anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

nu se pot trimite mesaje catre DIGI (in restul retelelor pot trimit) desi primesc din toate retelele

GABI_TACHE
Începător

nu se pot trimite mesaje catre DIGI (in restul retelelor pot trimit) desi primesc din toate retelele

19 Răspunsuri 19

arsradu
#StarMember

Salut Gabi,

Cred ca problema e la Digi. Si eu am avut (cred ca inca e de actualitate) aceeasi problema cu Digi Spania. Mesajele din Orange pleaca ok (si evident ca sunt si taxate), dar nu ajung la destinatie.

Client Orange

Am vorbit la DIGI si problema e la Orange unde e facut abonamentul ( de la DIGI primesc mesaje inapoi ) si acum o luna puteam sa si trimit catre DIGI acum nu mai merge doar de la abonamentul meu dar din alte abonamente Orange merg mesajele trimise catre DIGI . 

La fel si la mine. Din Digi primesc mesaje, dar mesajele trimise de mine nu ajung. De trimis se trimit, doar ca nu ajung la destinatie. Si eu am sunat la Orange si mi-au zis ca problema e la Digi. :)) Tie ti-a zis Digi ca problema e la Orange. Binenteles, nimeni nu-si asuma responsabilitatea pentru problema asta. :))

In cazul asta, fa o sesizare la Orange, la numarul 300 sau 0374 300 300 (din orice retea), si vezi ce se poate face in sensul asta. Sa nu uiti sa mentionezi si faptul ca acum o luna puteai sa trimiti fara probleme. Dar tare am impresia ca o sa primesti acelasi raspuns pe care l-am primit si eu: nu-i de la noi. :)))

Daca totusi reusesti ceva, si ai un pic de timp, as aprecia foarte mult daca ne-ai putea spune cum s-a rezolvat problema. Nu de alta, dar s-ar putea sa aiba si altii aceeasi problema, si e bine sa stie ce e de facut in cazul asta.

Client Orange

ok o sa fac o sesizare la ORANGE si revin cu raspunsul primit

Pololică
#StarMember

Recomand ce zice Radu: fa o sesizare la Orange. Teoretic, daca primesti din Digi, dar nu ajung inapoi, s-ar putea sa fie o problema de directie (la propriu).

 

EDITARE: fa urmatoarea proba: trimite un SMS catre un numar Digi cu raport de livrare. In mod normal ar trebui sa primesti un raspuns cand ajunge. La Digi, din moment ce toate mesajele in afara retelei sunt tarifate, vor trebui sa restituie niste banuti (la propriu) daca nu ajung si nu cred ca ar fi fericiti.

am trimis mesaj si are status ESUAT cand verific statusul mesajului , dar nu vine inapoi nimic nici un mesaj sau semnul exclamarii .

Ah…inseamna ca e posibil ca problema sa fie un pic diferita. Sau poate e doar o chestie de telefon. La mine se trimite. Fara nicio eroare. Doar ca nu ajunge la destinatar.

Client Orange

GABI_TACHE
Începător

GABI_TACHE_1-1674037450859.png

 

arsradu
#StarMember

Ah, pai stai asa. Nu vei avea raport de livrare, decat daca si celelalt telefon suporta asa ceva (Samsung-urile stiu ca au asa ceva intre ele) sau se trimit ca Chat (RCS) nu SMS. In mod normal, tu ai doar raport de trimitere, nu si de primire. Deci, problema pare sa fie exact aceeasi ca si in cazul meu. Doar ca eu nu am cum sa vad detaliile astea pe iOS.

Client Orange

Digi nu are rcs, poate de aici problema. 

Posibil... Dar daca nu are RCS, mesajul face fallback pe SMS, nu? Valabil si pentru iOS si pentru Android. Adica...nu ar trebui sa fie trimis (din moment ce pleaca, eu zic ca a intrat deja in acel fallback si s-a trimis ca SMS), si sa ramana suspendat undeva intre cele doua lumi. :))

Client Orange

Sigur nu are RCS de la Google (offtopic: aaa... iar vorbim de probleme cu google?🤣). Si da, in mod normal ar trebui sa "cada" in SMS (asa cum iMessage "cade" ca SMS).

GABI_TACHE
Începător

cum e corect sa setez tipul de mesaje : automat ; text sau ultima variata chat sa mearga mesajele trimise la toate retelele ? 

Ideal ar fi Automat. Daar, cel mai sigur este Text.

Client Orange