anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Ce soluție de cloud storage folosiți și de ce?

Radutuby
#StarMember

Salutare tuturor!

Vreau să vă întreb voi ce soluții de cloud storage folosiți pentru stocarea fotografiilor, documentelor și a altor fișiere importante?

Sunt curios să știu și văd ce preferă comunitatea.🙂

Încep eu: 😉

Momentan folosesc soluția de la Google, mai exact abonamentul Google One AI Plus de 400 GB , care costă acum 26,99 lei pe lună, dar inițial l-am prins la un preț promoțional cu 50% mai ieftin pe o perioadă de 3 luni și îl împart cu băiatul meu, așa că mi se pare o variantă destul de convenabilă.

12782.jpg

12785.jpg

12777.jpg

Ca raport preț / beneficii, mie mi se pare un best buy mai ales că abonamentul include și "Gemini 3.1 Pro" cu limite mai mari de utilizare sau "Deep Research" pentru cercetări complexe.

12778.jpg

Voi ce folosiți? Google Drive ,Google One, OneDrive, iCloud, Dropbox, NAS sau o altă soluție? Și dacă vreți , spuneți și cât spațiu aveți și cât plătiți lunar.

O zi frumoasă să aveți. 🙂

<> Where light can travel, communication knows no boundaries.<>
12 Răspunsuri 12

AndreeaAC
Community Manager
Community Manager

Salutare,

Eu folosesc de câțiva ani 100 GB în OneDrive (Microsoft 365 Basic) și continui să plătesc abonamentul - 6.99 lei/ lună, mai mult pentru că nu am avut încă timp să mut totul pe un hard disk extern. Mai am și 100 GB în Google Drive - 85.99 lei/ an, inițial activați după ce politica de stocare Google s-a schimbat și am rămas fără spațiu pentru Gmail. Între timp, am ajuns din nou aproape de limita de capacitate. 😁 Mi-ar plăcea să pun totul într-un singur loc, la un preț corect și cu suficient spațiu pentru viitor.

Așa că sunt și eu foarte curioasă ce soluții folosiți voi.

Un „te rog” deschide inimi, iar un „mulțumesc” le apropie. 🙂

Pe lângă optiunea mea principală, care este de la Google, mi-am amintit că am de câțiva ani și OneDrive, dar îl am doar pe PC. Văd că au prețuri foarte bune. Aici am varianta gratuită, cu 30 GB incluși.

12806.jpg

12807.jpg

Vio73
#StarMember

Salutare!

Google Drive, One Drive, Google Foto și cam astea în mare!

Cred că sunt suficiente pentru ceea ce îmi trebuie mie.

Mulțumesc!

Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție și dă un like.

FLo1
#StarMember

Nu că aș fi eu altfel, dar pentru ”stocare la kilogram” prefer offline (aka HDD extern - pentru că e mai sigur). Pentru ”stocare online” variantele gratuite sunt suficiente. Motiv: de ce să plătești dacă nu folosești? Dacă vreodată voi avea nevoie de conectarea online a ”offline-lui” atunci prin varianta de ”share” și (dacă este cazul chiar și cu VPN activat) de pe router voi avea suficient spațiu. Însă pentru cele strict necesare și curente (documente, poze etc) variantele FREE (GoogleDrive, OneDrive etc) sunt suficiente.

În foto conectat un USB Stick ... de test, la nevoie. Dar poate fi inclusiv HDD extern.

1000028587.jpg

☺Aprecierea oricărui răspuns ajută o Comunitate și unește pasiuni! ☺

Da, Flo, clar este o soluție bună și varianta cu un flash drive sau HDD. De asemenea, un HDD sau SSD conectat la portul USB al unui router care suportă server FTP poate fi o soluție foarte bună pentru acces rapid și ușor în cadrul unei rețele LAN.

Eu am ales soluțiile cloud pur și simplu pentru că, în cazul meu, sunt native pentru sistemul de operare pe care îl folosesc și sunt foarte simplu de accesat. 

Pentru mine era siguranța datelor înainte de accesare. Iar în plus, nici 1% nu accesez lunar din datele păstrate pe medii externe de stocare, fie online sau offline. Deci nu am motive pentru a le aduce în online.

☺Aprecierea oricărui răspuns ajută o Comunitate și unește pasiuni! ☺

mihai_13
Maestru

Personal nu sunt de acord cu  stocare  "online"  .. nu am incredere ca "multimedia" personala este in siguranta - sunt multe exemple  in timp  cand "filmulete" compromitatoare au ajuns pe net la indemana tuturor    si mai ales ca eu am asa fimulete 😎😋   

asa ca am  peste 3 tera de ssd si hard normal pe care am 2 backup uri ca sa fiu sigur  ca nu se pierd nimic   , bineinteles  protejate cu  bitllocker  😋

Ești dotat nu glumă ca sa nu zic "bogat" la cât costa un SSD acum 🙂. Super faină alegerea. 

ssd cumparat  in 2024 cand era "ieftin" 1 TB  ... acum este de 3 ori mai scump 😑

Deci, schimb cu IPhone 🙂 😁

12819.jpg

Razvan
#StarMember

Utilizez doar stocare offline, hdd, card, memorie usb, memoria internă a telefonului. Online nu mă interesează că nu dețin o afacere să am acces oriunde la datele de stocare. Ocazional, am utilizat iCloud pe perioada de transfer a datelor dintr-un telefon în altul.

Salutare! Dacă te-a ajutat vreunul dintre răspunsurile oferite, bifează-l ca soluție ca să fie de ajutor și altuia altă dată în aceeași situație.

Radutuby
#StarMember

Acum mi-am amintit,  că si Orange avea sau încă are o solutie de stocare cloud. Eu nu am folosit-o niciodată. Ati incercat-o careva? Se putea activa din tab-ul Orange care, in my orange web.

12823.jpg