la 02-08-2026 05:58 PM
Salut!
Am incercat de nenumarate ori sa instalez fibra (la casa) dar de fiecare data m-am lovit de problema “durerii in *” a companiei, faptul ca tehnicienii nu au aparat de sudura (practic nu au nimic inafara de fibra, conectori si ont). Mie imi trebuie sudata fibra pentru a o putea conecta in box ul de la orange pentru ca cel actual nu e pe acelasi stalp.
Am facut sesizari pe chat si la 300, am cerut explicit tehnicieni cu echipament de sudura cand ma sunau sa confirm cererea de instalare, dar de fiecare data nu au facut nimic in acest sens.
Cum as putea sa rezolv problema asta si sa vina cineva cu prostia aia de aparat ca sa pot instala fibra (in zona mea este doar orange si un privat, deci nu pot apela la digi care au intotdeauna duba plina de echipamente de nici nu stii cu ce ii ajuta)
Multumesc! (Tin sa mentionez ca nu am o cerere la activ)
la 02-08-2026 06:35 PM
Salutare,
Dacă nu este cu supărare, ne poți oferi mai multe detalii despre motivul pentru care este necesară sudarea fibrei? Din ce descrii, nu este foarte clar ce cu ODB-ul ăla sau cel puțin eu, nu înțeleg de ce este necesară această operațiune.
Până atunci, dacă sudura este într-adevăr singura soluție, eu zic să faci o nouă cerere de instalare și eventual să specifici că echipa tehnică trebuie să vină echipată și cu un aparat de sudură pentru fibră optică.
Mulțumesc și te așteptăm cu mai multe detalii.
la 02-08-2026 07:07 PM
Am deja fibra de la un privat si vreau sa ma mut la orange, de aia e necesara sudura. Si cred ca am mentionat faptul ca de fiecare data le specific asta si ei nu trimit
02-08-2026 07:18 PM - editat 02-08-2026 07:19 PM
Am înțeles, deci tu nu vrei să schimbi fibra existentă din casă, ci doar să se facă o sudură. Dar este chiar atât de dificil să tragi o fibră nouă de la ODB până în casă?
Nu sunt sigur, dar poate tehnicienii sunt instruiți la instalări să pună fibra direct de la ODB până la ONT și din acest motiv nu au aparat de sudură optică. Sudura este folosită mai des la ODB-uri, manșoane sau noduri optice.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor