anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum schimb cartela sim in strainatate

Adi55
Începător
Ma aflu in Germania și cartela sim nu functioneaza. Pe telefon scrie fără serviciu. Pot să o schimb la un magazin orange din Augsburg? Mentionez ca internetul pe telefon functioneaza. Vă mulțumesc
8 Răspunsuri 8

delfinas
#StarMember
Adi, bun venit in Comunitate!!! Nu inteleg cum de pe telefon scrie "fara serviciu", dar iti functioneaza internetul mobil. Poate telefonul se conecteaza automat la o retea wifi. Daca e fara seviciu, inseamna ca pe acea cartela nu mai ai credit. Daca in ultimele 3 luni ai stat mai mult in afara tarii, nu mai poti continua pe optiune, daca esti pe prepay, ci trebuie sa incarci cu credit din care vei consuma la tarifele zonei. Ar mai fi un motiv pt lipsa serviciului, poate nu ai semnal roaming acolo. Sa schimbi SIM ul in Germania, nu ai cum, nu cred ca exista un magazin Orange Romania. Ca sa comanzi in Romania, trebuie sa dovedesti ca e numarul tau, e aproape imposibil sa schimbi un SMS daca nu te afli in tara. Daca stai mai mult in Germania, mai bine ia un SIM nou de la un operator german.

Viocat
Senior certificat
Salut Adi55 încearcă SIM-il în alt telefon: dacă în continuare SIM-ul nu se înregistrează în rețea, este posibil ca acesta să fie defect, iar înlocuirea lui nu se poate face decât la magazinele Orange de pe teritoriul României

Viocat
Senior certificat
Detalii carevse regasesc aici https://www.orange.ro/help/ce-fac-dac-serviciul-roaming-este-nefuncional-89

arsradu
#StarMember & February's Problem Solver
In general, cartelele SIM nu prea se (mai) defecteaza atat de usor. Deci, parerea mea, e ca trebuie vazut intai daca problema e de SIM sau nu. Si asta poti face, apeland Relatii Clienti de pe un alt telefon sau....posibil si prin Djingo, daca ai acces la internet. Daca e totul ok pe cont, exista posibilitatea ca SIM-ul sa nu-si ia semnal in zona respectiva. Incearca sa dai o selectie manuala de retea, si vezi la care dintre operatorii de roaming se conecteaza (daca se conecteaza). Nr de telefon de contact este: +40374300300 Chat-ul Djingo, il poti accesa de aici: https://www.orange.ro/servicii/chatbot/ Pentru ca e posibil ca SIM-ul sa fi fost dezactivat, sau sa existe o alta problema pe cont. Si atunci, chiar si daca ai avea un magazin Orange Romania in Germania, unde sa-ti poti inlocui SIM-ul (ceea ce nu cred ca ai), exista posibilitatea sa nu rezolve efectiv problema. Deci, parerea mea: ia-le pas cu pas. Ia legatura intai cu Orange Romania. Vezi daca e totul ok pe cont. Daca da, abia atunci poti sa te gandesti la solutii de inlocuire a SIM-ului "de la distanta", presupunand ca asta ar fi singura solutie. Si eventual, si in problema asta, te poate ajuta tot un consultant. Confirma intai ca problema este SIM-ul, inainte sa te gandesti la o eventuala inlocuire.
Client Orange

Trixen_old
Cunoscător
In plus fata de ce au zis colegii mei: - ai roaming activ pe numarul tau? cum s-a zis deja, internetul iti functioneaza prin wifi. Nu ai cum sa folosesti datele mobile daca nu ai telefonul conectat la o retea mobila (no service) - poti verifica telefonul sa nu fie setat manual pe vreo retea pe care nu o mai gaseste acum? eventual pune selectie automata. - daca verifici manual retelele GSM din zona, vezi ceva? Pe care le vezi? Ce se intampla daca incerci sa alegi manual pe fiecare in parte? E vreuna care functioneaza? Intreb pe care le vezi pentru ca e posibil Orange sa nu iti permita accesul in anumite retele din roaming.

Viocat
Senior certificat
In setari la carduri sim si retele mobile este activa optiunea de data roaming?

FLo1
#StarMember
Un SIM fără roaming activ va scrie bineînțeles "fără serviciu". Simplu. Activează roamingul cu o opțiune de minim 10€ și vei avea acces la roaming.

DanielaH
Moderator
@Adi55, s-a rezolvat problema cu SIM-ul?