anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Merita sa fii client fidel Orange?

Paulmacarie
Junior

Salut,

 

Ma tot gandesc de cateva luni sa ma portez la orange din reteaua DIGI. Am vazut ca exista acele puncte thank you pe care le poti folosi sa iti cumperi telefon plus ca mai poti acumula din plati cu cardul de credit Orange Money. Intrebarea mea este cate puncte poti aduna in 12 sau 24 de luni, sa zicem cu fun 11. Ce alte beneficii mai sunt? Multumesc!

9 Răspunsuri 9

Vio73
#StarMember

Salutare!

De la abonament, nu poți strânge foarte multe puncte, dar cu cardul respectiv, poți acumula 50 puncte ( dacă plătesti cu el la magazine, etc), care inseamnă 5 euro, iar online inseamnă de 3 ori mai mult, adică 15 euro lunar. De asemenea, dacă încarci un prepay de  6 euro, primești 20 de puncte, care înseamnă 2 euro, iar in magazinul online, la achiziția unui telefon  pe 24 de luni, cu prelungire de abonament ,valorează 6 euro, și poți face de 3 ori lunar treaba asta. În concluzie, merită! Eu fac de ceva timp așa și mi-am făcut reduceri consistente. Dar trebuie să ai răbdare și chibzuință! Eu când văd câte unii care vorbesc fără să gândească, îi las să spună ce vor, când afirmă că la Orange ai telefoane foarte scumpe și totul este scump. Dacă știi să ,,te descurci ", o să vezi că e chiar mai ieftin decât la toți ceilalți. Plus că mai prinzi reduceri la telefoane și/ sau abonamente!

Baftă!

arsradu
#StarMember

Salut,

Personal nu-ti recomand abonamentele. In general, nu doar la Orange.

De asemenea, ca sa nu postezi un mesaj nou doar ca sa corectezi o greșeală din primul, ai optiunea de Editare, in meniul din dreapta.

arsradu_0-1688310274006.png

 

Client Orange

Pololică
#StarMember

Salut!

Raspunsul nu este universal valabil. Sunt cu 3 mobile in Digi (portate din Orange) si diferentele de viziune comerciala sunt destul de mari.

  • la Orange, desi au tarifele mai mari, poti luat telefon redus. La digi, doar daca te portezi poti achizitiona un telefon cu plata in rate (si preturile nu sunt sub Orange la telefoane)
  • la Orange, gama de produse (telefoane si tablete) este simtitor mai mare decat la Digi. Si nu toate telefoanele pot fi achizitionate in rate (unele, cum ar fi produsele Apple) nu se ofera in rate, altele in 12 rate (in principiu, cele care se apropie de 1.000E), altele in 24 de luni (cele medii si de buget)
  • la Orange, poti primi "bonificatii de utilizare a retelei", la Digi nu. In Orange, daca platesti la timp factura, primesti puncte, daca incarci o cartela (cu minim 6E) cu plata la factura primesti puncte, daca utilizezi Orange Money primesti puncte. Daca achizitionezi online cu prelungire de abonament, punctele se tripleaza. Poti primi 110 puncte lunar (3 reincarcari de 6E fiecare plus 50 de utilizari ale cardului Orange Money). In 24 de luni ai 2.640 puncte, echivalentul a 264E reducere suplimentara (daca mai si prelungesti abonamentul pe 2 ani, ai echivalentul a 792E). Ar fi bine sa faci si tu calculele, nu este nevoie sa ma crezi pe cuvant.
  • la Orange, poti primi servicii suplimentare in aceeasi bani, la Digi nu. Ca exemplu (desi multi nu prea il iau in considerare) Orange TV Go poate fi optiune interesanta daca vrei sa faci ceva economii. Aplicatia este disponibila pe mai multe televizoare si, daca pretentiile nu sunt mari (prea multe canale), ar putea fi o optiune. Pana sa intre pe Digi canalele Prima Sport, am folosit Orange TV Go pentru Orange Sport (3 si 4) si Prima Sport (parca 1 si 2). Si se vedeau sticla. Daca esti plecat cine stie pe unde, poti vedea aplciatia direct pe TV, nu doar pe telefon, tableta sau laptop/calculator.
  • reducerile primite pentru pachete (Orange Love) sunt mai interesante decat la Digi. La Orange, de obicei, primesti Netflix sau HBO un an de zile gratuit (la serviciile fixe), la Digi primesti o reducere de 50% pentru 4 luni a optiunii HBO Max (si costa 15 lei pe luna...). Adica am contract 24 luni pentru o reducere de 30 de lei aplicabila in primele 4 luni de contract.
  • telefonia mobila e cu dus si cu intors. Depinde de zonele pe care le frecventezi si care iti sunt pretentiile. Orange, de exemplu, la mine in casa (bloc nou, cartier Rahova din Bucuresti) abia prindea semnal (2G aveam 3-4 linii, 3G 2-3-4 linii, iar 4G 1-2 linii, dar de de obicei nu prea vedeam 4G pe telefon (nici pe IPhone, nici pe Huawei). La Digi, in schimb, am semnal 4G 3-4 linii constant (bine, viteza este simtitor mai mica, dar...). Evident, afara situatia se mai modifica, dar Digi tot in spatele Orange este ca viteza.

