la 29-09-2019 03:03 PM
Navigand pe www tocmai am fost redirectionat, la un moment dat pe pagina hxxx://zijaipse.com/view/8/view/92848.html care face redirect catre hxxx://zijaipse.com/1/1407888/?var=1293848 care la randul ei face redirect catre pagina hxxx://worldvictory.vip/ro/1/ora/?key=xxxxxxxxxx care este o tentviva de clona a unei pagini Orange si unde esti intampinat cu urmatorul mesaj:
"Program de recompensare a clienţilor
Felicitări! 29 September 2019
În fiecare zi selectăm în mod aleatoriu mai mulţi utilizatori pentru un sondaj. În schimb, le oferim posibilitatea de a primi un cadou valoros de la noi sau de la sponsorii noştri. Acest sondaj ne permite să îi înţelegem mai bine pe utilizatori, să ne evaluăm punctele slabe şi punctele forte şi să îmbunătăţim experienţa utilizatorilor legată de serviciile noastre. Sondajul nu durează mai mult de 30 de secunde.
Puteţi câştiga un nou Samsung Galaxy S10, Apple Iphone XS sau Samsung Galaxy S9. Tot ce trebuie să faceţi ca să primiţi un cadou este să răspundeţi la câteva întrebări.
Nu uitaţi: 100 de utilizatori selectaţi la întâmplare au primit această invitaţie. Numărul cadourilor este limitat!"
Urmeaza sa completati un chestionar fictiv referitor la calitatea produsele si serviciile Orange si daca recomandati Orange prietenilor si cunoscutilor.
Dupa parcurgerea acelui chestionar si "verificarea" respunsurilor sunteti informat de faptul ca sunteti castigatorul unui telefon mobil varf de gama (in cazul meu un Samsung Galaxy S10 - a se intelege si gluma proasta) si ca tot ce trebuie sa fac este sa achit 5 euro taxa de transport prin curierat DHL.
Pentru asta esti invitat sa achiti suma online pe pagina hxxx://go.lltrsknoob.click/click care te trimite catre hxxx://get-the-better-deal.com/page?cam=11189&country=ro&pub=2996&clickid=5d907e7c88b6d70001e848c6&sub1=168&FB_pixel_id= si unde evident ca se cer datele cardului bancar.
NU DATI CURS ACESTOR CONCURSURI SI SONDAJE DE OPINIE FICTIVE! NU EFECTUATI CLICK PE LINK-URI, BUTOANE, IMAGINI, BANNERE DIN ASEMENEA PAGINI!
Eu am intrat in jocul lor pentru ca stiam ce fac si m-am oprit fix unde a trebuit.
Nu intru in detalii tehnice despre WHOIS, Name Servere, nume proprietar domeniu web, nume registrator web, data inregistrare domeniu, data expirare domeniu, firma gazduire, etc.
la 30-09-2019 11:13 AM
la 30-09-2019 11:21 AM
la 30-09-2019 11:37 AM
la 30-09-2019 11:38 AM
la 30-09-2019 01:00 PM
la 30-09-2019 01:15 PM
la 30-09-2019 02:22 PM
la 01-10-2019 09:11 PM
la 01-10-2019 09:17 PM
la 02-10-2019 07:44 PM
@FaraUnID, mulțumim pentru topic și informațiile postate!
Cum vă puteți proteja împotriva fraudelor, dar și alte informații utile puteți găsi pe www.orange.ro/fraud, Iată câteva sfaturi:
•Cea mai sigură masură de prevenire a unei posibile fraude este sa nu dai curs solicitărilor dintr-un mesaj suspect.
•Nu furniza informații confidentiale unor persoane necunoscute, indiferent de modalitatea de comunicare: apel, sms, whatsapp, e-mail, rețele de socializare etc.
•Înainte de a întreprinde orice acțiune sugerată de un necunoscut (de exemplu: furnizare date personale, transfer de bani, reîncarcare cartele pre-platite), verifică informația cu cineva de încredere.
•În cazul în care ai comunicat unor persoane necunoscute parole sau coduri de identificare, iți recomandăm să le schimbi imediat și să blochezi conturile respective.
•Nu da curs niciunei solicitări de a divulga codul PIN, parola, numarul de card. În cazul în care ai dezvăluit informații despre un cont sau un card bancar, iți recomandam să anunți imediat banca.
•Verifică cu atenție expeditorul, conținutul mesajelor, link-urile și fisierele primite prin e-mail.
•Nu suna înapoi numere necunoscute de la care ai apel pierdut, mai ales daca au prefixe internaționale.
•Setează parole, sigure și diferite, pentru fiecare din echipamentele sau conturile de utilizator deținute.
•Nu lasa echipamentele neblocate atunci cand nu le utilizezi sau le lași în spații publice.
•Actualizează periodic versiunea de software instalată pe echipamentele pe care le folosești (telefon mobil, tabletă, laptop, ruter, smart TV etc.).
•Utilizează conexiuni la rețele de internet securizate, instalează un program anti-virus și protecţie de tip firewall pe care sa le actualizezi permanent.
•În cazul în care pierzi sau ți se fură telefonul mobil, îți recomandăm să soliciți imediat blocarea cartelei SIM.
la 25-06-2020 04:41 PM
la 06-07-2020 02:01 AM
la 06-07-2020 08:32 AM
la 06-07-2020 11:30 AM
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor