la 17-09-2025 11:10 AM
Abonamentul se plateste in avans, am platit la sfarsitul Iulie pentru August. La sfarsitul lunii August din anumite motive plata automata a esuat iar in aplicatie nu m-am putut loga (aparea mereu "se conecteaza") Au trecut zilele si abonamentul a fost suspendat deci nu am beneficiat de servicii pana astazi (o luna mai tarziu) cand am reusit sa ma reconectez sa refac plata. Acum imi zice ca in 3 zile o sa fiu iar facturat. Deci eu am platit pentru o luna fara sa beneficiez de servicii? Nu era normal ca facturarea sa se reseteze din momentul platii?
la 17-09-2025 12:22 PM
LE: Acum observ ca YOXO cere bani (credit) doar ca sa sun la relatii clienti :)) Incep sa ma conving ca nu a fost o greseala. Pe chat am asteptat 30 min si mi-au dat un copy paste cu text care nu clarifica nimic dupa care au inchis instant conversatia. Vad doua posibilitati: 1. imi returneaza plata pentru perioada in care nu am beneficiat de servicii (cum ar fi corect) si continui abonamentul de la data facturarii sau 2. ANPC si renunt la "serviciile" YOXO complet.
17-09-2025 01:43 PM - editat 17-09-2025 01:44 PM
Salutare!
In cazul in care din anumite motive plata din aplicație nu este posibilă ai la îndemână linkul de mai jos pentru a efectua plata.
https://www.yoxo.ro/plata-factura/numar
"În ce situații pot folosi plata pe site-ul yoxo.ro?
Poți folosi această alternativă de plata dacă te afli într-una din situațiile de mai jos și nu ai reușit plata datoriei din aplicație:
1. Ai un număr în perioada de grație de 7 zile;
2. Ai un număr suspendat;
3. Ai un număr închis de maximum 30 de zile."
Dacă ai fi platit in perioada de gratie ai fi putut evita suspendarea numărului.
la 17-09-2025 02:21 PM
Mi se pare corect sa fii suspendat pentru datorii insa aici vorbim de un abuz: 1. Platile se fac in avans deci nu exista o datorie pentru care se face suspendare intr-un timp atat de scurt. 2. Am fost obligat sa platesc pentru o perioada in care nu mi s-au furnizat serviciile contractuale caci ele au fost blocate deci nu exista o paguba pentru YOXO deci nu trebuia sa fiu taxat pentru asta.
Eu le-am dat posibilitatea sa o rezolvam amiabil, (refund pentru acele zile in care serviciile erau blocate) si am fi continuat abonamentul. Pentru suma de 9 lei care era mai mult in semn de respect, au refuzat, prin urmare am inchis abonamentul, acum fac plangerea ANPC si vedem peste 30 de zile...
17-09-2025 02:35 PM - editat 17-09-2025 02:40 PM
Personal, pentru 9 Ron nu m-aș fi complicat cu atâtea bătăi de cap.🙂
Uite și raspunsul AI Yoxo la a întrebarea ta:
"Informații despre suspendarea abonamentului și perioada de facturare YOXO
Abonamentul YOXO se plătește la fiecare 30 de zile, iar data de facturare este stabilită în funcție de data activării abonamentului. Dacă plata nu se efectuează la timp, beneficiezi de o perioadă de grație de 7 zile pentru a achita factura. Dacă nici după această perioadă nu se face plata, abonamentul este suspendat, iar beneficiile nu pot fi folosite până la achitarea sumei datorate.
În concluzie, dacă abonamentul a fost suspendat și nu ai beneficiat de servicii, perioada de facturare nu se modifică, iar următoarea factură va fi emisă la data stabilită inițial."
la 17-09-2025 02:56 PM
Exact, aici este abuzul! Deci iei banii clientilor fara sa oferi serviciul si il daca treci pe site, inseamna ca totul devine legal? Exista si termenul de clauze contractuale abuzive care se pot ataca. Nu poti taxa un serviciu care nu il livrezi, simplu si clar este considerat furt indiferent de cum cosmetizeaza YOXO cuvintele pe site.
Si 1 ban daca era, nu accept sa fiu furat. Evident ca aici pe forum e inutil tinand cont ca probabil doar angajatii mai dau cate un copy-paste ca raspuns din cand in cand dar sunt ceva sanse ca ANPC sa isi faca treaba mai bine decat relatii clienti (aia care te taxeaza la minut)
la 17-09-2025 03:01 PM
Aștept să revii cu răspunsul în urma sesizării. Șansele de reușită sunt foarte mici.
17-09-2025 03:05 PM - editat 17-09-2025 03:07 PM
macar imi fac datoria civica dar mai este si ancom :))
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor