continuare, legatura catre televizoare se va face de la router, dar prin intermediul altor tipuri de cabluri. Daca aceasta solutie este refuzata de client, atunci va ramane cu serviciile actuale pana la desfiintarea IPTV. 

Vizualizare soluţie în postul original

48 Răspunsuri 48

reylon
Junior entuziast

"trecere pe <noua> tehnologie"  🙂 🙂 🙂 primul cablu coaxial a fost instalat in 1948!!! IPTV este viitorul. ce tupeu au sa dea numele de "noua" tehnologie.... 

Catalin55
Începător

Ați găsit cumva alt furnizor pt IPTV? Vă rog să ne spuneți tuturor celor care nu vrem sa renunțăm la aceasta tehnologie.

LiviuDum
Începător

Si eu am fost sunat acum in Octombrie, la 6 luni distanta. Casa este configurata toata cu cablu UTP si este imposibil sa trec la cablu coaxial. Din pacate Orange nu furnizeaza o solutie de TV prin Wifi fara deranj prin cablu coaxial sau nu sunt prea experti in a gasi o solutie convenabila pentru abonati. Daca TV este smart , are intrare de retea sau wifi de ce trebuie sa gauresc peretii pentru cablu coaxial ?

Astept o solutie profesionista nu carpeli. Am fibra optica pana la router iar de la router la etaj cablu utp.

reylon
Junior entuziast

exact ca tine am scos toti cabluri coaxiale preistorice si am ftp, fibra si access point cu acoperire completa casa si gradina. Daca nu ne dau ei solutii serioase, cauta iptv streaming.... sunt multi furnizori..... si am vazut ca acuma imaginea este destulde stabila si calitatea a crescut  mult.

FLo1_0-1729711130955.png

reylon, înțeleg că un cablu coaxial este de domeniul ”preistoric” (deși nu exista descoperit cupru în acele vremuri), dar cu ”FTP”-ul new generation de unde până unde? Personal mă plictisesc dacă stau să copiez ceva prin FTP, așadar aleg mai bine ai încerca VPN: mult mai aproape de zilele noastre. Și de când cu sistemele ”mesh”.... chiar și AP-urile încep să scrie istorie.

Ca idee: Oricât de smart ar fi un TV, acesta din proiectare tot va fi ”învățat” să caute grila de programe fie pe cablul conectat la mufa RF, fie pe un echipament conectat la HDMI. Poate vor apărea și acele TV-uri doar cu Wi-Fi sau LAN, fără HDMI sau RF. Doar o părere. Toate cele bune.

reylon
Junior entuziast

Flo, prin ftp, fibra si AP cu controller, firewall si routere e switch, treci vlan diferite, faci quality of service, faci rutare dedicata sau in balancing... poti sa ai un provider de backup daca pica unu. Nu am vrut sa dam o imagine prea complicata la utilizatori normali care nu lucreaza in networking si de fapt nu cauta solutii extreme. Ai incredere: coaxial cu pierderi de calitate la lungimea el este historie. tcp/ip permite video on demand, 4K quality, inregistrarea daca provider permite, quality of service  si si si..... mai mult cu o singura retea in casa (1 cablu sau o retea wifi) si mai multe vlan faci tot. nu mai trebuie alti cabluri si alte solutii. Faptul ca si orange a destrus acest concept practic si ne a cerut un cablu de la fiecare TV la router este o prostie.... eu cu un cablu fac tot..... si na va fi de schimba in curand si daca schimba tehnologie. Este la fel diferenta care a fost intre gramofon si CD audio - analog contra digital

reylon
Junior entuziast

considerati ca daca un om astas face o casa noua, pune cablu pentru internet si pune wifi.... asta conteaza.... nu mai trebuie coaxial decat pentru a utiliza provideri si tehnologii depasite. foloziti un fire stick de 100 lei si un iptv provider prin wifi si veti vedea ca cablu coaxial ramane numai pentru historie...

Te-am înteles, însă doar piața și înmulțirea cazurilor de clienți care vor solicita acest serviciu va face furnizorul să se adapteze situației. Că menționai de ”gramofon”: acum 25 de ani stăteam cu mâna întinsă la vecini cu speranța să dea o semnătură chiar dacă nu aveau calculator, doar pentru a avea acces la un internet prin LAN în loc de net prin modem. Ideea: Vor veni și vremurile când coaxialul va deveni istorie, așa cum este modemul vândut ca echipament separat în ziua de azi.

Abrashcu
Junior entuziast

Salut,

Daca ai Smart tv de ce nu folosești Orange Tv Go pentru vizionare canale?

Noroc că am configurat casa cu ambele tipuri de cabluri utp și tv, in fiecare camera am montat  prize duble (1tv/1net).

Emmi
Începător

Salut. Eu am o alta speță. Televizoarele mele sunt aduse din America.  Avand in vedere ca sunt pè alt sistem ( ntsc si nu pal )  nu voi mai putea vedea nici un canal. Informația trebuie sa fie digitala, pentru a se face conversia automat. Altfel trebuie un tvtunner extern , care sa transforme imeginea analog in digital. Doar că nu am gasit acest dispozitiv care sa poata reda calitate HD. 

Aveti o sulutie pentru asa ceva?

Salutare!

Daca le configurezi ca tara (limba) pe Romania, are vreo relevanta in schimbarea formatului?

Varianta ar fi sa pui un STB (Set Top Box) cu cablu HDMI sau scart in loc de CI+.

Emmi
Începător

Configurarea limbii nu are nimic de a face cu formatul imaginii. Televizoarele din State nu ma lasa nici acel "tras in bandă " . Merg doar pe ntsc. Pana s-a bagat fibra optica si la telekom, foloseam un tunner tv extern care face conversi. Apoi, cand a inceput sa ajunga informatia direct digital, televizoarele nu au mai avut nevoie de nimic. Eu am si digi acasa, dar cand se face distribuirea din cutia in care intra fibra oprica si se transforma in cablu analog, se pierde informatia digitală.  Deci televizorul percepe imaginea in ntsc. 

Este motivul principal de ce am ramas inca cu telekom orange. 

reylon2
Începător

MI au sunat deja de 3 ori la cateva luni de timp. Cablu coaxial are mai buna calitate si este digital mi au zis.... 🙂 incep sa incred ca este numai o manevra comerciala sa creasca pret la abonament incat acuma platesc 65 lei luna ip tv si internet

PavelG
Junior

Am primit aceiași înștiințare și nu prea înțeleg. Am internet, tv și voce fixa pe fibra pana în router. Am refuzat inițial dar mi-au spus că din 26 mai nu voi mai avea tv

reylon
Junior entuziast

suntem in 20 Iulie si eu inca am IPTV