la 28-01-2022 04:30 PM
Modul avion (airplane mode) este una din funcțiile existente pe dispozitivele mobile. Această funcție nu este exclusiv legată de navigația aeriană, de aceea ne-am gândit să dedicăm un topic special.
Ce este modul avion?
Este o funcție a echipamentelor și dispozitivelor care ne permit să rămânem fără niciun tip de conexiune wireless. În modul avion nu vom putea accesa date mobile, nu vom putea primi apeluri sau trimite mesaje. Nici nu vom putea folosi Wi-Fi, NFC, Bluetooth, GPS sau alte forme de comunicare prin unde.
În ultimii ani a fost dezvoltată o a doua formă de airplane mode prin care putem păstra câteva opțiuni precum Wi-Fi sau Bluetooth. În modul avion putem totuși folosi funcțiile telefonului de cameră sau lanternă, de exemplu. În plus, vom avea acces la memoria lui internă pentru a putea consulta documente sau vizualiza / asculta fișiere multimedia descărcate anterior.
Cum se activează / dezactivează modulul avion?
Pe dispozitivele Android, cel mai simplu este să accesăm setările rapide, unde vom găsi o pictogramă în formă de avion. Dacă o apăsăm, acea pictogramă va deveni colorată și în același timp vom vedea cum devin inactive (gri) toate celelalte care reprezintă opțiuni de conectivitate wireless. Pe dispozitivele cu sistem de operare iOS, funcționarea este similară. Trebuie doar să mergem la centrul de control și să apăsăm butonul pentru modul avion.
Pentru a-l dezactiva, în ambele cazuri trebuie să efectuăm procesul invers. Vom apăsa același buton, dar acum trebuie să avem în vedere ce opțiuni de conectivitate wireless ne interesează. De exemplu, putem dori ca Wi-Fi-ul să revină, dar nu și Bluetooth-ul. Așadar, vom verifica rând pe rând ce opțiuni sunt activate și de care avem nevoie în acel moment.
Când se folosește modul avion?
Este util în orice situație în care dorim să împiedicăm dispozitivul nostru să emită unde. Unul dintre motivele pentru care se face frecvent acest lucru este evitarea interferențelor cu alte dispozitive.
Mulți oameni îl folosesc de exemplu și pentru a evita să fie întrerupți, oprind astfel temporar apelurile, mesajele de pe rețelele de socializare, e-mailurile etc.
Există însă și alte situații când putem utiliza această funcție – de exemplu când vrem să încetinim procesul de consumare al bateriei sau vrem să resetăm conexiunea de date prin activarea și dezactivarea modului avion.
Voi utilizați modul avion? În ce situații? Vă așteptăm aici cu experiențe și sfaturi și, bineînțeles, completări pe această temă.
la 28-01-2022 05:09 PM
la 28-01-2022 05:16 PM
la 28-01-2022 06:27 PM
la 28-01-2022 07:16 PM
la 28-01-2022 07:30 PM
la 28-01-2022 07:41 PM
la 28-01-2022 09:02 PM
la 29-01-2022 02:27 AM
la 29-01-2022 06:51 AM
la 29-01-2022 10:25 AM
la 30-01-2022 05:32 PM
@Orange Romania S.A. 2024