anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Smishing phishing!

Jay
Campion certificat

Hristos a înviat!

 

Până astăzi nu auzisem de smishing.. doar de phishing.. dar, sunt conștientă că sunt departe de a ști tot, mereu sunt lucruri noi de învățat.. 

Nu am o întrebare, am vrut doar să deschid un topic, deoarece presupun că nu sunt singura care a primit un astfel de mesaj.. din când în când apar astfel de campanii, gen "dacă nu cade pică".. și, mai presupun că ele apar tocmai pentru că unii mai și pică.. De ce pică? Unii din naivitate, altii din lipsă de răbdare, de parca ar întârzia undeva dacă înainte de a apăsa niște butoane ar citi despre ce e vorba.. câștigă câteva secunde care se pot dovedi foarte scumpe..

Dacă nu ești abonat al unui serviciu, dar, primești un mesaj legat de el, ignoră-l!.. Cineva doar încearcă să te scutească de povara banilor..

Și, daca ai totuși un abonament, inainte de a-ti actualiza datele, asigura-te ca le actualizezi unde trebuie.. nu butona instant, te poate costa foarte mult.. 

Eu nu am Netflix și nu am avut niciodată.. deși, mai aud în jur despre diverse seriale, dar, când nu ai timp sa te uiți nici la serialele de la televizor, oricât de bună afacere ar fi un abonament la Netflix, în final, dacă il plătești degeaba, indiferent cât dai, este scump..  Numa' zic.. 

Aveți grija cui/unde va trimiteți/actualizați datele proprii!!.. 

Îmi place însă că apare pe telefon și atenționarea de a avea grija la mesajele care vin de la numere nesalvate în agendă.. doar un pic de răbdare și un strop de atenție ne mai trebuie.. 

Nu am verificat de unde este numărul +33618492186, însă, nu cred ca este un număr prietenos.. 🙄

P.S. Eu am blocat numărul.. sigur pot trăi și fără "serviciile oferite".. 😁

Jay_0-1681658487677.png

Pentru cine dorește să știe mai mult, am găsit un articol interesant, mă rog, așa mi s-a parut mie.. în link.. 

Phishing, Smishing and Vishing: What's the Difference? - Experian

 

7 Răspunsuri 7

Razvan
#StarMember

Mulțumesc cu recunoștință, Jay!

Postez si eu, un sms scam pentru un presupus colet. Eu aștept un colet din UK și inițial am crezut că trebuie sa platesc taxe vamale, apoi zis că este țeapă, că valoarea coletului până la 150 € nu se plătesc taxe vamale.

https://postimg.cc/0MxM4qmX

Jay
Campion certificat

Multumesc si eu Razvan.. nu stiam ca pentru un colet de pana in 150€ nu se platesc taxe vamale.. link-ul in schimb, nu-l pot viziona.. acum e ok, link-ul nou merge.. 😊

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver

Multumim frumos, Jay!

Da, genul asta de mesaje pare sa fie "in trend". Si e foarte bine ca oamenii sa stie ce-i cu ele, si ce sa faca in caz ca primesc astfel de mesaje.

Numarul pare de Franta (dupa prefix), dar la fel de bine putea sa fie si Papua Noua Guinee, sau orice alta tara (inclusiv Romania, binenteles). Iar link-ul e batator la ochi de la o posta. Dar cu siguranta sunt si persoane care cad in plasa, altfel genul asta de scam nu ar continua sa apara, sub diverse forme, la intervale regulate. Ba pe mail, ba prin SMS, ba telefonic. Asa ca...dupa cum ziceai si tu, mare atentie! 🙂

Client Orange

FLo1
#StarMember

Problema e simplă: De ce să ai dublă identitate? Adică 2 X numere de mobil, email, adrese postale, chiar identitate? EXACT pentru astfel de cazuri. Nu ”testezi” chestii dark introducând date reale. Altfel surprizele pot fi .... lanț. Este motivul pentru care am două prenume (poate nu întâmplător de la naștere), am dual SIM, am mai multe conturi de email, adrese poștale, chiar și dată de naștere. DA, paranoia poate fi, dar altfel nu ai cum testa până unde și cât poate merge .... bau-bau. 😈

Morala: DOAR TU trebuie să fi conștient permanent unde e loc de fake și unde e ... pe bune. Restul e teatru.

Jay
Campion certificat

In cazul asta, as spune ca paranoia mea e in stadiu incipient, n-as putea spune ca, unele chestii mentionate, nu imi sunt cunoscute.. 😁

FLo1
#StarMember

Oh, @Jay , important (cred) este că se poate trata. Deci chiar dacă lasă vreo urmă, nu e definitivă și nici profundă, cel puțin în acest stadiu "incipient". 😁

Vio73
#StarMember

Și eu am primit unul, chipurile de la DPD, în care m-au contactat să-mi lase coletul și nu am răspuns. Întâmplător am verificat și am văzut că link-ul nu era de la ei, ci nici măcar românesc . Paradoxal, așteptam un colet de la Altex, dar îmi dăduse deja Cargusul  sms cu AWB și toate cele.

Mulțumesc pentru topic și informații!