anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Redirectionare apeluri Orange - Vodafone

osiris19
Junior
Salutare! Am abonament personal orange. Am si numar de serviciu Vodafone. Cel de orange este redirectionat in cazul in care nu am semnal (din pacate in multe locuri) catre numarul de vodafone. Vi se pare normal ca in absenta semnalului orange sa fii nevoit sa platesti redirectionarea catre vodafone desi in abonament ai nelimitat minute nationale?
1 Soluţie acceptată‚

FaraUnID
Campion certificat
Apelurile redirecționate către numere de telefon Orange consumă din minutele pe care le ai incluse în abonamentul tău, însă în cazul abonamentelor cu minute naționale nelimitate, apelurile redirecționate în afara rețelei Orange nu consumă din minutele incluse în pachet. Acestea vor fi taxate din primul minut conform tarifului standard pentru apeluri în afara rețelei de 0,17 euro/minut, fără TVA. Sursa - https://www.orange.ro/help/cat-costa-redirectionarea-apelurilor-99

Vizualizare soluţie în postul original

20 Răspunsuri 20

FLo1
#StarMember
@osiris: Nu este normal, dar redirectionarea nu este chiar un serviciu la mare cautare si pentru oricine. Probabil din acest motiv Orange de pe unele abonamente a si eliminat aceasta optiune (Orange Me Start sau cele sub 8-10 euro), ca sa nu mai vorbim ca pe Prepay nici nu exista facilitati de acest tip. De ce nu incerci invers: redirectionare Vodafone pe Orange? Media parerilor la nivel national este ca Orange ar avea semnal mai bun decat Vodafone.

osiris19
Junior
Nu fac invers redirectionarea pentru simplu motiv ca pe numarul de serviciu trebuie sa fiu gasit oricand. Am abonamentul de nici 2 saptamani. Daca stiam de la inceput de aberatia asta nici macar nu puneam piciorul in shop... Voi cauta sa reziliez cumva contractul. E total aberanta chestia asta!

FaraUnID
Campion certificat
Apelurile redirecționate către numere de telefon Orange consumă din minutele pe care le ai incluse în abonamentul tău, însă în cazul abonamentelor cu minute naționale nelimitate, apelurile redirecționate în afara rețelei Orange nu consumă din minutele incluse în pachet. Acestea vor fi taxate din primul minut conform tarifului standard pentru apeluri în afara rețelei de 0,17 euro/minut, fără TVA. Sursa - https://www.orange.ro/help/cat-costa-redirectionarea-apelurilor-99

FLo1
#StarMember
@osiris19: Nu cred ca iti faceai abonament daca nu aveai nevoie de el stiind ca ai probleme cu semnalul in zona. Sfat: Mai analizeaza totusi situatia.

osiris19
Junior
mda, prefer sa platesc taxa de reziliere anticipata. nu toti provideri din Romania taxeaza redirectionarea! Vodafone nu , digi nu . Nu stiu telekom daca face asta. daca raman in retea ajung sa platesc mai mult costuri sulimentare decat abonamentul.

FaraUnID
Campion certificat
"Daca stiam de la inceput de aberatia asta nici macar nu puneam piciorul in shop..." Scuza clasica "nu am stiut" nu mai tine si asta de foarte multi ani. Inainte de a semna contractul trebuie sa te asiguri asupra faptului ca ai inteles care sunt tarifele standard pentru serviciile incluse in abonament. "nu toti provideri din Romania taxeaza redirectionarea! Vodafone nu , digi nu" - Comparatia clasica mere vs pere. Tu ai contract cu Orange, prin urmare, vezi fraza anterioara!

osiris19
Junior
@FaraUnID dupa umila ta parare inainte de a face un abonament ar fi recomandat sa iti angajezi un avocat! Daca scrie nelimitat o iau de buna ca e nelimitat national. Vad ca si daca am nesimtirea sa fac un apel conferinta cu un numar din alta retea tot trebuie sa platesc. Si toate sunt nelimitat de normale.... btw, am depus deja cerere de reziliere

FLo1
#StarMember
Se dau minute nelimitat pentru a apela fara grija costurilor. Se taxeaza redirectionarea pentru a descuraja conferintele de forward in alte retele, doar pentru faptul ca ai minute nationale nelimitate.

