la 28-11-2025 05:42 PM - editat ultima oară la 16-12-2025 12:29 PM de DanielaH
Salutare, a trecut o luna de la portarea din Vodafone in Orange și nu primesc încă sms-uri de la ING. Ing mă trimite la Orange, iar Orange spune că nu are nici o problema. Primesc sms-uri scurte de la alte numere. Mi-am luat alt Nr de tel Orange, l-am întrodus in ING și primesc sms-uri fara probleme. Aveți idee ce pot face? Mă gândeam să schimb cartela SIM, poate e ceva legat de ea.
la 16-12-2025 12:23 PM
Una peste alta, Orange și-a făcut treaba, mulțumesc!
Deci, după 2 luni s-a rezolvat. Problema nu a fost la Orange, din fericire/ nefericire, ci la ING, mai exact se făcuse update la aplicația ING care trimite sms-uri scurte.
S-au rezolvat cu ajutorul Dnei din reprezentanța ING de care țin, pentru că cei din centrala mi-au dat cu flit, la propriu: pe chat nu mi-au mai răspuns iar pe telefon mă țineau spunandu-mi că durează 15 min Oana mă ia cineva, la fiecare 2 min. Dar asta e alta poveste, pentru un review la ING.
28-11-2025 05:53 PM - editat 28-11-2025 05:58 PM
Dani, bun venit in Comunitate!!!
Daca, inca, ai cartela de la Vodafone, nu ar fi rau sa ceri una de la Orange, dar ar trebui sa vobesti si la VF sa-ti stearga contul din centrala lor. Cred ca ai ramas agatat(a) acolo cu partea de numere speciale/scurte. S-au mai intamplat situatii asemanatoare dupa portare.
S mai cere o data si la Orange sa faca manual mutarea pe contul tau accesul la numere speciale/scurte.
la 28-11-2025 06:10 PM
Salutare!
Ar trebui sa contactezi serviciul clienți Orange pentru a analiza situația ta.
la 28-11-2025 06:52 PM
Salutare!
Portarea când s-a finalizat? Nu de alta, dar mai pot fi ceva dereglări în ziua când se finalizează. Recomandarea mea ar fi să mai aștepți o zi-doua. Ar trebui să se rezolve.
la 28-11-2025 06:54 PM
Salutare!
Cere și cartelă de Orange, iar dacă tot nu funcționează, fă-le o sesizare scrisă celor de la Orange, poate mai trebuie analizat mai bine contul tău.
Sper să se rezolve!
Succes!
la 01-12-2025 08:14 AM
Nu s-au rezolvat încă. Le-am scris la Orange, mi-au zis că la ei totul e setat Ok. Mi-au zis că mai fac marți niste verificări tehnice. Eu le-am zis că Miercuri reziliez din culpa lor.
02-12-2025 11:51 AM - editat 02-12-2025 11:53 AM
Salutare,
Fac un scurt rezumat, poate se vor lovi si alti utilizatori de aceiasi problema:
1) m-am portat din VDF la Orange acum 1 luna
2) nu primesc sms-uri scurte de la ING, primesc de la alte numere
3) Am schimbat cartele sim, fara succes,
4) acum am introdus alt nr in ING, pentru a putea functiona,
5) ING spune ca sms-ul pleaca de la ei, si ca se blocheaza la Orange
6) Am introdus sim-ul in alt telefon, fara succes.
7) Am vb la VDF, numarul nu mai apare la ei in sistem.
Astept raspunsul celor de la Orange.
la 02-12-2025 01:38 PM
Extrem de ciudata problema. Pana acum problema se manifesta mai mult sau mai putin aleator doar in ziua portarii (plecarea efectiva de la operatorul vechi si ajungerea numarului in Orange). Eu in Orange am venit prin portare abonament-abonament tot de la Vodafone (la momentul respectiv eram la a doua portare: prima Cosmote-Vodafone si apoi Vodafone-Orange, cu specificatia ca la fiecare operator am stat macar 4 ani fara pauze pana la noua portare) si nu am avut probleme cu numerele scurte.
Tot din "paleolitic" (vreo 15 ani in urma) ING a avut o problema cu SMS-urile catre Cosmote (nu tin minte sa fi avut si cu Vodafone).
NB: client ING sunt si eu de aproape 20 de ani si sincope de receptie a SMS-urile au fost doar pe la inceputul colaborarii (cred ca unul sau doua mesaje nu au ajuns la mine, dar nu stia nimeni de ce intrucat nu erau consecutive, ci in zile diferite).
PS: de curiozitate: ai vreun blocaj in telefon privin numerele? O data, nestiind cum functioneaza, am activat din telefon sa nu fiu notificat la numerele necunoscute (atat telefonic, cat si la mesaje). Am vrut sa intru in Homebank si nu primeam sms-ul. La Relatii Clienti (ING) mi-au recomandat sa ma uit in telefon la setarea asta (la fel, de la ei plecau, dar la mine pauza).
la 02-12-2025 01:57 PM
Salutare, mulțam de mesaj. Da, am verificat, am introdus sim-ul in alt tel, tot fără succes.
Spunea cineva că ING are un tip special de mesaje de nr scurte, mai insist la Orange. Problema este că dacă mă întorc la VDF, sa nu rămân cu sincopa:)
la 03-12-2025 09:59 AM
@danivilciu, s-a rezolvat problema cu SMS-urile?
la 03-12-2025 03:13 PM
Nu. Orange mi-a cerut să facă ing cerere spre ei pentru rezolvare. No comment.
Am făcut, aștept.
la 16-12-2025 12:23 PM
Una peste alta, Orange și-a făcut treaba, mulțumesc!
Deci, după 2 luni s-a rezolvat. Problema nu a fost la Orange, din fericire/ nefericire, ci la ING, mai exact se făcuse update la aplicația ING care trimite sms-uri scurte.
S-au rezolvat cu ajutorul Dnei din reprezentanța ING de care țin, pentru că cei din centrala mi-au dat cu flit, la propriu: pe chat nu mi-au mai răspuns iar pe telefon mă țineau spunandu-mi că durează 15 min Oana mă ia cineva, la fiecare 2 min. Dar asta e alta poveste, pentru un review la ING.
la 03-12-2025 03:25 PM
Si eu am aceeasi problema, mi-am portat nr de telefon de la Vodafone la Orange acum o luna si nu primesc SMS-ul de la ING pentru autentificarea in doi pasi, atunci and vreau sa accesez contul meu de la ING. Primesc SMS-uri de la alte numere scurte, pot trimite si receptiona alte SMS-uri. De asemenea, nu primesc SMS-ul pt autentificarea in doi pasi de la Vodafone, atunci cand incerc sa accesez contul meu de la Vodafone.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor