anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange va inchide platforma IPTV?

flo1966
Începător

Buna seara! Azi am fost sunat de la nr. 0212255930 de catre ,,un operator Orange" sa ma anunte ca urmeaza sa se inchida platforma IPTV si se va trece ca pe vremea ceausista la varianta cablului coaxial batut in cuie pe pereti si trecut prin tocul usilor! Sigur ca nu mi-am dat acceptul si convorbirea s-a incheiat in coada de peste urmand sa fie recontactat peste 2 zile! A mai primit cineva asemenea instiintare? Multumesc!

1 Soluţie acceptată‚

Buna,
In urma primirii solicitarii tale, ne-am interesat la colegii nostri. Intr-adevar, daca se desfiinteaza serviciile furnizate prin cupru din zona respectiva, atunci se desfiinteaza si IPTV-ul. 
Ca solutie, se poate face migrarea pe fibra daca in locatie exista resurse. Acest lucru inseamna ca se va schimba solutia tehnica de furnizare a serviciului TV de la cabluri UTP la cabluri analogice. In continuare, legatura catre televizoare se va face de la router, dar prin intermediul altor tipuri de cabluri. Daca aceasta solutie este refuzata de client, atunci va ramane cu serviciile actuale pana la desfiintarea IPTV. 

Vizualizare soluţie în postul original

39 Răspunsuri 39

FLo1
#StarMember

Procesul de eficientizare a pachetelor de servicii este într-o continuă schimbare. Dacă serviciile IPTV nu au avut o cerere prea mare (cred), există posibilitatea orientării exclusive a serviciilor TV prin FO sau DTH, motiv pentru închiderea platformei IPTV. Dacă vei considera că ai o alternativă mai bună, indiferent de furnizorul serviciilor, îți recomand să o încerci. Succes.

Pololică
#StarMember

Se pare ca este o discutie mai veche, de la momentul preluarii Telekom Comunications. Cel mai probabil, fuziunea spre un singur Orange va duce la o reorganizare a serviciilor oferite prin noile contracte de redifuzate semnate.

Daca numarul de abonati este mic (sub un anumit procent) si nu mai renteaza, serviciul respectiv va fi tras pe dreapta (a se vedea abonamentele Felxibil).

Razvan
#StarMember

Salutare! Orice serviciu oferit de companie care nu aduce profit la un moment dat se va închide. Posibil, ca IPTV să fie pe pierdere și s-a decis, la nivel de acționariat, desființarea acestuia. Nu ai ce să faci în situația curentă, decât să accepti o altă ofertă similară pe fibră sau satelit. 

Buna,
In urma primirii solicitarii tale, ne-am interesat la colegii nostri. Intr-adevar, daca se desfiinteaza serviciile furnizate prin cupru din zona respectiva, atunci se desfiinteaza si IPTV-ul. 
Ca solutie, se poate face migrarea pe fibra daca in locatie exista resurse. Acest lucru inseamna ca se va schimba solutia tehnica de furnizare a serviciului TV de la cabluri UTP la cabluri analogice. In continuare, legatura catre televizoare se va face de la router, dar prin intermediul altor tipuri de cabluri. Daca aceasta solutie este refuzata de client, atunci va ramane cu serviciile actuale pana la desfiintarea IPTV. 

Au sunat si mie. Clar am refusat sa renunt la iptv. Defapt nici mai am cabluri coaxiali. Am tot pe lan si fibra la mine. Caut alt furnizor ip tv. Lasam ca orange  sa ramana tehnologic depasita. Alti vor trece in fata. Ip tv este viitorul si la calitate video si la interactivitate!

Orange Romania e singurul furnizor din tara care mai livrează serviciul de IPTV restul furnizorilor funcționează doar pe cablul analog digital . 

nu va suparati dar eu am router cu fibra si iptv. faptul ca desfintati cupru, nu are ca consecinta inevitabila sa desfintati si iptv cum apare din mesajul dumneavoastra. sa desfintati iptv nu este deloc o problema tehnica dar numai o alegere facuta de la orange, si din pacate o alegere gresita din punctul meu de vazut.

Bună ziua, 

Am internet, tv și voce pe fibra optica și mi s-a transmis ca tv va fi furnizat prin cablu. Dacă nu accept nu voi mai avea tv din 26 mai. Nu înțeleg.

Îmi poate explica cineva, tehnic, ce se întâmplă? 

Salutare! 

Sigur ai primit informarea ca semnalul TV va fi prin cablu, și nu prin fibră? 

Fibra e cel mai bun standard actual și nu cred ca îl întrerupe cineva. 

reylon
Junior entuziast

cablu coaxial de la router la televizor..... in loc de UTP ip. Acuma, nu stiu daca cu coaxial este tot digital sau analog, sigur cu ip este! coaxial existe din 1948, IPTV din 1995! sa ne dezvoltam 🙂

IPTV nu prea a avut adepți din cauza prețului și cam e tras pe dreapta. Știu ca acel coaxial e vechi de când lumea, dar ambele semnale vin prin același fir (fibra), dar mentenanța este diferită. 

La mine, e o problema reala faptul ca se reintroduce coaxial-ul. Eu am televizoarele aduse ddin State.  Acolo se foloseste NTSC nu PAL SECAM ca in europa.

Imaginea transmisa digital prin sistemul actual,  poate face aceasta conversie. Pt ca e didgitala. Coaxialul nu poate face asta. 

Ar insemna să-mi cumpăr televizoare noi

Din pacate, daca aparatura nu este "specifica" semnalului receptionat (similar telefoanelor mobile), furnizorul de servicii nu prea poate fi tras de maneca. Pana acum vreo 15 ani, daca mergeai in State (indiferent de operator), erai informat ca pentru Verizon si Sprint, telefoanele din comercializate in Romania s-ar putea sa nu functioneze sau sa aiba functionalitate limitata (din cauza tehnologiei CDMA folosita in perioada respectiva), plus necesitatea integrarii frecventelor tipice SUA (alte benzi decat cele folosite in Europa). Ceva de genul se intampla si la tine: televizoarele au alt standard decat semnalul receptionat. Poate un service sa te ajute (sa le treaga "in banda").

PS: firul coaxial nu cred ca e problema, ci semnalul transmis prin el. Prin 2015-2016 (nu mai retin exact) incepusem sa receptionez o parte o parte din canalele HD cu macroblocuri ("purici"). A venit o echipa tehnica si mi-a schimbat cablul (vechi de 20 de ani) cu unul mai gros (probabil similar cu diferenta dintre un cablu UTP de categorie 3 cu categorie 4).

reylon
Junior entuziast

Platesc 60 lei luna fibra + IPTV asa ca nu ma pare scumpa. Si nu vad costuri mai mari incat trece pe net care deja avem.... coaxial are nevoie de mai multe elemente pe traseu... Pret lau facut ei sa prinda clienti si urmator nu au fost in stare sa tina servicii.... Se poate produsul nu este in profit si inca o data vina nu este clientul dar furnizor. Si daca funizor refusa o inovatie in loc de o vechime de tehnologie inca o data este vina furnizorul. A fost singur cu technologie asta care permite video on demand si multe alte, dar nu a fost bun sa il valorizeaza si sa scoata rezultate.... tot este vina furnizorul. DA, NU AVEM CE FACE decat sa asteptam cineva mai destept. Sunt IPTV provider online dar din pacate nu au banda garantata pentru ca deranjeaza.....