FaraUnID
Campion certificat
Dupa umila mea parere, inainte de a semna un contract ai dreptul de a fi informat. Prin urmare ai dreptul sa citesti acel contract inanite de a zgaria hartia. Poti sta toata ziua in Orange Shop sa citesti acel contract fara ca cineva sa-ti poata reprosa ceva. Daca ceva nu este clar ai dreptul sa soliciti informatii suplimentare. De asemena pe site-ul operatorului exista disponibil, in mod gratuit contactul cadru https://www.orange.ro/termeni-si-conditii/ pentru produsele si serviciile sale, precum si ToS-urile aferente. Daca ai fi lecturat acele prevederi, acum stiat deja ca NELIMITATUL operatorilor de telefonie mobile inseamna in realitate cca 5000 unitati (minute sau sms) lunar si ca trebuie sa existe un echilibru intre consumul in retea si cel in afara retelei. Si asta nu doar la Orange, NELIMITATUL limitat la cca 5000 unitati este valabil la toti providerii. Repet: "Nu am stiut" nu este o scuza care sa stea in picioare. Din pacate, pentru tine si dupa umila mea parare tu esti cazul clasic de semnat ca primaru' iar in momentul in care te vezi pus in situatia faptului implinit, incepi sa arunci cu noroi si sa compari mere cu pere. Nu te operste nimeni sa faci apel in conferinta, redirijare de apel, apel in alta retea, aple catre numere premium, dar inainte de a face acest lucru asigura-te ca ai inteles si modul de tarifare al acestora, inainte de a ameninta cu rezilieri si de a arunca cu noroi. Nu de alta dar, dupa cum ai pus problema aici https://comunitate.orange.ro/questions/1979613-taxat-apelul-conferinta-redirectionarea-apelurilor nu prea faci diferenta intre ele.

tomaciprian
Cunoscător
Mai degraba ar trebui ca tu sa-ti angajezi un avocat pentru a-ti spune dinainte ce semnezi ca sa nu o mai faci ca un "primar" La mine, in contractul pe care l-am citit inainte sa-l semnez/dau acceptul, scrie in felul urmator, negru pe alb: "Apelurile redirectionate si apelurile tip conferinta in alte retele sunt tarifate standard cu 0.20 euro/minut (TVA inclus), din primul minut. Apelurile redirectionate si apelurile tip conferinta in retea nu sunt tarifate." Ia verificati si tu contractul pe care l-ai semnat, ce scrie in el? Succes!

osiris19
Junior
@FaraUnID si ce sa inteleg eu dupa logica ta: daca initiez un apel conferinta trebuie sa ma documentez inainte in ce retea e acel abonat? Adica merg pina la el acasa si il intreb frumos in ce retea vietuieste si apoi il sun? Posibil esti angajat orange din moment ce ai toate link-urile si esti prezent pe toate topicurile de aici, asadar poti sa iti iei reteaua portocalie sa o bagi undeva. Eu imi fac bagajul oricum de aici. @FLo_1 esti infractor pentru orange si daca suni preponderent in alta retea?

DanielaH
Moderator
@osiris19, îmi pare rău pentru situația descrisă de tine și îți mulțumim pentru topicul deschis. Toate comentariile de aici reprezintă un feedback pentru noi și vor fi utile cu siguranță si altor membri ai Comunității. Există și angajați Orange aici, iar ei sunt foarte simplu de recunoscut pentru că poarta eticheta specială de "angajat Orange".

osiris19
Junior
m-am lamurit in ce retea am aterizat. se poate inchide topicul

FaraUnID
Campion certificat
http://www.portabilitate.ro site sustinut de ANCOM si unde se poate verifica in mod gratuit in ce retea este alocat un numar de telefon. Pe langa asta in momentul in care initiezi un apel pe un numar de telefon porata inanite ca telefonul sa sune efectiv, in casca se va auzi un sunet distint care indica faptul ca numerul este portat in alta retea. Repet - Nu te costa nimic sa te informazi si vei avea numai de castigat! Dar, e mai simplu sa semnezi ca primaru' Pana la recitire, toate cele bune pe cale orala!