la 24-11-2023 07:48 PM
Salut,
Inainte de a posta, am cautat prin comunitate, dar nu am găsit o soluție.
Azi la ora 14:26 s-a finalizat portarea de pe prepay Vodafone pe abonament Orange.
Primesc tot felul de SMS-uri de la Orange, numere scurte, dar nu reușesc sa primesc de la ING care știu ca are caller ID.
La fel nu am primit nici de la Sameday, care da și SMS și mail când ajunge un colet la locație. Și ei au caller ID afișat, în loc de număr de telefon.
Este vreo setare care-mi scăpa sau chiar dacă portarea s-a finalizat încă mai durează pana se propaga complet tot acest setup?
Menționez ca am sunat la banca si mi-au confirmat ca SMS-ul a plecat din gateway-ul lor, și am discutat și cu un operator Orange care m-a îndrumat tot spre banca.
Mulțumesc,
Alex
la 24-11-2023 08:42 PM
@AlexD84: Bun venit în Comunitatea Orange. Exact cum ai constatat, procesul de portare cuprinde mai multe etape, iar serviciile vor fi activate în etape, de-a lungul a mai multor zile. Din păcate serviciile privind recepția SMS-urilor de la numere scurte va fi printre ultimile. Nu prea ai ce face, fiind un proces în derulare și care se finalizează doar după ce toate serviciile sunt activate. Din acest motiv ți s-a oferit și acel SIM cu număr temporar. Te așteptăm pe topic cu informații actualizate despre starea procesului de portare. Numai bine.
la 24-11-2023 08:11 PM
la 24-11-2023 08:42 PM
@AlexD84: Bun venit în Comunitatea Orange. Exact cum ai constatat, procesul de portare cuprinde mai multe etape, iar serviciile vor fi activate în etape, de-a lungul a mai multor zile. Din păcate serviciile privind recepția SMS-urilor de la numere scurte va fi printre ultimile. Nu prea ai ce face, fiind un proces în derulare și care se finalizează doar după ce toate serviciile sunt activate. Din acest motiv ți s-a oferit și acel SIM cu număr temporar. Te așteptăm pe topic cu informații actualizate despre starea procesului de portare. Numai bine.
la 24-11-2023 08:45 PM
Salut,
Da, am primit un SIM cu număr temporar care azi a fost suprascris cu numărul meu.
Apeluri primesc fără probleme și la fel și SMS-uri, mai puțin pe cele enumerate anterior.
O sa aștept pana luni, inclusiv, asa cum e menționat în hârtiile primite de la operator, aceea fiind data marcata pentru finalizare.
O sa revin cu un update.
Mulțumesc,
Alex
24-11-2023 08:52 PM - editat 24-11-2023 08:55 PM
Din păcate acestea sunt etapele portării și este specific fiecărui număr portat, adică nu o întâmplare manifestată doar în cazul tău. Nu uita și de un restart necesar, cel puțin zilnic, pentru actualizarea serviciilor activate între timp. Revino pe topic după ziua de luni cu noi informații. 🙂
la 02-07-2025 03:27 PM
Cum este posibil aşa ceva în 2025?! Nici în urmă cu mai bine de 10 ani nu dura atât o portare cu toate serviciile aferente! Ar fi trebuit să fie instant în timp ce procesul este electronic, nu manual! Eu am portat un număr de prepay la data de 30.6.25 ora 14.00 din reţeaua Vodafone la Orange prepay, în speranţa că voi avea mai multe avnataje! În schimb, mă confrunt acum cu restricţii! Din lac în puţ! Nu mai pot fi apelat şi nici primi SMS internaţionale din afară! Am crezut că nu merge să fiu apelat de la un număr din Grecia fix având probleme, dar văd că pe celălalt SIM2 de pe telefon, care este Telekom, e totul OK! Plus că nu mai pot primi pe 'noul' meu număr Orange portat nici SMS-uri sau apeluri internaţionale din alte ţări pentru dublă identificare login pe anumite site-uri, printre care icloud! Am trimis un e-mail la 'sesizări' Orange, am primit un răspuns cum că a fost recepţionat, dar fără niciun număr de înregistrare! Şi de atunci... aştept?! Mare neseriozitate de suport aici! Nu mai există decât 'chat'-uri cu AI! În cazul ăsta, cred că mă voi re-porta curând!
la 02-07-2025 05:20 PM
@sorrin: Bun venit în Comunitatea Orange. Dacă cererea de portare este cu data de 30.06.2025 cum ai menționat, încă e devreme. Sunt necesare minim 3zile lucrătoare pentru portarea unui număr. Pentru clarificarea etapelor procesului de portare te rog parcurge acest tutorial /ghid de portare: [Tutorial] 10 sfaturi (pași) de luat în considerare în cazul portării unui număr de telefon Ar trebui să fi primit un SMS cu specificațiile despre data și ora portării, dar și eventuale detalii de acceptare/refuz al portării (sper că nu e cazul). Cel mai devreme ar fi joi sau vineri (3-4.07.2025). Iar unele servicii se sincronizează etapizat. De ce? Pentru că orice sincronizare între un echipament și un server are nevoie de o sincronizare care nu e "instant".
