la 05-10-2025 12:24 AM
Salut
Orange are dupa cum vedeti o oferta la abonamente la portare 4e/luna 2 ani. Ca de obicei isi bate joc de clientii existenti si arunca pastile doar pt clienti noi. Niste domni mai putin intelepti de la retentie evident ca nu au oferit nimic bun ca sa continui abonamentul ce imi expira maine. Asadar m-am gandit la urmatoarea schema (pe care sa o aplic si pt sotie oarecum). De pe abonamentul orange ma portez pe vodafone prepay (sau yoxo desi nu imi e clar daca cei care vin din yoxo in abonament orange nou beneficiaza de acea oferta si se considera portare sau nu. din callcenter mi-a zis ca da dar iau cu sare tot ce-mi zic aia). Dupa ce ajung prepay vodafone ma portez inapoi pe orange abonamentul respectiv. Merge schema? Nu ma intereseaza ca dureaza cateva zile fiecare portare, ma intereseaza daca merge sau nu.
Planul pt sotie, ea e in yoxo, o portez in vodafone prepay si dupa aceeasi treaba ca la mine. Pana aici gresesc undeva?
mersi
la 05-10-2025 12:32 AM
Salutare!
M-am gandit si eu la un moment dat la varianta mentionata de tine. Poate fi o solutie (Vodafone; din cate stiu, Yoxo nu se considera portare si poti face totul direct din aplicatie), insa... problematica: sansele ca o problema sa apara la portarea spre alt operator si apoi la portarea inapoi sunt mari, mai ales pentru 2 abonamente. De la SMSuri care nu se primesc, pana la apeluri care nu functioneaza corect si perioade lungi pierdute prin call center.
Eu am preferat sa reduc putin abonamentele mele direct din MyOrange, alegand cel mai mic abonament fara telefon pe care puteam sa il aleg. Chiar si asa, mi-am scazut factura. Am ales insa zero riscuri versus probleme interminabile pentru 2-3 euro potential economisiti lunar.
Mai exista si varianta in care suni direct la retentie si ceri o oferta semnificativ mai buna. Nu o sa fie cea pentru portare, dar poate va merita versus riscurile potentiale la care te expui.
Te asteptam sa revii cu evolutia lucrurilor, daca vei vrea 🙂
la 05-10-2025 12:39 AM
in primul rand nu am mai auzit de "smsuri care nu se primesc, apeluri care nu functioneaza corect" dupa portare... adica cum? in primele zile sau permanent? mi se pare putin ridicol, nu e prima oara cand ma portez si nu am intalnit nicio problema. cu retentia ziceam ca am vb si m-au trimis la plimbare.. poimaine incep planul si vad rezultatul dar sunt 100% determinat sa ii fentez asa daca ei isi bat joc de mine.
la 05-10-2025 10:25 AM
Eu nu am intampinat personal probleme la portare, insa uite cateva exemple recente din Comunitate unde au aparut situatii neplacute:
- https://comunitate.orange.ro/t5/abonament/probleme-cu-primirea-sms-ului-la-portarea-din-vodafone/m-p...
- https://comunitate.orange.ro/t5/altele-orange-voce/rezolvat-portare-problema-sms/m-p/184407
- https://comunitate.orange.ro/t5/abonament/rezolvat-nu-primesc-sms-pentru-portare-%C3%AEnapoi/m-p/190...
In principiu, toate se rezolva cu insistenta si timp, insa pentru mine e o bataie de cap in plus. 😅
Cum zicea si Razvan, cand faci cererea de portare poate reusesti sa obtii o oferta asa cum ti-o doresti, fara sa mai finalizezi efectiv procesul.
la 05-10-2025 03:10 AM
Salut! Încearcă să faci portare online la vodafone/digi și apoi vei fi contactat să primești un abonament la 3/4 euro per lună și anulezi cererea de portare la ceilalți.
la 06-10-2025 12:36 PM
haha.. la nici 3 ore de cand am depus cererea de portare fizic intr-un magazin vodafone, primesc sms-ul de mai jos. bineinteles habar nu am ce inseamna reducerea garantata, cum ce unde ce fel asa ca m-am dus la django chat sa intreb.. domnita de-acolo era paralela cu planeta mea si mi-a zis ca habar nu are, doar cei de la ofertare stiu. evident ca nu sunt prostul satului sa anulez portarea pe baza la o promisiune vaga intr-un sms precum mi-a cerut duduia. cica "anulati portarea si va suna colegii de la ofertare sa va explice ce inseamna" ahaha. cert e ca pe orange ii doare la tenesi de clientii care pleaca.
la 06-10-2025 04:20 PM
Salutare!
Esti sigur ca doar Orange? Am preluat in primavara un abonament Vodafone fix vechi de 32 de ani (abonament deschis in martie 1993, pe vremea Kappa). Inainte sa intreb de preluare, am intrebat ce beneficii poate avea abonatul (repet, 32 de ani vechile pe abonamentul respectiv). Se plateau aproximativ 80 de lei pe luna. Mi-au zis ca sub 70 nu prea se poate. Am depus certificatul de deces si am cerut deschidere de abonament nou. Ghici ce: 3E pe luna in primul an si 4E in dupa (nu exista clauza de marire ulterioara. Reducerea la 4E este permanenta). Chestia e ca blocul unde este serviciul activ va intra in consolidare si voi cere sa-l mut la mine acasa (ocazie cu care posibil sa fie inchis si sa piarda un client in cazul in care nu au miscat nimic in ultimii 4 ani).
