anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Voi ce culoare preferați la telefon?

DanielaH
Moderator

Pentru cei mai mulți dintre noi, atunci când vrem să ne cumpărăm telefon mobil (sau o mașină 😃) culoarea reprezintă un criteriu foarte important.

Mi-au căzut ochii recent pe un studiu mai vechi realizat de psihologul Donna Dawson (menționat de talkandroid.com) care susține că alegerea culorii telefonului poate spune câte ceva despre personalitatea utilizatorului. Ea a ales pentru studiu 5 variante de culori – alb, negru, auriu, verde si albastru.

Rezultatele studiului spun că modelele Gold (culoarea invingătorilor) sunt alese de iubitorii de lux, în căutarea succesului financiar, persoane foarte sociabile și cu o intuiție deosebită.

Dacă cei care aleg culoarea verde tind să fie echilibrați, cinstiți, muncitori și preocupați de ceilalți, albastrul este pentru persoanele sensibile, responsabile și încrezătoare în forțele proprii.

În timp ce albul pare să fie preferat de cei extrovertiți, deschiși și naturali, negrul (pentru că înseamnă putere și control) este ales de persoanele mai individualiste și independente, dar și de leaderi.

Din acest studiu lipsesc culorile roșu (despre care se spune că este culoarea oamenilor activi), argintiu, violet și galben.

Voi ce culori alegeți pentru telefoane/ huse?

Eu personal n-aș alege niciodată albul, pentru că este mai dificil de curățat și de întreținut 😊, și nici culoarea violet, și nici roz; pentru că nu-mi plac 😊.

Ce culoare credeti că prefer? Am avut mereu telefoane negre sau argintii, dar folosesc tot timpul (prin rotație) huse portocalii și verzi 😊.

 

DanielaH_0-1684498399280.png

Weekend plăcut tuturor 🌞!

19 Răspunsuri 19

FLo1
#StarMember

Chiar am abordat un studiu despre "influența culorilor în marketing". Personal din oferta găsită am ales mereu pe albastru📱 (bleu💠 sau bleumarin🔷️), am avut și negru, și poate voi încerca și verde🟩 dacă nu va fi prea.... dark.

Oricum m-a fascinat și înainte despre cum se modifică al nostru comportament în funcție de culorile care le utilizăm / alegem. 😇👍

LE: La huse de o vreme....aleg transparente. Pentru tine Daniela, probabil negrul/argintiu la carcasă, și un orange/verde/transparent.... la carcasă.

Pololică
#StarMember

În primul rând nu pot să nu remarc un cuvânt: cătare. Îmi plac arhaismele (în generală, doamna învățătoare ne mai spunea mici exirciții de dicție, printre care „Caut carte și incă ca[u]t". Ne ajuta să vorbim „rotund”). Din păcate, nu prea s-a prins de mine „rotunjimea” vorbelor.

Revenind la topic: merg pe culorile neutre, care nu sar în ochi. Merg pe negru (cu variații) și, în secundar, albastru (la fel, tot cu variații). Întrucât toate telefoanele de vreo 7-8 ani încoace au avut husă, culoarea telefonului nu a mai contat. Am avut, până anul trecut în ianuarie, un IPhone SE Rose Gold, dar, având husă (neagră) pentru spate, nu ma deranja.

Legat de mașini: în urmă cu 4 ani (fără 6 zile) am adus acasă noul copil: un Logan MCV maro. La momentul comenzii, dealer-ul ne-a întrebat, printre altele, ce culori am vrea. Am fi vrut vișiniu (nu mai știu cum îi zicea culorii, dar era un vișiniu mai închis), dar nu era disponibilă pe modelul respectiv (SL Plus) și am ales culoarea maro. Cand a pronununțat dealer-ul culoarea n-am înțeles din prima: în loc de Brun Vison (vizon), am înțeles Brun Bison (bizon) și așa i-a rămas numele. Evident, când am ajuns în firmă, toți colegii, împreună cu patronul, au început cu „bizon în trafic”, „bizonule, vin-o încoace”, etc.

@Pololică, merci, și pentru comentariu, și pentru atenționare!

Pe noi ne întreba doamna învățătoare dacă ne e foame, atunci când "mâncam" litere 😂. Am editat 👍.

Bine ca nu ati baut si cerneala (mi se mai intampla).

PS: https://www.conjugare.ro/romana.php?conjugare=c%C4%83ta

Cuvantul stiu ca inca este folosit, deci sunt corecte ambele variante 🙂

Mie îmi plac în general cele pe albastru deschis / turcuaz, dar aleg și pe negru în ultimă instanță. Mașinile le-am ales albe în ultimul deceniu.

Mulțumesc de topic!

Anonim
Neaplicabil

@Pololică soldat se vede că n-ai făcut stagiul militar obligatoriu 😀 cătarea face parte din dispozitivul de ochire a unei arme de foc 😀

Și mai există expresia "a fi luat în cătare" cu sensul de a fi ținut sub observație până când faci un pas greșit sau ceva greșit... de obicei șefii cu subalternii fac aceasta 😀

M-am eschivat când a venit potera. Mă ascunsei la popotă. 😁

Totuși, în vremea Micului Paris se mai vorbea așa pe la țară. 

delfinas
#StarMember

Eu aleg culoarea cea mai ... ieftină. 🙂 In general am avut negre și argintii, dar nu contează culoarea, totul se reglează din ...nu din pâine, ci din husă. 🙂

mihai_13
Maestru

Culoare  - ce frumos suna - ce frumoasa este viata daca are si culoare  , as prefera sa nu folosesc o husa pentru telefon  , acum ma o husa neagra  un negru carbon   nu zic ca-mi place dar asa a fost 🙂   iar daca ar fi sa nu folosesc o husa la telefon prefer ca telefonul sa aiba carcasa alba !   doua telefone cu carcasa alba am avut ; xperia Z si  chiar si acum  de rezerva  un xperia Z5 compact  de un alb mat sidefat  ...

cmadeleinel
Explorator

majoritatea telefoanelor pe care le-am avut pana acum au fost argintii/gri metalizat, exceptie facand ultimul, care este rosu, pt ca nu am mai gasit alta culare disponibila la momentul respectiv 😄 iar husele de obicei le-am avut colorate, cu imprimeuri variate, le schimbam in functie de sezon, sau cu imagini abstracte.

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Personal, am ales intotdeauna negrul pentru telefoane. Pentru ca mi se pare o (non)-culoare foarte eleganta. De asemenea, o (non)-culoare foarte rezistenta la murdarie. Alternativ, prefer bleumarin/gri inchis, culori inchise in general. Nu mi-as lua un telefon alb de exemplu. Nu imi place, si nu mi se pare nici practic. De asemenea, nu-mi place gold-ul. Deloc. "Rose gold" nici atat (aka "pink").

Acelasi lucru il aleg si in cazul huselor. Punand in balanta in primul rand functionalitatea, dar si design-ul. Imi plac lucrurile simple, si asta se vede si in alegerea huselor. Negru, simplu, rezistent. Nu iau o husa ca sa atrag atentia, imi iau husa ca sa-mi protejez telefonul, in special in caz de cazaturi. Daca se pot imbina amandoua astfel incat sa arate si bine, si sa protejeze telefonul, cu atat mai bine. Daca nu, o sa las un pic la design in favoarea functionalitatii. Deci, trebuie sa fie un pic mai "solida". Si nu-mi plac deloc husele din silicon transparent. Dupa un timp devin galbene. :)) Plus ca acel silicon tinde sa-si piarda proprietatile dupa un timp si sa nu mai stea la fel de bine pe telefon ca in prima zi.

Cu toate astea, daca ar fi sa aleg o culoare pentru husa, alta decat negru, as alege portocaliu. Da, o sa iasa in evidenta, dar depinde si de mood. Mi se pare ca e o combinatie foarte draguta. Portocaliul husei + negrul telefonului cred ca ar arata foarte bine, si...ii da si o nuanta "fun". :))

Client Orange

Anonim
Neaplicabil

Culoarea mea preferată este galben.

Din păcate nu am avut niciodată un telefon galben dar am rezolvat printr-o husă. 

De asemenea, mai am huse roșii și albastre.

Cred că fiecare utilizator se poate exprima cum dorește. 

Actualul telefon are o culoare destul de interesantă , "Lunar Silver" care este un fel de albăstriu cu tente de alb, foarte interesant. Cu husă transparentă arată excelent.

Următorul telefon va avea culoarea galbenă (dacă va fi disponibilă) sau verde 😁

Anonim
Neaplicabil

Negru și albastru 

Eu am avut telefoane în nuanțele lila, roz, bleu, negru, iar la huse preferam sa fie transparente. Cu toate că nu rezista husa prea mult că se îngălbenea, îmi plăcea mie sa vad nuanța telefonului.