anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Notificare modificare abonament cu 15.11.2022

dorelut
Junior entuziast

Am primit notificare de modificare fiecare abonament cu valoarea de 1 €uro, începând cu 15.11.2022. Motive invocate : cresterea constantă a costurilor de furnizare a serviciilor mobile și fixe. Dacă nu sunt deacord pot să renunț la contract în 30 de zile, și să anunț Orange. O să renunț la contracte și o să caut alte oferte. 

1 Soluţie acceptată‚

O corectie la calcul: 2x25% nu inseamna 50% deoarece fiecare a primit 75% din venitul propriu (adica din 200% se scad 2x25%, nu din 100%). Ca sa fiu mai explicit (cifre doar de a fi inteles): fiecare are 1.000 lei => 2x1000 lei = 2.000, la fiecare se taie 25%=> (1.000-25%)+(1.000-25%) = 750+750 = 1.500.

10-15E nu sunt considerate abonamente mari (ar fi 60-75 lei pe luna). Daca vrei, trimite o notificare de reziliere (nu portare directa) si decizi ce vrei sa faci (ori ramai pe prepay, ori portare). Totusi, recomand sa va decideti de ce servicii aveti nevoie. Uneori e mai bine la abonament, alteori e mai bine la prepay.

Vizualizare soluţie în postul original

47 Răspunsuri 47

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

Fun8 la 4€??? Glumești?? 🤭🤭🤭🤭🤭

Asta am primit în decembrie când am portat un număr din Orange in Vodafone 

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

"când am portat un număr din Orange in Vodafone" ... așa da, în sensul portării în Vodafone. Altfel degeaba, mai ales acum când toate abonamentele au fost "indexate" cu 1€ șansele nu sunt prea roz. Totuși sper să îndupleci stăruirea de neclintit afișată de Orange. 

Sa le urce, exista alternative. Abonament cu 10 lei la digi, mai ai si 80 gb 5g in banii astia. In Bucuresti merge impecabil, poate doar daca stai undeva pe la sat.

Soacra e pe Digi. In Bucuresti nu are probleme (sincer, nu cred ca e o problema in Municipiile resedinta de judet), dar cand plecam spre tara (se trage din judetul Olt, aproape de Slatina), intre Bucuresti si Alexandria, respectiv Alexandria si Draganesti Olt semnalul, desi 4G este disponibil, 3G dispare incet si vorbit ... din parti. Teoretic, 2G ar acoperi drumul, dar tot mai sunt zone in care imi zice ca se aude intrerupt (asta apropos ca numarul e pe factura mea tv si net). Telefonul stie VoLTE (Huawei Mate 10 lite, iar pana luna trecuta, a avut un Huawei P9 Lite (2017), cumparate de la Orange prin puncte stiu VoLTE si VoWiFi, dar nu si pe Digi). Si de mers mergem pe DN 6 vreo 150 km (adica nu ne abatem de la "drumul mare").

Digi este solutie daca semnalul este ce trebuie in zona folosita. In rest... experientele difera (de la ... umplut frigiderul la cea mai buna retea).

Vezi ca Voda au clauza de marire anuala in functie de inflatie, maxim 3%...nu te bucura prea repede.

De Vodafone am auzit, dar am portat la Digi pana la urma. Semnalul acasa (pe 4G) este dublu fata de Orange, chiar daca viteza disponibila este de 8 ori mai mica (10-12Mbps Orange vs 1-2Mbps Digi). Oarecum irelevant, intrucat am WiFi. Prin oras (Bucuresti), intre 25 si 50Mbps, iar periferic undeva 10-15Mbps. Nu am nici cea mai mica problema. Nu ma uit la filme si nu fac hotspot simultan).

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

@Pololică : Mă bucur că ai ales ce e mai bine pentru tine / pentru voi. Managementul cheltuielilor trebuie să existe și la client, nu doar la furnizor. Furnizorul astfel se va trezi că nu poate face chiar orice, decât sacrificând / renunțând la clienți.

De la 25E pe luna (20 la Orange, 5 la Digi), am trecut la 15E toți (la care se adaugă serviciile fixe de la mine și la tata (sora sta cu tata în aceeași casa)). Sincer, n-aș fi făcut pasul, dar impunerea unor nou condiții la ce am stabilit, contractual, plus lipsa serviciilor fixe, m-au făcut sa schimb barcă (a patra oara: am plecat din Cosmote, apoi din Vodafone și acum din Orange sa ajung la Digi). 

Vedem pe parcurs cum se comporta (ca rețea) Digi. 

Rectific: la Digi platesc (3E x 4 abonamente=) 12E. Imi ramasese in minte ca si sotia ar fi vrut sa treaca de la Vodafone la Digi, dar, lipsa semnalului de la ea la munca a facut-o sa ramana.

Razvan
#StarMember

Mie nu mi-au trimis notificare de majorare, abonamentele fiind prelungite in august/septembrie, unul cu achitie de telefon in rate. Fratimio a migrat in 2021 de la prepay la abonament, cu achizitie de telefon, acu a facut solicitare de inchidere. 

Depinde de mai multi factori la cine se mareste abonamentul si la cine nu. De (aproape) 5 ani nu am primit nicio notificare de majorare de la Orange si am scazut in permanenta valoarea abonamentului (ca suma platita). In cazul in care primesc, voi cere negociere. Nu se poate (ramanerea la aceeasi valoare), solutii exista.

FLo1
#StarMember & June's Problem Solver

@Pololică: Așa am considerat și eu, dar încăpățânarea Orange a dus în final la un abonat în minus în ograda lor.

Mi se pare normal ca fiecare sa-si cunoasca necesitatile si in ce plapuma se intinde. Din moment ce nu consum mai mult de 4GB lunar, nu vad rostul sa platesc pentru ce nu consum (de asta zicem intr-o alta postare ca un cartelist ar rade cu spume la cat internet am, dar am acces la roaming si asta ma intereseaza mai mult). Ca bani, platesc 6E (deci 5E+TVA).

Pololică
#StarMember

Mi s-a emis si mie factura in care am notificarea de marire pret cu cate 1E pentru fiecare numar (am 3). Fac diseara consiliu de familie (numerele sunt al meu, al tatei si al surorii) si luam o decizie.

Intamplarea face ca marti, cand am trecut pe la tata, sa discut cu el, de principiu, daca se vor mari abonamentele, ce am face. Niciunul nu a insistat prea tare pe subiect intrucat preturile (2x6E+1x8E, cu resurse indeajuns pentru fiecare) sunt ceea ce vrem. Da vedem daca mai ramane vreun numar (si sub ce forma). Ca s-o citez pe sora-mea: cand am fost grup, ofertele erau ok (atat ca bani, cat si ca resurse si fidelizare).