Deci, in loc de 16E pe luna (cat erau telefonia fixa, tv si internet) se platesc doar 3E (tv si internet).
la 08-10-2025 02:04 PM
update: s-a facut portarea la vodafone, acu am dat de prima belea la orange cand sa ma portez inapoi... pe site dau la abonamente, la portare, imi cere sa bag nr de telefon, il bag, imi zice ca trimite cod sa verifice, nu vine codul. na belea. ma duc pe chat la django, vine un dorel care zice ca nu stie, ca daca vreau sa ma sune oamenii de la ofertare sa-mi faca o oferta pe placul meu... vorbim impreuna si ne intelegem separat... mai astept, poate e prea devreme
la 11-10-2025 07:37 PM
Buna, mie mi s-a spus la Orange că trebuie sa fie abo ptr portare sa poți beneficia de 4e. Yoxo nu se califica la portare in Orange. Fiind în deficit de clienți și mobil și net fix și cablu, oferta asta de portare s-ar putea sa mai tina sau să revină după o perioadă. Diferența față de un yoxo de 19, lei e că primești 5G unde e disponibil, daca nu te deranjează 5G, mergi la sigur cu un yoxo de 19, lei, cu net nelimitat 4G+. Eu așa am. În orașul meu mai mic, acu 4 ani era reclama cu 5G, îmi imaginam că nici în 2 ani nu va fi 5G, și de atunci au trecut 4 ani și cred că nici în următorii 2 ani nu va fi 5G nici în Sighisoara sau orașe de așa rang, ptr că sunt mici. Dar nu e o problema câtă vreme Orange 4G+ merge cu 200Mbps down. EU sunt extrem de mulțumit de yoxo 4G+ in zona mea. In Alba Iulia în multe zone 5G Orange e mai slab ca Telekom 4G+ .
11-10-2025 11:16 PM - editat 11-10-2025 11:17 PM
nu stiu sigur la ce te referi "ca trebuie sa fie abo ptr portare sa poti beneficia de 4e" dar oferta de abonament (la portare) 4e e valabila pentru ORICE portare. da, yoxo nu se califica. eu fac toata schema asta din 2 motive: 1 ptc abonamentul asta are 5g in plus fata de yoxo (la aceeasi bani. + cred ca si minutele internationale etc sunt putin mai multe) + ma dispera ca la yoxo daca vreau sa platesc parcari etc prin sms trebuie sa cumpar cost suplimentar si ii suma fixa si cand am nevoie tre sa staaaaau sa butonez ca sa pot sa platesc o parcare stupida din mers. la abonament pot sa fac cost cat am nevoie si cand am nevoie. in alta ordine de idei
update:
Da, era prea devreme, au trebuit sa treaca inca vreo cateva ore si am putut sa fac portarea prin site. FYI, daca optati pt esim, cand ajungeti la ultimul pas cu livrare si primiti o eroare ca nu va lipseste persoana de contact sau ceva de genul, mergeti inapoi la primul pas, selectati ca vreti sim fizic, completati datele de livrare, mergeti inapoi la primul pas, selectati esim, continuati pana la sfarsit si nu veti mai primi eroarea. Din pacate ce nu am inteles din prima e ca portarea online la orange dureaza stupid de mult. tre sa iti alegi o data cand e liber.... eu de miercuri tre sa astept tocmai pana pe 14 sa mi se faca portarea. in schimb, am verificat in magazin si surpriza... poti face portarea la abonamentul asta (smart la 4e) si in magazin si fara asteptare, 3 zile din data cererii, nimic in plus. deci la sotie ma duc direct in shop. 4e pt abonamentul smart e cel mai ieftin din ce am vazut vreodata in ofertele lor... si mai bun ca yoxo... deci nu ratez 🙂 altceva mai bun nu gasesti. va tin la curent
la 11-10-2025 11:29 PM
Buna, jocul asta cu portarea merge teoretic de pe un abonament Digi sau Vodafone către un abo de 4e de la Orange. Aici portarea de pe cartela Vodafone spre abo Orange s-ar putea sa nu fie acceptat de Orange. Aici poate merge, dar neoficial, daca e bunăvoință din partea agentului de la Orange ce îți face contractul. Oricum dacă reușești portarea bravo! Scopul e sa îți atingi scopul, nu regulile stricte ale lor😄.
11-10-2025 11:33 PM - editat 11-10-2025 11:33 PM
"Aici portarea de pe cartela Vodafone spre abo Orange s-ar putea sa nu fie acceptat de Orange"
- pai la mine a mers. din magazinonline. fara niciun agent. poza la buletin etcetc, au un flow complet online pt portare. dar si doamna din orange shop mi-a confirmat ca se poate face.
14-10-2025 01:48 PM - editat 14-10-2025 01:51 PM
Update:
deci mi-a luat o saptamana si putin ca sa nu mai platesc ca fraierul 11 eur ci 4 eur pt acelasi abonament
Next: am facut deja portarea sotiei de la yoxo la vdf prepay, astept sa se activeze azi-maine si imediat dupa o sa merg in shop sa fac portarea la orange smart pe abonamentul meu
la 14-10-2025 03:51 PM
Salut!
E o practică obișnuită cu ofertele dezavantajoase pentru clienții vechi, la Orange și Vodafone. Parcă e o invitație permanentă să te portezi la alții. Din acest punct de vedere și eu sunt profund nemulțumit. Nu voi mai prelungi cele 2 abonamente pe care le dețin de 23 de ani. E timpul pentru o schimbare!
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor