anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Activare abonament 5G

c3p0
Junior entuziast
Am prelungit vechiul abonament si am optat pentru Smart 15 impreuna cu un telefon Samsung a52s 5G.
Problema mea e ca nu imi afiseaza 5G, am 4G+.
Acest 5G trebuie activat din centrala de undeva sau ar trebui sa functioneze by default acolo unde e semnal 5G?
Acolo unde au 5G un P40 Pro, un S21+ eu am doar 4G+ cu telefonul anuntat mai sus.
Pe chat nu ma inteleg cu robotul, imi repeta intruna numai optiuni in roaming iar eu am nevoie de 5G national deci in tara.
1 Soluţie acceptată‚

Razvan
#StarMember
Da, este nevoie sa suni la 300, posibil de câteva ori, și le spui să îți reseteze contul de date și să activeze opțiunea 5G pe cont. Nu ești primul care întâmpină această problemă, care se pare că nu are leac, deocamdată. Bănuiesc că din cauză că accesul nu este unul general la toate abonamente, când se face trecerea automat de la un plan tarifar la altul, sistemul uită să activeze și 5G-ul. Succes!

Vizualizare soluţie în postul original

26 Răspunsuri 26

Razvan
#StarMember
Da, este nevoie sa suni la 300, posibil de câteva ori, și le spui să îți reseteze contul de date și să activeze opțiunea 5G pe cont. Nu ești primul care întâmpină această problemă, care se pare că nu are leac, deocamdată. Bănuiesc că din cauză că accesul nu este unul general la toate abonamente, când se face trecerea automat de la un plan tarifar la altul, sistemul uită să activeze și 5G-ul. Succes!

delfinas
#StarMember
In mod normal, cand se activeaza abonamentul 5G, ar trebui ca si telefonul tau sa functioneze pe 5G. Se mai intampla sa trebuiasca sa le atragi atentia si sa ceri activarea 5G din centrala. Incearca luni, dupa ora 8, sa suni la numarul 300 si sa ceri activarea 5G pe abonamentul tau. Ar mai fi o problema, ca telefonul tau, desi are 5G, sa nu functioneze pe frecventele emise de antenele 5G ale Orange. Sa actualizezi softul telefonului si tot ce tine de Android si sa activezi 5G si din setarile telefonului.

c3p0
Junior entuziast
Softul e actualizat la zi, setarile pentru 5G sunt facute, sunt in zona unde ar trebui sa fie semnal 5G, totul pare ok numai 5G lipseste. O sa sun la 300 luni sa vad ce rezolv. Multumesc, o sa revin sa anunt daca s-a rezolvat problema.

Vio73
#StarMember
Salutare! Trebuie să ți se activeze profilul 5g de către cei de la Serviciul Clienți, așa cum ți s-a spus și anterior, dar nu se știe in totalitate dacă îți va funcționa acest serviciu decât dacă îl vei vedea că îți afișează 5g. De ce? Nu toate telefoanele sunt compatibile cu 5g ul Orange peste tot pe unde este acest tip de acoperire, pentru că este vorba de frecventele pe care le suportă telefonul și care sunt prezente in localitatea/ localitățile unde îl folosești. Cu alte cuvinte, trebuie să existe și cu compatibilitate intre rețea și telefon pe unde îl folosești. În concluzie, cere ajutorul la Serviciul Clienți și sper să reușești! Baftă!

Marius82
Junior entuziast

Omul a spus că deține un Galaxy A 52s 5G!!! Deci telefonul suporta semnal 5G în primul rând și hai sa nu mai dăm vina sau sa găsim scuze pe dispozitivele care sunt certificate 5G , ok? Telefonul nu are nici un defect ca idee,  serviciul de date se pare ca nu funcționează deloc!  În decembrie anul trecut am semnat un contract de net 5G, Smart plus 15. Ca telefon mobil aveam un Galaxy S22 5G. Mi sa schimbat cartela, a fost introdusa în telefon și imediat mi-a apărut semnul 5G pe telefon atunci,  chiar dacă eram undeva acoperit și nu eram sa zicem afară.  Între timp,  acum doua zile mi-am achiziționat un Galaxy S23 Ultra 5G direct de la Samsung ( cel mai performant telefon de la ei la momentul actual ). Ieri am avut toate ziua datele mobile activitate pe telefon,  și semnal 5G......din părți 😄 asa că hai sa nu mai găsim scuze îl altă parte și cei de la Orange în special cei de la relațiile cu clienții să își facă treaba și  Orange că și companie și rețea mobila,  sa ofere clienților servicii-le ptr care sa semnat acel contract!  Rușine  PS : telefonul este setat 5G/4G/3G/2G

