20-09-2023 02:05 PM - editat 21-10-2023 05:56 PM
Deci fiti atenti cum sunt prostiti clientii: ca un context, am doi parinti. Povestea cu abonamentele mamei o stiti probabil. Acum, a inceput povestea cu abonamentele tatei.
Numarul tatei este in OROC, la fel cum am fost toti candva. Suna de la Orange un domn care s-a prezentat ca Vlad sau Florin, sau ambele, sa imi ofere portarea numarului tatei din OROC in Orange, impreuna cu o fibra la pachet. Dragutul meu, ce sa fac cu fibra? Sa mi-o pun bibelou in cap? Sa mi-o agat la urechi? Mai am o fibra, ce sa fac cu inca una? Si ia uitati minciunile si ABUZURILE consultantului respectiv:
1. I-am zis ca vreau portare, dar fara fibra. Zice ca nu se pot porta numere de mobil fara fibra in pachet.
2.Daca nu portez, cu tot cu fibra, abonamentul tatei se va desfiinta, fiindca nu mai are contract (e in afara perioadei minime). Ii spun "Domnule, stiu cu ce se mananca treburile astea, si stiu ca daca un abonament nu mai are perioada minima nu inseamna ca se desfiinteaza. Perioada contractuala se prelungeste cu cate 30 de zile pana la reziliere sau reinnoirea contractului". La care dansul o da cu sucirea, ca "eu va spun doar ce imi apare aici, dar aveti dreptate, asa este, dar totusi daca din mai pana acum este fara contract, nu mai bine il portam?" La care ii spun frumos ca "vreau portare, fara fibra". "Nu se poate porta un numar fara fibra"
Ii zic "Daca la dvs pe site nu coincide cu ce scrie in sistem, sunteti zero barat. Adica pe site scrie ca perioada contractuala se prelungeste cu 30 de zile si tu imi zici ca se desfiinteaza numarul daca nu iti accept oferta".
Dupa care spune "Vi-l pot lasa pe un prepay numarul daca nu portati, dar nu se poate sa mai fie abonament".
Dar stati, ca se trezeste cu alte minunatii: cica pe numele mamei mele exista doua linii de fibra, din care avem instalata doar una, dar platim si pentru a doua si e inclusa in contract, iar un tehnician sa vina sa mi-o instaleze. Din ce stiu eu, fals. Va atasez contractul, sa vedeti cum apare in contract DOAR o linie Tv, si una de net. Ii spun clar ca nu am nevoie nici de inca o fibra, ca nu am ce sa fac cu ea. Si-mi zice ca "de ce nu o instalati si o tineti in pod? Ca nu sunteti obligat sa o folositi?"
DAR DE CE SUNT EU OBLIGAT SA ITI ACCEPT OFERTA? De ce crezi ca ma poti duce de nas, doar pentru ca iti merge cu altii nu inseamna ca iti va merge si cu mine!
Ii zic ca "mi se pare ca folositi o metoda abuziva ca eu sa accept oferta" si zice "pai eu doar va spun cum sta cazul dvs". Auzi tupeu.
Va spun eu ce se intampla: are nevoie de procent de vanzari. Va spun 100% ca se poate porta un nr fara fibra inclusa in pachet. Chiar daca asa ar fii oferta, pot alege alta. Insa mai bine ar bate la procentaj trei contracte noi ale consultantului (nr portat+fibra tatei+a doua fibra a mamei) decat unul singur (doar portarea).
Tocmai cand imi "reveneam" din supararea ce am avut-o pe voi, m-ati suparat iarasi. Dar va garantez ca clientul suparat nu ramane in retea, ci se ia si pleaca. Rusine sa va fie.
la 20-09-2023 03:06 PM
:)) Si eu am mai vorbit cu ea pe Djingo (daca o fi aceeasi persoana). Si am fost foarte multumit de interactiune si de informatiile furnizate.
