anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Orange va inchide platforma IPTV?

flo1966
Începător

Buna seara! Azi am fost sunat de la nr. 0212255930 de catre ,,un operator Orange" sa ma anunte ca urmeaza sa se inchida platforma IPTV si se va trece ca pe vremea ceausista la varianta cablului coaxial batut in cuie pe pereti si trecut prin tocul usilor! Sigur ca nu mi-am dat acceptul si convorbirea s-a incheiat in coada de peste urmand sa fie recontactat peste 2 zile! A mai primit cineva asemenea instiintare? Multumesc!

1 Soluţie acceptată‚

Buna,
In urma primirii solicitarii tale, ne-am interesat la colegii nostri. Intr-adevar, daca se desfiinteaza serviciile furnizate prin cupru din zona respectiva, atunci se desfiinteaza si IPTV-ul. 
Ca solutie, se poate face migrarea pe fibra daca in locatie exista resurse. Acest lucru inseamna ca se va schimba solutia tehnica de furnizare a serviciului TV de la cabluri UTP la cabluri analogice. In continuare, legatura catre televizoare se va face de la router, dar prin intermediul altor tipuri de cabluri. Daca aceasta solutie este refuzata de client, atunci va ramane cu serviciile actuale pana la desfiintarea IPTV. 

Vizualizare soluţie în postul original

18 Răspunsuri 18

reylon
Junior entuziast

Flo, prin ftp, fibra si AP cu controller, firewall si routere e switch, treci vlan diferite, faci quality of service, faci rutare dedicata sau in balancing... poti sa ai un provider de backup daca pica unu. Nu am vrut sa dam o imagine prea complicata la utilizatori normali care nu lucreaza in networking si de fapt nu cauta solutii extreme. Ai incredere: coaxial cu pierderi de calitate la lungimea el este historie. tcp/ip permite video on demand, 4K quality, inregistrarea daca provider permite, quality of service  si si si..... mai mult cu o singura retea in casa (1 cablu sau o retea wifi) si mai multe vlan faci tot. nu mai trebuie alti cabluri si alte solutii. Faptul ca si orange a destrus acest concept practic si ne a cerut un cablu de la fiecare TV la router este o prostie.... eu cu un cablu fac tot..... si na va fi de schimba in curand si daca schimba tehnologie. Este la fel diferenta care a fost intre gramofon si CD audio - analog contra digital

reylon
Junior entuziast

considerati ca daca un om astas face o casa noua, pune cablu pentru internet si pune wifi.... asta conteaza.... nu mai trebuie coaxial decat pentru a utiliza provideri si tehnologii depasite. foloziti un fire stick de 100 lei si un iptv provider prin wifi si veti vedea ca cablu coaxial ramane numai pentru historie...

Te-am înteles, însă doar piața și înmulțirea cazurilor de clienți care vor solicita acest serviciu va face furnizorul să se adapteze situației. Că menționai de ”gramofon”: acum 25 de ani stăteam cu mâna întinsă la vecini cu speranța să dea o semnătură chiar dacă nu aveau calculator, doar pentru a avea acces la un internet prin LAN în loc de net prin modem. Ideea: Vor veni și vremurile când coaxialul va deveni istorie, așa cum este modemul vândut ca echipament separat în ziua de azi.

Salut,

Daca ai Smart tv de ce nu folosești Orange Tv Go pentru vizionare canale?

Noroc că am configurat casa cu ambele tipuri de cabluri utp și tv, in fiecare camera am montat  prize duble (1tv/1net).