Te așteptăm cu vești bune.
la 02-07-2025 05:46 PM
Pe data de 30.6.25, luni, cică s-a efectuat deja aşa-numita 'portare' (cererea am făcut-o înainte cu câteva zile de sfârşitul lunii trecute), incompletă din moment ce apelurile pe care aştept să le primesc internaţional sunt toate blocate (mi s-a confirmat del a Orange) şi eu nu pot fi sunat de nimeni din afară! De asemenea şi dubla autentificare cu SMS de pe diverse site-uri internaţionale nu o pot utiliza şi nu mă pot loga în unele conturi! În timp ce nu pot primi nici SMS-uri internaţionale! Eu m-am mai portat (alte reţele) în urmă cu peste 10 ani şi nu am întâmpinat asemenea probleme care mi se par acum serioase! Lăsaţi 'sincronizarea' în 2025 că poate dura şi aproape o lună, nu mai suntem la sfârşitul anilor 1990 sau începutul 2000, la începuturile telefoniei mobile în România! Pentru ce a mai trebuit atunci să mă portez, mă aşteptam la avantaje, nu la mai multe probleme! Din lac în puţ! Din moment ce nu pot fi sunat de cineva care are nevoie urgentă de mine (în cazul de faţă, Grecia), pe motive în primul rând ce ţin de sănătate, consider că mi se încalcă un drept! Am făcut de asemenea sesizare, aştept să văd cum o să se mişte şi aici tehnicul Orange, deşi după cum văd situaţia că nu se întâmplă încă nimic, în ultimă instanţă o să mă re-portez! Mulţumesc.
la 02-07-2025 06:02 PM
Poți încerca să restartezi telefonul pentru actualizările necesare configurării contului sau poți solicita online datele aferente configurării serviciilor (în cazul că nu sunt configurate încă).
Cât privește momentul 'portării' în sine, nu recomand inițierea portării (nu contează furnizorul) într-o perioadă în care ai nevoie imediată de serviciile respective.
la 02-07-2025 06:18 PM
Nu are legătură cu telefonul, am schimbat telefonul şi e tot acelaşi lucru: nu primesc apeluri internaţionale pe numărul portat acum în Orange, persoana care mă apelează din afară aude un ton de ocupat imediat după formarea numărului de România! în schimb pe celălalt SIM2 (telekom) pot fi sunat bine-mersi! Mi s-a confirmat de fapt şi de către Orange că nu pot fi sunat internaţional pentru că 'apelurile sunt blocate'! Cu ce drept?! Concluzia: cine a efectuat 'portarea' a făcut-o prost şi incomplet din moment ce mi-au rămas încă 'agăţate' servicii la Vodafone pe care nu le pot folosi! Dar asta nu recunoaşte nimeni!
la 04-07-2025 11:16 AM
Gata, s-a rezolvat! A durat ceva, dar am fost sunat şi de la Orange, o persoană f. drăguţă care a avut răbdarea să stea la telefon cât timp am verificat eu să mă sune din afară!
la 04-07-2025 11:18 AM
Ne bucurăm că s-a rezolvat și îți mulțumim pentru confirmare. Te mai așteptăm în Comunitate.
la 24-11-2023 09:19 PM
Doar de confirmare, esti client Orange Romania SA sau Orange Romania Communications (fostul Telekom Fix). N-ar fi rau sa verifici, in caz ca are importanta in contextul asta.
la 24-11-2023 09:22 PM
Cf. contract, este Orange România S.A.
la 25-11-2023 05:33 AM
Salutare!
Dacă abia ieri s-a făcut portarea, va mai trece ceva vreme până vei avea toate funcțiile necesare disponibile, îți dai seama. Deci mai ai puțină răbdare. Dacă într-o săptămână sau două nu se întâmplă, atunci iei legătura cu ei din secțiunea Contact:
https://www.orange.ro/contact/
Succes!
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor