14-11-2025 10:04 AM - editat 14-11-2025 10:07 AM
Salutare tuturor!
Este al cincilea an consecutiv în care sărbătorim împreună Săptămâna Internațională a Conștientizării Fraudei în Comunitatea Orange.
Trăim într-o lume digitală în continuă schimbare, iar atacurile cibernetice devin tot mai ingenioase. Tentativele de fraudă pot avea efecte serioase, dar vestea bună este că vă puteți proteja. În fiecare an, Orange dedică această săptămână specială informării și conștientizării, pentru ca voi să știți cum să recunoașteți riscurile și să rămâneți în siguranță în mediul online.
Ce înseamnă tentativele de fraudă?
Sunt încercări prin care persoane sau grupuri rău intenționate încearcă să obțină bani sau date personale. Pot apărea sub forma:
Uneori, aceste mesaje par să vină de la Orange, dar în realitate sunt trucuri folosite de infractori. Cele mai frecvente metode includ phishing, apeluri sau SMS-uri suspecte, e-mailuri false și atacuri informatice. Scopul lor? Să obțină date sau bani în mod fraudulos.
Vă puteți proteja. Cum?
Fiind mereu informați și vigilenți, doar așa puteți evita multe situații neplăcute. Orange este alături de voi în această misiune de a face mediul online mai sigur.
Descoperiți mai multe sfaturi și informații utile pe pagina dedicată prevenirii fraudelor.
Vă invităm și pe voi să împărtășiți recomandări sau experiențe din care cu toții avem de învățat.
Rămâneți în siguranță!
la 14-11-2025 10:22 AM
Intr-o lume in care deja inteligenta artificiala depaseste in credibilitate inteligenta naturala, orice informatie este bine sa fie verificata in mai multe parti si confirmata cu persoanele apropiate.
la 14-11-2025 10:42 AM
O inițiativă utila! Am primit și eu în trecut mesaje și apeluri dubioase care păreau credibile, dar faptul că am verificat cu atenție sursa și nu am dat click pe linkuri m-a protejat. E esențial să fim vigilenți, să nu oferim date personale și să folosim metode suplimentare de securizare a conturilor.
Mulțumim, AndreeaAC, pentru topic, și mulțumiri Orange pentru promovarea unui mediu online sigur!
16-11-2025 10:40 AM - editat 16-11-2025 10:40 AM
Buna @AndreeaAC
Utile informatii, multumim! Acum cu tot ceea ce se intampla in online, AI, si toate metodele din ce in ce mai ingenioase de a frauda, ar trebui si noi sa fim din ce in ce mai vigilenti si sa ne intrebam de 2x inainte de a da curs unor cereri care par prea frumos sa fie adevarate. Pana si acele abonari fara acordul nostru, despre care tot se discuta aici in comunitate, sunt tot in categoria fraude in organizarea mea, insa, aici, dupa cum am mai zis, mare atentie pe ce dam click:)
In rest, toate bune, zero fraude si zile cu soare!☀️
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor