la 02-10-2025 11:47 AM
Salutare, in 9 sept am portat o cartela de la Vodafone la Orange unde am inca doua abonamente. Doua minciuni la operatorul din magazin, una ca nu mai exista abonamente de 4 eur ( scrie mare in site ca la portare abonamentul e 4 eur) si a doua a fost ca cel de 5.5 la portare are 14gb in roaming. L-am crezut pe cuvant insa in app resursele sunt de doar 7gb in roaming. Am cerut urgent reziliere, au trecut doua saptamani, nu m-a sunat nimeni. Mai mult decat atat operatorul mi-a spus ca el nu are cum sa verifice ce a spus angajatul orange, cu alte cuvinte, eu nu aveam de lucru si voiam sa reziliez un abonament facut cu nici doua saptamani inainte. Este absolut incredibil!
la 02-10-2025 12:45 PM
Salutare!
Care este data de emitere a facturii? Nu de alta, dar intotdeauna intre data activarii si data facturii este o perioada diferita de luna facturata (inteleg ca ai abonamentul de 2 saptamani si suma disponibila in roaming este de 7GB din ... 14GB. Strict legate de cifre, par sa fie fix jumatate: atat la beneficii, cat si perioada la care se refera. Valorile integrale vor fi disponibile la urmatoarea data de facturare).
Legat de ce ai vorbit cu agentul: fiind o discutie verbala, te credem ca ai discutat cu agentul, dar... prefer sa merg pe incredere si "nevinovat pana la proba contrarie". Noi, cei din comunitate, suntem clienti la randul nostru.
Legat de termenul la care primesti raspuns la reziliere: termenul legal este de 30 de zile cu posibilitate de prelungire la 45 de zile. Daca te-ai incardat in termenele prevazute de lege privind rezilierea fara penalizari, nu mi-as face probleme.
Legat de abonamentul de 4E: verifica pe site daca este exclusiv online sau si in magazine. Termenii si conditiile vanzarii prin modalitati multiple pot fi diferite intre ele (modalitatile de vanzare). Doua dintre diferentele achizitiei unui abonament (portare) in magazinul online si in magazinul fizic sunt urmatoarele:
la 02-10-2025 07:43 PM
S-a emis factura, e la fel. Oricum telefonic am primit confirmare ca abonamentul are doar 7 gb roaming. Clar ca omul de la tejghea habar nu avea ce vorbeste. Urat este ca agentul cu care am vorbit la telefon mi-a spus ca nu se poate proba ce a spus omul din magazin ori asta se traduce intr-o acuzatie catre mine ca nu as spune adevarul ceea ce le intrece pe toate. Nici macar o secunda nu s-a gandit sa verifice cu omul din magazin. Servicii de doi lei si asta pentru ca nu platesc salarii civilizate si angajeaza tot felul de analfabeti functional.
la 02-10-2025 01:09 PM
Salutare!
Ar fi util de știut dacă magazinul în care ai fost era Orange Shop sau Orange Store. În Orange Shop, situații de acest fel apar mult mai rar, deoarece consultanții sunt, mai bine pregătiți și orientați către nevoile clientului.
În mod normal, resursele de roaming se stabilesc în funcție de valoarea abonamentului. De exemplu, la un abonament de 5,5 euro, se alocă aproximativ 7 GB de internet în roaming.
https://www.ancom.ro/calculator/
În ceea ce privește ofertele de portare, unele sunt disponibile exclusiv online. Din experiență îți pot spune că am găsit abonamente cu până la 30% mai ieftine online, față de cele oferite în magazinele fizice.
Din păcate, unii angajați omit detalii importante sau pot prezenta informațiile într-un mod înșelător, urmărind să semneze cât mai multe contracte pentru a beneficia de bonusurile de final de lună.
Pe viitor, varianta online este mai sigură, pentru că toate detaliile ofertei sunt prezentate clar și transparent.
la 02-10-2025 07:45 PM
Da, desi eram patit nu am avut grija sa fie totul scris negru pe alb pentru ca pare ca sunt tot timpul cu mana in buzunarul clientului.
la 02-10-2025 03:16 PM
Salutare!
Din punctul meu de vedere, trebuia totul făcut online și posibil să nu ma fi avut aceste probleme.
Dacă ai făcut în magazin și nu ai cerut rezilierea relativ repede (în 24 de ore), cam greu să mai faci ceva, doar poate să dovedești că ți s-a spus ceva și ți-au dat altceva.
la 02-10-2025 07:46 PM
Nu-mi dau seama unde vad ce si cum se poate rezilia pentru ca nu gasesc nicaieri contractul in contul orange.
la 02-10-2025 09:45 PM
Bună,
În general toți operatorii de la noi îți acorda trafic în roaming calculat la suma plătită, după reducerile acordate. Dacă plătești prețul standard, vei avea net inclusiv cât vine calculat la suma respectiva conform taxarii actuale. Din păcate pentru tine, angajatul poate chiar nu știa asta sau a vrut sa isi facă targetul de vânzări. Fiind o discuție verbala, are valoare zero. Ca să poți demonstra ca ceea ce a promis e asa, trebuia sa fie scris în contractul oficial (nu scris cu pixul peste sau alte chestii întâlnite pe aici ).
la 03-10-2025 09:12 AM
Exact ! Cristal verifica ce scrie in contract - daca nu ai verificat in magazin ce scrie in contract ai comis o eroare pe care nu cred ca o mai poti repara dupa atata timp ....
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor