anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Tentativă de fraudă +40 (724) 575 900

TheSpecialist
Maestru

Salut ! Umbla o nouă variantă de fraudă prin telefon. Ești sunat de pe acest număr și aparent un robot rulează un mesaj în română sau engleză cum ca ai primit un apel de la Poliție și ca este un mandat pe numele tău. Dacă vrei să vorbești cu un ofițer trebuie sa apeși tasta 1. Evident , nu am dat curs solicitării și apelul s-a întrerupt. 
Am vorbit și cu un prieten din Poliție și a zis ca este exclusa o astfel de abordare din partea lor. 
Deci, atentie ! 

23 Răspunsuri 23

delfinas
#StarMember

Ce le mai bubuie mintea!!!

Carlosss
Explorator

Am auzit multe întâmplări pe internet, cu inteligență artificiala AI ..

Chiar că,  ce le mai bubuie mintea :))

TheSpecialist
Maestru

Da, aparent e o problemă destul de mare cu utilizarea AI-ului și din această perspectivă. 
Multă lume o să pice în plasă pt ca sunt obișnuiți cu robotii de pe la bănci, când sunt sunați și li se cere să evalueze interacțiunea cu un consultant. 

RafaHelper
#StarMember

Confirm cele spuse, am fost si eu sunat. Am incercat sa identific carei retele aparține numărul dar nu este recunoscut acest numar desi formatul este de Romania.

Eu am fost sunat de pe numărul +40705439829 dar povestea este aceeași.

delfinas
#StarMember

Eu am fost sunata  de pe nr. +40797078164. Mesajul era intr-o engleza americana f buna si cand am auzit "Romanian Police" am inchis. Tot nu inteleg ce se urmareste exact, care e smecheria.

Mă gândesc ca odată ce apeși acel 1 pt a dori, chipurile, să intri în legătură cu un ofițer, probabil validezi ceva cod de care ai nevoie băieții să se desfășoare în telefonul tău. Sau intri realmente să vorbești cu o persoană reală care va încerca să te convingă să dai niște bani. 

Ori se fura date personale, ori încearcă sa fure bani de la tine. Partea interesanta este ca numărul e văzut ca invalid in sistemul de portabilitate. Daca știam rețeaua trimiteam un mail la operator sa blocheze aceste numere. 

Numarul, fara prefixul +40, exista in Norvegia sau Elvetia, asa am gasit pe net.

Acum m-au sunat si pe nr de Vodafone, de pe nr. 0797023668 si am si inregistrarea. 🙂 Tot in engleza ma anunta politia romana ca are un mandat pe numele meu. :)))

exact așa am pățit și eu astăzi. Am fost apelată de pe numărul+40776970942 și era un mesaj înregistrat. Am închis și eu imediat apelul

TheSpecialist
Maestru

Totuși care este explicația pt care , deși apar numere de Ro, ele nu sunt aparent înregistrate în nicio rețea?

Încearcă totuși să înțelegi ”logica” din spatele acestei păcăleli, pentru a te proteja de ele și pentru că de ”explicații tehnice” oricum e inutil. Chiar a fost astăzi la știrile serii dar destul de vag prezentate câteva povești despre această situație pare-se destul de răspândită deja în RO. Revenind, tocmai aceasta este scopul: să nu fie un număr înregistrat, pentru a nu putea fi ulterior pusă sub urmărire o anume persoană. Este asemeni adreselor de email unde la ”Nume, Prenume” apare ceva care să dea credibilitate, însă adresa de email este un fake. Cum se poate? Simplu: Îți execuți o centrală telefonică și îi configurezi ID-ul de comunicare pe ieșire pe un astfel de număr cunoscut de dinainte. E mare efortul? Și miza este pe măsură, dar asta e altă poveste.

De ce mi-aș bate capul să înțeleg totuși “logica” din spatele acestei păcăleli ? Ca de protejat m-am protejat, ba mai mult, i-am avertizat și pe alții să se protejeze. 

And04
Senior

Azi am fost sunata de pe nunarul 0760135563, mare grija, aceeasi tactica.