anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum se poate utiliza în continuare un smartphone cu ecranul spart

DanielaH
Moderator

Vi s-a întâmplat vreodată să scăpați telefonul din mână? Mie da. Într-o secundă a ajuns la pământ și pooooc!!! ☹, ecranul s-a spart.

Husele și protecțiile nu fac mereu minuni dar, cu puțin noroc, mobilul poate fi folosit în continuare până la o nouă achiziție sau reparație.

 

Deși uneori telefonul poate fi complet dezactivat atunci când se întâmplă acest lucru, există câteva trucuri care ne pot ajuta să ne punem fișierele în siguranță și să continuăm să folosim mobilul până când rezolvăm situația. Iată câteva dintre ele: 

 

  1. Utilizarea asistenților vocali

Una dintre cele mai simple modalități de a profita de unele funcții ale telefonului fără a ne baza pe ecranul tactil este utilizarea asistenților vocali. Adică Google Assistant dacă terminalul este Android sau Siri dacă este un iPhone. 

Desigur, pentru asta trebuie să fi configurat în prealabil telefonul astfel încât asistentul să fie mereu accesibil prin voce sau să poată fi activat prin butonul de start, dacă mai funcționează după cădere sau lovitură. 

Un asistent vocal ne poate ajuta să efectuăm o mulțime de acțiuni, cum ar fi efectuarea de apeluri, trimiterea de mesaje, deschiderea aplicațiilor și chiar redarea muzicii.  În plus, putem combina acești asistenți virtuali cu alte instrumente de accesibilitate, cum ar fi Google Voice Access (dacă mobilul este Android) sau VoiceOver (în cazul iPhone), pentru a executa aproape orice acțiune folosind doar vocea. 

 

  1. Conectarea la un TV cu HDMI pe post de monitor temporar 

O altă modalitatea foarte simplă de a manipula telefonul atunci când ecranul este spart este conectarea acestuia la un TV cu HDMI folosind o tastatură și/ sau mouse. 

Cel mai ușor este să stabilim această conexiune prin bluetooth, dacă aceste dispozitive au fost deja asociate înainte sau dacă ecranul funcționează suficient pentru a finaliza procesul. Putem alege și conexiuni prin cablu: dacă mobilul este Android vom avea nevoie de un cablu USB-OTG; dacă este iPhone trebuie să folosim un adaptor Lightning la USB. Vestea bună este că nu trebuie să instalăm niciun driver. Doar plug and play. 

 

  1. Utilizarea de aplicații/ programe specializate de recuperare 

Dacă memoria telefonului a fost și ea deteriorată, cea mai eficientă modalitate de a recupera fișierele este apelarea la programe specializate.

Există mai multe aplicații/ programe care ne permit să recuperăm informații de pe telefon, precum Android Data Recovery (doar pentru Android), File Recovery (atât pentru iOS cât și pentru Android) sau PhoneRescue (atât pentru iOS cât și pentru Android).

 

Binențeles că ulterior este indicat să consultăm serviciul tehnic (service-ul) oficial al smartphone-ului nostru pentru a afla dacă ecranul poate fi înlocuit sau trebuie înlocuit telefonul cu totul, în funcție de gravitatea deteriorării și/ sau costul asociat. 

 

Acestea sunt doar trei dintre metodele de a recupera datele de pe telefonul mobil pe care nu vrem să le pierdem atunci când ecranul s-a spart. Dacă voi ați auzit/ folosit și alte “trucuri”, vă rugăm să le împărtășiți aici cu noi.

6 Răspunsuri 6

Haptic
Explorator entuziast
Cu ceva timp in urna am avut un telefon antisoc si a cam fost singurul model care oferea o astfel de protectie.

Vio73
#StarMember
Sincer, nu am fost pus în situația să folosesc un telefon cu ecranul spart și sper să nici nu ajung acolo. Am întotdeauna un telefon de rezervă, dar mi se par destul de utile sfaturile respective, chiar interesante. Habar nu aveam de unele dintre ele. Mulțumim!

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
Din pacate si mie mi s-a intamplat sa mi se sparga sticla de pe ecran la fostul meu Android. Ecranul in sine e ok, doar sticla de deasupra s-a spart destul de rau. Reactiona la atingere, doar ca era destul de greu de deslusit imaginea de pe ecran din cauza sticlei sparte. Evident, un caz ideal fata de cel in care atat digitizer-ul cat si display-ul de dedesubt sunt distruse. In principiu, sticla de deasupra se poate inlocui fara a inlocui display-ul cu totul. Bine, la mine era crapata un pic si carcasa in urma impactului, si facand un total cu tot cu reparatie, nu prea era rentabil sa-l repar, asa ca mi-am luat altul. :) Dar da, ca idee, daca si display-ul e busit, solutiile descrise mai sus ar putea intr-adevar sa ajute. 🙂 Personal nu am nimic de adaugat.
Client Orange

Elena_38
Junior
Folosim un program similar AnyDesk: Space Desk, de exemplu, asta după ce am preluat pe altă unitate informațiile de pe dispozitivul distrus. Le putem accesa și cu un cablu transmisie date conectat. Dacă nu a fost afectat hardware putem folosi tableta/telefonul cu toate aplicațiile instalate pe ea, ca pe un dispozitiv extern fie pentru stocare de date fie ca pe o cameră video, etc.... Ea este de fapt funcțională dar interfața nu, o controlăm extern. Sau dacă nu recuperăm datele și o punem în vitrină.

fmihaela
Junior
Bine de știut! Smartphonul pe care il am momentan, i-am spart spatele a doua zi după ce l-am primit iar fata la 5 luni distanță... plătesc in continuare rata, il folosesc spart dar nici nu intentionez sa arunc alți bani pe fereastra!

Bugnar_Tudor
Explorator entuziast
Multumim pentru acest ghid!