Uneori unii operatori ai retelelor de telefonie sunt ori incompetenti, ori nepasatori. Mai bine te duceai in magazin fizic la Telekom sa faci portarea, era mai simplu decat prin telefon. Cred ca era si gratis. Vodafone nu imi amintesc sa imi fi cerut ceva la portare. E bine ca macar ai rezolvat, s-au pastrat ofertele vechi si esti multumit. Pacat ca de cand au preluat Telekom-ul fix, Orange-ul a cazut in cap. Era o retea destul de buna inainte, dar o sa se rezolve toate problemele pana la urma.
Ok, ce folosesti tu pe calculator de ai nevoie de viteza aia? Eu la peste 100 Mbps in medie am si download si upload bun la orice, pot urmari orice in 4K HDR pe tv-uri, tableta, calculatoare, telefoane...etc, minim 4 streaming-uri simultan + multe alte lucruri solicitante, toate pe wifi. Si am si viteza excelenta in jocuri. Mi-am facut reteaua wifi in asa fel incat sa am semnal full si viteza maxima peste tot in casa si in curte, inclusiv cu amplificator si 2 routere conectate toate intre ele prin cabluri, nu bridge wifi. Tot e conectat in retea prin wifi, inclusiv lucrurile smart de prin casa si merge totul excelent, fara sa pice sau sa fie instabil. Prin cablu la routerul principal am conectat doar sistemul de supraveghere si un calculator, atat. Nu suport mataraie si cabluri prin toata casa, ma axez pe wifi. Eu in casa pe date mobile pe telefon am in medie vreo 60 Mbps. Nu am fibra in zona, ca as fi pus, e si mai ieftina. Oricum si asa e bine si sunt destul de multumit de Vodafone si de internet. Imi acopera perfect nevoile. Internetul e si capabil 5G, nelimitat si mobil, il pot lua cu mine oriunde. O alternativa ar fi Starlink, dar e prea scump deocamdata si nu merita, cel putin in zona asta, dar se va ieftini. E foarte bine si asa. Problema la wifi-ul tau sigur e ca il folosesti pe cel de la ONT, nu ai luat un router suplimentar conectat in mod bridge. Nici un ONT nu ofera un wifi bun. Daca vrei wifi calumea, asta e solutia. Eu pe wifi pe router ieftin Huawei si fibra de 1 Gbps de la Digi am scos aproape 700 Mbps download.
Nu poti sa te duci intr-un magazin fizic Orange sa vezi daca poti rezolva? Situatia e nasoala si nu cred ca o sa te sune.....