Razvan
#StarMember
Succes, telefonul este compatibil cu benzile N1 și N78 de la Orange cât și cu B1, B3, B7 și B20 ca să semnalizeze prezenta rețelei 5G. Poți intra în meniul service al telefonului *#0011# și vezi dacă îți apar parametrii de rețea la Nr, ca în videoul de mai jos. https://forum.softpedia.com/topic/1073778-5g-orange-romania/page__st__5832__p__28564888#entry28564888

c3p0
Junior entuziast
Telefonul este compatibil cu 5G, setarile pentru sim sunt facute in telefon, eram in zona cu acoperire 5G si 5G nu functioneaza. Am incercat *#0011# si apare ce e in poza atasata. E posibil sa fie nevoie sa sun ca nu s-a activat 5G automat. O sa sun miine dupa 8 sa vedem poate o ia si 5G-ul.

Vio73
#StarMember
Cred că poți suna și astăzi, iar dacă vezi că nu se rezolvă, poți să scrii în secțiunea Contact din My Orange sau la serviciul.clienti@orange.ro. S-ar putea ca o simplă resetare a profilului să rezolve cumva problema! Baftă!

Marius82
Junior entuziast

Aceasi problema o am și eu, cu un S23 Ultra! Ieri toată ziua am avut datele mobile activite pe telefon iar semnal 5G, canch  cu abonament Smart plus 15 abonament 5G. Menționez ca în decembrie anu trecut am semnat contractul cu Orange și dețineam  un Galaxy S22.  Rușine!

Marius82
Junior entuziast

Aaa, și încă ceva,  vreau să menționez că,  deși am sunat ca să caut răspunsuri la situația mea, ma "acuzat " de vreo doua ori, că vezi doamne S23 Ultra al meu ar avea vreo problema sau ceva de genul 😂 pe bune?! Cum naibii să aibă ceva telefonul,  din moment ce el a fost achiziționat recent și încă o dată rectific,  a fost achiziționat dintr-un magazin Samsung. 

Razvan
#StarMember
Suna astăzi, dacă nu se descurcă, poate lasă un tichet la tehnic și mâine te vor rezolva.

c3p0
Junior entuziast
Am sunat mai devreme pe la 8.30 si era cam devreme. Am revenit acum 10 minute si s-a rezolvat. Desi in casa am semnal slab (putine liniute in bara), acum afiseaza 5G. O sa fac un test de viteza cind ies afara. Multumesc pentru ajutor. Dar in continuare nu afiseaza decit acea eroare de mai sus daca incerc sa accesez *#0011#.

Vio73
#StarMember
Felicitări! Ai văzut ce simplu a fost? Succes!

arsradu
#StarMember & March's Problem Solver
Ca idee, pentru viitor, la Djingo, ca sa nu te plimbe din meniu in meniu (stiu, e obositor si enervant), tot ce trebuie sa scrii este: "transfer operator". Codurile USSD merg pe reteaua 2G. Asa ca asigura-te ca telefonul e setat pe 5G/4G/3G/2G, astfel incat sa poata face trecerea in 2G. Daca este deja asa, incearca eventual sa-l treci pe 3G only de exemplu si inapoi pe 5G/4G/3G/2G. De asemenea, daca semnalul e slab pe 5G, si nici nu e de mirare, vezi ca s-ar putea sa-ti manance mai multa baterie. Asa ca, daca pe 4G/3G etc ai mai mult semnal, ai putea sa setezi telefonul pe una dintre astea si sa folosesti eventual VoWIFI (Apel WiFi) pentru apeluri din casa, folosind reteaua proprie de WiFi.
Client Orange