anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Aplicații pentru îngrijirea și identificarea plantelor

DanielaH
Moderator

Pentru că a venit primăvara, vă propunem un topic în care să ne readucem aminte să ne bucurăm de soare, de verde și de flori. Se spune că cea mai frumoasă relație existentă pe Pământ este cea dintre un gradinar și o floare – grădinarul o îngrijește și floarea înflorește.

 

Suntem siguri că aveți și voi plante acasă, indiferent că locuiți într-o casă cu curte sau la bloc într-un apartament. Știați că există o multitudine de aplicații care ne învață cum să le îngrijim? Iată câteva dintre ele:

 

Planta (doar pentru iOS) – este un ghid aproape complet de recomandări pentru îngrijirea plantelor (udare, iluminare, fertilizare, curățare, înmulțire etc.)

PlantSnapp (Android și iOS) – conține o bibliotecă impresionantă de plante de toate felurile și permite crearea unui calendar pentru întreținerea acestora, cu notificări de reamintire pentru udare, fertilizare etc.

Garden Tags (Android și iOS) – este ideală pentru pasionații de grădinărit; printre altele, găzduiește și o comunitate destul de mare de grădinari de la care se pot obține sfaturi utile

Picture this (Android și iOS) – cu această aplicație se pot identifica plantele care sunt toxice pentru oameni și animale, dar oferă și resurse extinse pentru a identifica dacă o plantă este bolnavă și cum o putem readuce la viață

 

Cu toate aceste aplicații se pot crea profiluri separate pentru fiecare plantă în parte, cu fotografii, numele, data etc.

 

Iar pentru situațiile în care vrem să identificăm și să aflăm mai multe despre o plantă care ne-a plăcut în vacanță sau pe care am văzut-o într-o grădină, este suficient să-i facem o poză cu telefonul și apoi avem și aici la îndemână cîteva aplicații de mobil:

 

Google Lens (Android și iOS)

TreeApp (Android și iOS) – ideală pentru identificarea copacilor

PlantNet (Android și iOS) – recenziile spun că poate identifica chiar dacă fotografia nu conține întreaga plantă, ci doar o parte a ei (de ex. o frunză)

LeafSnap (Android și iOS) – creatorii acestei aplicații sustin ca pot identifica plantele cu o precizie de 95%

Seek (Android și iOS) – pe lângă identificarea plantelor, păsărilor, ciupercilor și a altor specii, are și un sistem de gamification foarte ingenios, cu acumulare pe bagde-uri și puncte

 

Vă invităm la un schimb de experiențe pe această temă – aratați-ne ce plante aveți, cum le îngrijiți și spuneți-ne dacă și cum folosiți tehnologia în această direcție.

 

Am pregătit și o surpriză pentru voi. Un badge special de primăvară va fi al vostru dacă vă autentificați în Comunitate de 10 ori în luna lui Mărțișor 🙂

Vă dorim tuturor o primăvară frumoasă, cu multe flori, soare și zâmbete.

 

9 Răspunsuri 9

Viocat
Senior certificat
Buna DanielaH. O aplicatie pe care eu o folosesc la identificarea diferitelor plante este Google Lens. Multumesc pentru informatii!

DanielaH
Moderator

@Viocat, mulțumim pentru recomandare! Trecem și Google Lens pe listă 🙂

arsradu
#StarMember

Buna dimineata si un 1 Martie fericit! 🙂

Din pacate nu pot sa ofer prea multe sfaturi de gradinarit, pentru ca nu e domeniul meu. :))

Cu toate astea, am avut nevoie la un moment dat sa identific o anumita plantuta din gradina, si pot sa recomand inca o aplicatie, preinstalata pe Android (sau descarcabila de pe Play Store, in caz ca nu e), si instalabila pe iOS: Google Lens. Mi s-a parut foarte utila. 🙂

Pe Android, daca folositi aplicatia de Camera de la Google, ar trebui sa fie parte componenta din ea, si se poate accesa foarte usor dand tap pe iconita de Google Lens corespunzatoare. De asemenea, Google Lens se poate descarca si ca aplicatie de sine statatoare de pe Play Store.
Pe iOS, este parte componenta a aplicatiei Google, iar componenta Google Lens se poate accesa facand tap pe iconita de camera (Search by Camera) de pe campul de Search.

Update: Pana am scris eu tot raspunsul, a mai venit cineva cu aceeasi idee. Oh well. Gand la gand cu bucurie. :))

Client Orange

DanielaH
Moderator
@arsradu, super! Gata, o instalez și eu :) Happy Mărțișor! Cu bucurie să fie!

delfinas
#StarMember
O primăvară frumoasă tuturor!!! Daniela, buna idee cu aceste aplicații. Când întâlneam o planta necunoscută, apelam la cunoscători. Acum, cu ajutorul acestor aplicații, o să pot să mă descurc mai simplu. Mulțumim, Daniela!!!

DanielaH
Moderator
@delfinas, cu mare drag! Eu foloseam Seek, dar se pare că Google Lens e mai tare :) O primăvară minunată!

Vio73
#StarMember & November Problem Solver
Sincer, nu folosesc nicio aplicație, dar în caz că o să am nevoie, îmi vor fi extrem de utile sfaturile de mai sus. Mulțumesc foarte mult! Vă doresc tuturor să aveți o primăvară minunată!

DanielaH
Moderator

Revin cu feedback despre Lens.

Am instalat-o în weekend și am testat-o cu una din cele mai spectaculoase plante pe care le dețin (poza 1). În timp ce Seek a identificat doar o specie de orhidee (poza 2), Lens mi-a spus exact ce specie este, cu tot cu denumirea latinească și descriere (poza 3).

Deci da, recomand și eu :). Mulțumiri! Am adaugat-o și în descrierea topicului.

 

arsradu
#StarMember
Apoi daca nici Google nu e in stare sa identifice plante, cu tot AI-ul lui...cine s-o mai faca? :)) Ma bucur mult ca ti-a fost de ajutor! 🙂
Client Orange