Totusi, la un lucru mai are de lucrat Orange: stabilitatea contractelor. In 6 ani de cand sunt la Digi cu serviciile fixe, o singura data au crescut tarifele (de fapt, le-au rotunjit in sus cu vreo 3 lei la total). Orange m-a notificat in noiembrie trecut ca este necesara o crestere a tarifelor pentru a sustine calitatea serviciilor. Majorarea era de 1E pentru fiecare abonament (fix sau mobil). Cum aveam 3 mobile, insemna ca valoarea abonamentului va creste cu 3E (adica 15 lei), in conditiile in care ofereau abonamente fara telefon la 7.5E (la mine cresterea era de la 2x6E+1x8E la 2x7E+1x9E). Cred ca intelegi de ce nu am fost de acord cu marirea... Bine, achizitionasem un telefon pe unul din numere, dar eu doar am cerut o valoare totala si ceva beneficii pentru cele 3 abonamente si Orange a fost de acord la momentul fidelizarii (ianuarie 2022). In 10 luni cineva si-a dat seama ca 20E nu pot sustine calitatea retelei si s-a decis cresterea la 23E. Din decembrie 2023 nu mai cotizez cu niciun abonament (deci, pentru 3E in plus s-au "pierdut" 20E plus reducerea primita la telefon, care a fost mai mult de 50% din valoarea de piata la momentul achizitiei).

Claudiu23
Junior

La Titlul pus de ține, nu, nu merita sa fi client fidel la nici un operator de telefonie. Suntem în 2023 și poți solicita schimbări și modificări în funcție de nevoi și avantajele pe care le ai și în alte rețele, semnal,calitate servicii, preț.atat. Toate beneficiile pe care consideri ca le vei avea se transforma în perioada contractuala obligatorie pe 2 ani. Nimeni nu tine din buzunar asa zisele beneficii.

Vio73
#StarMember

Eu am obținut reduceri și de 400 de euro din puncte, ca să mai spun că am obținut și alte reduceri din ofertele legate de gradele din termometru, reduceri din anumite momente, etc.

Ca să dau exemplu, am luat anul trecut un telefon Xiaomi redmi note 11 plus la vreo 250 de lei, cu toate reducerile, la prelungirea unui abonament de 8 euro, în rate, iar când i-am spus unui coleg care era abonat Digi, a zis că-l vrea și el. Ne-am uitat pe site la Digi și costa aproape 2000 de lei, adică vreo 1900 și ceva. A zis pas!

Cam acesta este nivelul! Dacă merită sau nu, fiecare își face propriile calcule, dar eu am luat și Xiaomi 12 T pro cu vreo 2100 și cu aspirator robot cadou, iar pe la alții este și acum vreo 3400-3500, iar atunci costa lejer aproape 3900. Abonamentul la care l-am luat este de 9 euro și da, l-am făcut de 10, dar am pachet Love și mi-au scăzut 1 euro, pentru că mai am vreo două de câte 10 (tot reduse cu câte 1 euro). Dacă merită sau nu, fiecare apreciază!

Ca fapt divers, nu m-aș duce la alții care prin zonele mele de interes stau mult mai slab la acoperire și nu oferă atâtea chestii! Sigur, e o părere subiectivă, dar toți suntem subiectivi!

Si eu pot veni cu un exemplu: am luat anul trecut un Huawei Nova 8i. Pretul de piata: 300E, pretul (scazand punctele mele si cele oferite suplimentar de Orange) am platit sub 150E (practic, sub jumatate).

Totusi, ar fi bine sa punem in context si pretul abonamentelor: la Digi, cel mai scump abonament este 5E, tu platesti 9E (plus 4E) lunar. Cum zici si tu, diferenta se poate simti (sau nu). Oricum, Digi are preturile la telefoane (ne)simtit de mari.

Ca exemplu, Xiaomi Redmi Note 11 Pro 5G (preturi "la liber"):

Merg pe abonamentul tau (de 9E, cu 1E=5 lei, pentru usurinta calculului):

  • Orange: 323E (telefon)+(9Ex24 luni) - 105E (reducere pentru abonament nou) = 539E - 105E = 434E
  • Digi: 380E (telefon) + (5Ex24 luni) = 500E

Pentru fidelizare Orange, cei 434E pot fi impartiti in 24 de rate  (adica 18E/90 lei)

La Digi, doar prin portare se pot face 12 rate.

Concluzie (pentru exemplul dat): avantaj Orange.

PS: daca am vreun calcul gresit, trec la colt pe coji de nuca si accept sa mi se faca critica.

Vio73
#StarMember

Eu știu asta, dar ce să-i spui unei persoane care se uită doar la prețul abonamentului? Am destui în jurul meu care spun că ei au abonamente de 4-5 euro și e nemaipomenit că pot sta nelimitat pe facebook. Eu calculez acoperirea, viteza de navigare , dar și prețul telefonului! Am încercat și eu marea cu degetul o vreme (am avut abonament de voce în paralel de la concurență) și am constatat că nu e pentru mine. Dar l-am plătit 2 ani!

Apropos de cartelisti (si Orange): un avantaj al abonamentelor se adreseaza si utilizatorilor de cartela. Cat timp am reincarcat cu optiune cartela unui coleg (si, ulterior a venit si tatal lui in "hora"), nu s-a plans o secunda ca nu are resurse, indiferent de data sau moment al zilei. Si reincarcarile au fost facute cu plata la factura cel putin 2 ani (ceea ce nu cred ca este termen scurt). El era multumit ca avea cartela reincarcata in fiecare 12 ale lunii, eu eram multumit de puncte si netul primit.

Dar, totusi, fiecare cum considera ca ii este mai bine. Mie imi convine abonamentul asa cum altora le convine libertatea de a alege o optiune sau alta retea oricand.

Anonim
Neaplicabil

am fost foarte mulți ani fidel Vdf dar după un șir de dezamăgiri i-am părăsit, nu merita sa fi fidel, dacă nu esti mulțumit pleci unde prinzi oferta mai buna, dacă vrei un telefon la oferta odata la 2 ani poți porta numărul și prinzi reduceri consistente la portare. Fiecare rețea are puncte forte și puncte slabe, perfect nu e niciunul