In rest, nu stiu ce sa-ti recomand... Oricum, sa ii spui clientului ca ii faci instalare, la niste servicii pe care nu le vrea, si sa-si puna fibra in pod, mi se pare un pic nerusinare. Adica, serios?! De ce nu ti-o montezi tie acasa, daca asa de mult iti place? :))
Si cum adica sa o montezi si sa n-o folosesti? La ce o mai montezi atunci?!
Deci, mi se pare ireal sa ii spui clientului asa ceva.
la 20-09-2023 03:09 PM
Imi spune ca a facut rost de numarul meu de la colegi, si ca a inteles ca eu ma ocup de abonamente. Deci clar stia ca am mai avut interactiuni cu ei, daca stia ca eu ma ocup de conturi. Probabil a stiut si de interactiunile neplacute cu celalalt agent, si a stiut si ca nu poate duce de nas. In contul unui client apare oricum un istoric al interactiuniilor, reclamatiilor si solicitarilor, deci doar o mica citire necesita acea sectiune pentru a nici nu ma suna, stiind ca nu dau crezare celor spuse de ei.
Dar nu. A trebuit sa ma creiereasca de cap si sa ma scoata din sarite. Motiv pentru care am sa-l reclam. Din pacate, nu ii cunosc numele fiindca nu i l-am inteles. Sper ca numarul lui de telefon e de ajuns
20-09-2023 03:13 PM - editat 20-09-2023 03:19 PM
Apropos. Partea asta: "Domnule, stiu cu ce se mananca treburile astea, si stiu ca daca un abonament nu mai are perioada minima nu inseamna ca se desfiinteaza. Perioada contractuala se prelungeste cu cate 30 de zile pana la reziliere sau reinnoirea contractului".
Thumbs up! 🙂 Foarte corect.
Dar stii ce e fascinant? Cat de multa lume chiar crede (si se panicheaza) ca le "expira" abonamentele. Au impresia ca daca nu actioneaza atunci, pe loc, vor ramane fara servicii. Cand, de fapt, operatorul are tot interesul sa taxeze cat mai mult timp! N-are niciun interes (si nici tu, ca si client, pana la urma) sa-ti inchida tie serviciile, decat daca nu platesti. In rest, cu cat mai mult timp stai abonat, cu atat mai bine.
Pe mine ce ma enerveaza maxim e atunci cand suna parintii direct, si daca vrei sa vorbesti tu, ti-o baga pe aia: "nu putem da informatii decat titularului de contract". De parca daca titularul ar fi barbat, si raspunde tot un barbat, au cum sa stie ca e titularul sau nu. Sau daca e femeie si raspunde tot o femeie. Dar asta e inca o metoda de a-i exclude din ecuatie pe cei care ar putea sa ajute, tocmai pentru a-i putea pr*sti in privat.
Eu ii recomandam un alt loc mai calduros unde sa-si monteze fibra. :)))
Stiu, sunt rau. Si nu vreau sa fiu asa. Dar cum sa-i zici ma clientului ca ii montezi fibra si poate sa si-o tina in pod daca n-o foloseste?! CUM?!
la 20-09-2023 03:26 PM
"Eu ii recomandam un alt loc mai calduros unde sa-si monteze fibra. :)))"
Daca ma suna inapoi acolo se ajunge 🤣
Mereu cand suna de la Orange le spun parintii sa vorbeasca cu mine si apoi preiau eu telefonul. Nu e vorba doar de faptul ca sunt oameni invarsta care nu au atata cunostinta in domeniu, si tineri sunt multi care n-au habar despre ce le vorbesc ei. De aceea, intr-adevar, e mai bine sa poata vorbi cineva care cat de cat se pricepe.
