anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Tips & Tricks cu Google Lens

DanielaH
Moderator

Salut tuturor!

Vorbeam aici (printre altele) și despre aplicația Google Lens și cum poate fi ea folosită pentru identificarea plantelor. La recomandarea membrilor Comunității am utilizat-o destul de mult ulterior, cu foarte bune rezultate, la început ca testare pe plantele mele din apartament, apoi chiar în concedii și recent în Grădina Botanică din București pentru identificarea copacilor și a altor plante pe care nu le cunoșteam și care nu erau nici etichetate.

“Jucându-mă” mai mult cu ea, am aflat că această aplicație este mult mai complexă și poate fi de ajutor în mult mai multe situații.

Sțiați că poate copia texte dintr-un document fizic în telefon și îl poate trimite chiar și pe un computer? Știe deasemenea să traducă orice text în timp real cu ajutorul funcției “Translate”. Chiar dacă nu știi în ce limbă este scris un text, Google Lens identifică automat limba și poate traduce textul într-o altă limbă cu care suntem familiarizați.

Printre altele am descoperit că poate scana și coduri de bare sau coduri QR. Are multe opțiuni interesante și utile, dar cea mai spectaculoasă funcție mi s-a părut cea cu care poți rezolva rapid probleme simple de matematică.

 

DanielaH_1-1666003490001.png

 

V-am făcut curioși? Dacă vreți să aflați mai multe despre această aplicație integrată cu Google Assistant și Google Photos, vă recomand să aruncați o privire pe articolul Alinei de aici și, bineînțeles, vă așteptăm să reveniți în Comunitate cu impresii.

Voi folosiți Google Lens? Care opțiune vi se pare cea mai atractivă/ utilă în viața de zi cu zi?

 

 

8 Răspunsuri 8

Vio73
#StarMember

Recunosc faptul că nu am folosit și nu folosesc Google Lens, dar după ce ,,am aruncat" un ochi în articolul cu pricina, este posibil să folosesc pe viitor o astfel de facilitate!

Mulțumim foarte mult!

Anonim
Neaplicabil

Și eu recunosc că nu am folosit-o dar citind topicul am să o instalez și mă voi "juca" și eu cu ea. Mulțumim pentru pont, @DanielaH ! 🙂

Pololică
#StarMember

Aplicatia omoloaga din Huawei este Petal Search (cu functia Identificare). Bara de cautare are, pe langa functia principala... de cautare, si identificare (cu ajutorul camerei), dar si Scan (coduri QR).

Dintre cele 3 functii, doar scanarea codurilor QR nu am folosit-o.

Super! Mulțumim pentru completare!

Revin cu un mic update:

  • recunoaste o opereatie matematica (am scris pe o foaie 1+ radical din 1=), dar nu mi-a facut calculul (recunoaste ce este [calcul matematic], dar nu-l rezolva
  • mi-am facut un selfie de "identificare" si mi-a zis ca sunt Ron Desantis (in proportie de 44%) printre altii
  • am facut o poza la o cana si imi cauta modele similare
  • am facut o poza la telefonul de munca (tot un huawei, dar Y5II) si cauta similare (display pentru Huawei [nu model], carcase, etc.

Desi este o alternativa, pentru AI (inteligenta artificiala) mai au putin de recuperat. Oarecum pastreaza ideea a ceea ce dau sa identifice, dar ...

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver

Da, folosesc. Chiar mentionasem si pe celalalt topic chestia asta.

La ce o folosesc eu? In general la QR codes. Si cateodata la identificat tipuri de plante.

Dar exercitii de mate nu stiam ca poate sa faca. :)) Pana la urma, daca poate "citi" ce scrie si calcula...nu vad de ce nu. Dar e un feature de care eu personal nu stiam. Nu ca as fi avut neaparat nevoie de curand de el. Dar nu stiam ca exista.

Foarte tare! Mersi frumos! 🙂

Client Orange

Blue12
Senior

Folosesc Lens pentru a identifica tipurile de plante si flori (sunt mare pasionat) dar si pentru a afla pretul cerceilor pentru care o colega i-a primit cadou 😂 precum si site-ul de unde au fost comandati

Și eu tot cu plantele am început (tot pasionat 😀) și, ușor, ușor, am ajuns la ecuații 🤣.