Jay daca ai indoieli in privinta achizitionarii unei pisici atunci sigur nu ai timp si n-o mai face. Animalul de companie nu e un gadget pe care putem sa-l uitam intr-un sertar atunci cand ne plictisim de el. Animalutul este un suflet si chiar daca nu vorbeste,ne poate spune multe din comportamentul lui. Animalului nu-i este teama ca nu o sa mai aiba de mancare sau culcusul nu-l mai are la dispozitie...cel mai mult ii este frica ca isi pierde stapanul/prietenul. Luand in calcul scenariul ca la un momendat nu ne mai putem ocupa de animalut si vrem sa il vindem/donam,acest lucru va fi un supliciu pentru el. Cel mai bine este ca atunci cand avem indoieli ca ne-am putea purta cum trebuie de un animal de companie,mai bine sa ne abtinem si sa le admiram pe ale altora.
Referitor la o camera de supraveghere pentru animalul de companie,cred ca ne gandim la camerele de interior...in exterior nu prea vad cum am putea supraveghea un animalut decat daca este in lant.
Orice camera de supraveghere copii este buna si pentru animalut.Acuma depinde de bugetul fiecaruia si cat de mult isi permite sa investeasca intr-o camera.
Dupa cum spune initiatorul,o camera de 150 de lei isi va face treaba atata doar ca nu trebuie sa avut cine stie ce mari asteptari de la ea,va face fix cat a fost proiectata sa faca,iar durabilitatea ei in timp este strans legata si de componentele care le are,care pot fi ieftine sau scumpe.
Un Vistacam de la Orange isi va face treaba si nici nu este foarte scumpa,undeva pe la vreo 200 de lei. Merge atat prin hubul oferit de Orange (gratuit) cat si prin interfata web,atata doar ca necesita un abonament iar acesta poate fi un impediment.Oricum cine ar vrea sa o achizitioneze,poate pune in balanta costul abonamentului cu facilitatile pe care le ofera acesta,adica alerte online,SMS-uri in caz ca nu exista retea etc.
Eu m-am orientat catre acest Vistacam dar fara abonament si cu accesare prin interfata web.
Sigur,mai am si altele de interior-exterior insa dat fiind topicul le luam in considerare pe cele de interior,astfel ca as recomanda Google Nest (IQ sau Standard,difera pretul putin). Nest-urile sunt niste camere extrem de performante. Nu exista pierderi de legatura cu routerul atunci cand acesta se restarteaza sau sunt caderi de curent. Se poate inregistra 24/24.Se poate face zoom pe imagine (4x pe standard si 8x pe IQ).Poate sa isi seteze fetzele membrilor familiei sau animalute,ca sa nu alarmeze atunci cand acestea intra in cadru. Isi poate alege singura cadrul cel mai important (o usa sau o fereastra de exemplu). Poate trimite alerte online pentru diferite situatii,ramane la latitudinea detinatorului pe care le anuleaza si pe care le poate mentine. Se poate face sharring cu alti membri ai familiei,astfel ca toti sa vada ce se intampla in casa. Are o multime de calitati dar nu mai dezvolt deocamdata.
Foarte frumos topicul.
Presimt o multime de postari din care ne-am putea inspira cu totii 🙂