Nici macar n-am ceva impotriva portarii, ma pot duce oricand in Store ca sa portez doar ca nu am timp, plus ca trebuie sa vina si titularul cu mine. In Store nu vor sa ma fraiereasca, pentru ca ii cunosc, iar daca am o problema stiu de cine sa ma leg. Sunt convins ca daca ma duc in Store, o sa se prinda de cap daca le spun ca mi-au zis ca portare fara fibra nu se poate.
Apropo, ce tehnica Orange mai e si asta? Abonamentele noi se fac la 0219890, deci OROC, ca doar le face reclama si la radio si la tv, dar in momentul in care contractul expira te suna de la ORO sa te portezi la ei ca "se desfiinteaza numerele", sau "satelitii" cum mi-a zis cealalta desteapta. Ce sens are? De ce nu se hotarasc in care sa investeasca, in OROC sau ORO?
20-09-2023 05:19 PM - editat 20-09-2023 05:21 PM
Eu nu cred ca te-a sunat ORO... E doar un feeling al meu, atata tot. Nu pot fi 100% sigur. Dar cred ca te-a sunat de la OROC. De ce? Pentru ca n-ar avea interes sa te sune ORO pentru prelungirea/incheierea unui nou abonament OROC.
Deci, cand te suna, daca te mai suna, eu zic ca ar fi un amanunt important de vazut daca suna din partea Orange Romania S.A. sau Orange Romania Communications? Daca zic ca e una si aceeasi, clar nu stiu ce vorbesc, sau...cred ca tu nu stii care e diferenta dintre ele si te pot fraieri cum vor ei.
021 9890 este intr-adevar OROC si e folosit pentru servicii fixe.
la 20-09-2023 05:46 PM
N-au sunat sa prelungeasca, ci sa porteze. Tv-ul si net-ul e de la ORO
la 20-09-2023 07:53 PM
la 26-09-2023 12:27 PM
"Raspund solicitarii dumneavoastra cu referinta 209102784.
In primul rand, permiteti-mi sa va asigur ca orice sesizare sau sugestie venita din partea clientilor nostri este tratata cu cea mai mare seriozitate si consideram ca ne este de un real folos in incercarea noastra permanenta de a mentine si imbunatati calitatea serviciilor pe care le oferim.
In cel de al doilea rand, pentru portarea serviciilor este nevoie de consimtamantul dumneavoastra. Portarea serviciilor se poate face individual, fara sa exista vreo obligatie de achizitie a altor servicii. Fiecare abonament este sub termen contractual, avand mai multe servicii beneficiati de reduceri conform ofertei de familie sau pachetului Orange Love, insa nu reprezinta obligatii contractuale de achizitie si a altor servicii.
Prin prezenta, va confirm faptul ca la portarea unui serviciu din alta retea la Orange, nu sunteti obligata sa achizitionati si alte servicii decat daca doriti dumneavoastra contractarea acestora.
Ne cerem scuze pentru cele intamplate si va multumim ca ne-ati facut cunoscuta situatia.
Imi exprim speranta ca detaliile oferite vor fi de folos in clarificarea tuturor aspectelor mentionate in sesizarea dumneavoastra, iar pentru orice informatii suplimentare ramanem la dispozitia dumneavoastra prin intermediul Serviciului Clienti Orange"
Dragut, dar in mesajul care l-am trimis eu catre ei am solicitat sa se ia masuri impotriva acestui tip de comportament. Ce masuri s-au luat, totusi? Cam...niciunele.
la 26-09-2023 08:44 PM
Ai o soluție atât de simplă. Bifează din my Orange modul de a nu fi contactat. Eu asta am ales . Nici prin email, SMS, apeluri telefonice. Nu mi se pot trimite oferte. În nici un mod . Pe principiul nu suna, ies eu când am nevoie. Îmi aleg singur in ultimele șase luni un nou plan tarifar . Cum se întâmplă să mai apară necazuri atunci abia deschid eu ușa, dar Orange nu poate folosi soneria. Singura interacțiune este strict la emiterea facturilor. Pe email și SMS . Pe care le achite online, instant .
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor