la 22-12-2021 03:48 PM
Vi s-a întâmplat vreodată să scăpați telefonul din mână? Mie da. Într-o secundă a ajuns la pământ și pooooc!!! ☹, ecranul s-a spart.
Husele și protecțiile nu fac mereu minuni dar, cu puțin noroc, mobilul poate fi folosit în continuare până la o nouă achiziție sau reparație.
Deși uneori telefonul poate fi complet dezactivat atunci când se întâmplă acest lucru, există câteva trucuri care ne pot ajuta să ne punem fișierele în siguranță și să continuăm să folosim mobilul până când rezolvăm situația. Iată câteva dintre ele:
Una dintre cele mai simple modalități de a profita de unele funcții ale telefonului fără a ne baza pe ecranul tactil este utilizarea asistenților vocali. Adică Google Assistant dacă terminalul este Android sau Siri dacă este un iPhone.
Desigur, pentru asta trebuie să fi configurat în prealabil telefonul astfel încât asistentul să fie mereu accesibil prin voce sau să poată fi activat prin butonul de start, dacă mai funcționează după cădere sau lovitură.
Un asistent vocal ne poate ajuta să efectuăm o mulțime de acțiuni, cum ar fi efectuarea de apeluri, trimiterea de mesaje, deschiderea aplicațiilor și chiar redarea muzicii. În plus, putem combina acești asistenți virtuali cu alte instrumente de accesibilitate, cum ar fi Google Voice Access (dacă mobilul este Android) sau VoiceOver (în cazul iPhone), pentru a executa aproape orice acțiune folosind doar vocea.
O altă modalitatea foarte simplă de a manipula telefonul atunci când ecranul este spart este conectarea acestuia la un TV cu HDMI folosind o tastatură și/ sau mouse.
Cel mai ușor este să stabilim această conexiune prin bluetooth, dacă aceste dispozitive au fost deja asociate înainte sau dacă ecranul funcționează suficient pentru a finaliza procesul. Putem alege și conexiuni prin cablu: dacă mobilul este Android vom avea nevoie de un cablu USB-OTG; dacă este iPhone trebuie să folosim un adaptor Lightning la USB. Vestea bună este că nu trebuie să instalăm niciun driver. Doar plug and play.
Dacă memoria telefonului a fost și ea deteriorată, cea mai eficientă modalitate de a recupera fișierele este apelarea la programe specializate.
Există mai multe aplicații/ programe care ne permit să recuperăm informații de pe telefon, precum Android Data Recovery (doar pentru Android), File Recovery (atât pentru iOS cât și pentru Android) sau PhoneRescue (atât pentru iOS cât și pentru Android).
Binențeles că ulterior este indicat să consultăm serviciul tehnic (service-ul) oficial al smartphone-ului nostru pentru a afla dacă ecranul poate fi înlocuit sau trebuie înlocuit telefonul cu totul, în funcție de gravitatea deteriorării și/ sau costul asociat.
Acestea sunt doar trei dintre metodele de a recupera datele de pe telefonul mobil pe care nu vrem să le pierdem atunci când ecranul s-a spart. Dacă voi ați auzit/ folosit și alte “trucuri”, vă rugăm să le împărtășiți aici cu noi.
la 22-12-2021 04:26 PM
la 22-12-2021 04:28 PM
la 22-12-2021 09:29 PM
la 23-12-2021 12:16 AM
la 03-01-2022 11:24 AM
la 24-01-2022 03:40 AM
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor