11-11-2024 05:23 PM - editat 11-11-2024 05:27 PM
Salutare,
As dori sa abordam subiectul "iOS vs Android 2024" si sa mentionam cu argumente,care sistem de operare este mai bun din punct de vedere calitate/pret al echipamentelor,ce minusuri si plusuri au fiecare sistem.
iOS, sistemul exclusiv pentru dispozitivele Apple și Android, sistemul open-source dezvoltat de Google și utilizat de mai mulți producători de telefoane, oferă experiențe unice și funcționalități avansate.
Eu folosesc telefoane doar cu sistem de operare "Android" deoarece m-am obisnuit cu acest sistem si in plus ca si pret la telefoane este mai "Ok".
Da,stiu ca o sa ziceti multi ca Apple oferă actualizări software pentru iOS pe o perioadă mai lungă decât majoritatea producătorilor de telefoane Android, adesea până la 5-6 ani. Aceasta înseamnă că utilizatorii iOS au acces la cele mai noi funcții și îmbunătățiri de securitate, chiar și pe dispozitive mai vechi.
Si mai jos aveti un review intre doi giganti: iPhone 16 Pro Max(iOS) vs. Samsung Galaxy S24 Ultra(Android)
Astept parerile voastre: iOS / Android?
11-11-2024 05:36 PM - editat 11-11-2024 05:41 PM
Salutare!
Android oferă mai multă libertate și flexibilitate, fiindcă îți poți instala aplicații de la terți, îi poți face root și îți poți instala custom ROM-uri.
Iar acum, din ce în ce mai mulți producători de telefoane Android oferă chiar și 5 ani de suport cu update-uri de securitate, totodată oferindu-se 4 versiuni noi de Android (1 pe an), așa cum este în cazul Xiaomi.
la 11-11-2024 06:01 PM
Într-un loc unde părerile sunt subiective, preferința este pentru acel care mă ajută mai mult pentru mai puțin. Ai ghicit? Dacă nu, atunci mai menționez că flexibilitatea o prefer mai mult decât rigiditatea, adaptabilitatea unuia o prefer limitărilor anumitor funcții ale celuilalt. Adică mai bine Androidul cu folos, decât să (a)iOS de boss.
11-11-2024 06:35 PM - editat 11-11-2024 06:38 PM
Prefer android, mai multa libertate și simplitate. De exemplu pe android setezi un ton de apel preferențial mult mai ușor. Pe iPhone dacă vrei sa setezi ca ton de apel o melodie luata de pe net, este ceva bătaie de cap ca să o setezi ca ton de apel, tocmai de aceea 99% din utilizatorii de iPhone au tonul standard de apel pt ca nu știu sa seteze un ton preferențial.
Am folosit iPhone vreo 3 luni și am revenit înapoi pe android din obișnuință.
Numai zic de viteza de încărcare, pe android ai viteze mult mai mari de încărcare a bateriei
la 11-11-2024 06:40 PM
Salutare!
Eu cred că ține foarte mult și de obișnuită. Dacă eu folosesc de mult timp acest sistem și sunt mulțumit de el, de ce m-aș apuca să îl schimb? Pentru mine, android este preferat pentru că este simplu și îmi oferă libertatea să îmi aleg cam tot ce vreau și cum m-am obișnuit.
Mulțumim pentru topic!
la 12-11-2024 11:03 AM
Salutare!
Ma astepatm sa se deschida Cutia Pandorei... O sa incerc sa trec in mare o parte din avantajele (si dezavantajele) prin prisma viziunii mele:
la 12-11-2024 02:45 PM
@Pololică chiar îmi place cum ți-ai spus punctul de vedere 😀
Ce am mai observat eu,că diferența de preț este destul de mare la telefoanele noi lansate IPhone 16 vs Samsung S24 ca să comparăm brandurile mari.
la 12-11-2024 03:16 PM
S-ul de la Samsung echivaleaza cu IPhone, dar, in functie de colaborarea cu Google, pot "cere" un pic mai mult.
Stiu, IPhone a venit intotdeauna cu intarzieri de implementare (in 2007, tin minte ca motivul pentru care IPhone nu a fost dotat cu antene 3G din "simplul" motiv ca tehnologia [3G] inca nu fusese testata indeajuns). Totusi, dupa implementarea diverselor tehnologii, rar au dat ratee.
O chestie care imi place la IPhone: aceeasi actualizare la toate telefoanele. Daca un telefon are IOs X, toate actualizarile ajung la toate telefoanele. Caz concret: daca un IPhone primeste IOs 16, toate telefoanele (de la X si dupa) vor primi IOs 16.5 simultan (sau care va fi ultima versiune inainte de 17. Nu o sa includ telefoanele care se vor opri la 16, intrucat vor continua cu 16.X.1...2...3... etc pentru securitate). La Android nu prea se intampla (avantaj/dezavantaj daca versiunea ajunge pe mai multe modele), nu mai zic ca nu este simultan.
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor