anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Scamatoria Yoxo?

ana18
Junior entuziast

Yoxo sunt servicii furnizate de Orange Romania SA, in ciuda reprezantarii lor inselatoare in publicitate, cum ca ar fi o organizatie distincta.

In consecinta, portarea nu este posibila intre orange si yoxo.

Mai departe, printr-o scamatorie tehnica, Yoxo blocheaza portarea cel putin de pe retelele Lyca si Digi, culmea, actorii ieftini de pe piata. Scamatoria consta in a solicita un cod PIN primit prin SMS, dar SMS-ul nu ajunge niciodata la destinatie pe motiv ca Orange trimite SMS intr-un mod in care alti operatori nu il primesc.

Suportul Yoxo impinge de la spate pe oricine vrea sa se porteze, la Orange, mintind ca apoi s-ar putea porta la Yoxo. In realitate, nu se poate, pentru ca este acelasi networkid. Pusi in fata acestui fapt, cei de la suport mint ca s-ar putea face "migrare", desi acest proces nu este specificat in vreun document contractual.

As vrea sa stiu daca a reusit cineva sa se porteze de pe Digi sau Lyca, pe Yoxo, SERVICIU APARTINAND ORANGE ROMANIA SA. Si daca da,  cum.

59 Răspunsuri 59

delfinas
#StarMember & April's Problem Solver

Victimizarea nu te ajuta, nu te-a tratat nimeni urat pt ca esti femeie. Culmea e ca eu chiar sunt o feminista, apar drepturile femeilor si nu agreez agresiunea asupra lor, dar asta chiar nu are nici o legatura cu subiectul in cauza. Lasa miscarea metoo in pace, este absurd si ilar sa te dai "lovita" pe motive de discriminare.

Am abonament (si) la Digi, dar nu l-as porta la Yoxo.

Fa ce vrei, adreseaza-te unde doresti, dar vezi ca trebuie dovezi palpabile, nu acuzatii fara acoperire si pe baza de metoo.

Toate cele bune!!!

ana18
Junior entuziast

Acum mă defăimezi, acuzăndu-ma de victimizare. Ai afirmat că nu poți fi sexista pentru că ești femeie, ți-am dovedit că argumentul e fals. In fapt, în mod tendențios ai sugerat că chestiunea ți-ar fi aplicabilă, și ți-am atras atenția că nu ai citit contextul. Când te apuci sa comentezi despre persoana, in loc sa comentezi despre subiectul discuției, asta indica o desconsiderare a argumentelor persoanei. O asemenea practica este sexism.

Mai departe mi-ai propus sa cumpăr ceva ce nu vreau sa cumpăr și te-a deranjat că ți-am atras atenția că e ilegal. Cine se victimizează?

Cat despre dovezi, in acest cadru nu am niciun beneficiu in a proba in mod exhaustiv situația, mai ales că și eu, și Orange știm care e problema și știm că Orange a refuzat deja verde în față sa o rezolve.

"In plus, Orange isi rezerva dreptul de a-si alege clientii si nu cred ca o poate obliga cineva sa accepte numere portate de la Lyca."

De unde le scoți???

Mai interesează-te! Întreabă la ANPC dacă nu-ți este clar. E total ilegal așa ceva. 

ana18
Junior entuziast

Corina Ionela de la suportul Yoxo: Dreptul de portare este conditionat de un sms in cazul abonamentelor yoxo [...]

Este o ilegalitate evidenta si n-au nicio jena sa o serveasca.

Andrei4154
Junior entuziast

Buna, am avut si eu experienta cu portarea din abo digi in yoxo si am fost refuzat pe motiv ca trebuie sa trec abo, ce era pe persoana juridica, pe cartela digi apoi sa portez pe yoxo. Dar am prins o ocazie💪 si mai avantajoasa la portare in abo orange si am avut succes cu portarea din PJ digi in PF orange. Multumesc Orange👍 ptr oferta de abo si portare in PF. Mie mi se potriveste👑.

Da @Andrei4154, pentru că Yoxo nu e destinat persoanelor juridice. De aceea era mai simplu la portare să portezi un prepay. Mă bucur că ai finalizat procesul într-un mod favorabil ție. 

Suren
Explorator

De cand a devenit comunitatea un balamuc?

Am cautat pe ancom insa nu am gasit informatii despre portabilitate intre retele virtuale. Te-ai putea adresa ancom pentru informatii suplimentare.

"Cat despre dovezi, in acest cadru nu am niciun beneficiu in a proba in mod exhaustiv situația, mai ales că și eu, și Orange știm care e problema și știm că Orange a refuzat deja verde în față sa o rezolve." 

Pai daca soliciti ajutor este necesar sa oferi mai multe detalii. Aici nu sunt angajatii Orange, ci utilizatori. Cu cine crezi ca te contrezi? 

Si varianta cu portarea pe prepay, apoi migrarea catre Yoxo este posibila. Deci solutii exista. 

ana18
Junior entuziast

Portabilitatea se face intre doua id-uri de retea distincte. MVNO au propriile id-uri. Sunt mai multi MVNO, gasesti si lista pe ancom.

In rest mi se pare redundant. Am explicat deja problema tehnica.

Edit: varianta cu prepay este vanzare fortata si bundling. Este ilegal sa imi ceri sa dau bani pe ceva ce nu vreau sa cumpar, ca preconditie ca sa cumpar ceea ce vreau sa cumpar pentru inceput.

Alcaz009
Junior entuziast

Eu m-am portat de la abonament digi la abonament yoxo  in luna aceasta. Totul a fost ok, fara probleme. May 2023

Bun venit @Alcaz009 alături de alți clienți Orange și sperăm să te bucuri de facilitățile oferite de alegerea ta: abonamentul digital YOXO. Numai bine și te așteptăm și cu alte contribuții în Comunitatea Orange.

arsradu
#StarMember

In interiorul retelei, trecerea de la un serviciu la altul se numeste migrare. Portarea se refera la trecerea de la un operator la altul. Orange si Yoxo sunt acelasi operator, deci tind sa cred ca se poate doar migrare.

Cu toate astea, subiectul mi se pare interesant, si as fi curios:

1. cei care au facut portare din Digi in Yoxo, cum au facut-o, care au fost pasii, si ce probleme au intampinat, daca au intampinat.

2. cei care au incercat deja lucrul asta si nu au reusit, pentru un motiv anume, as fi curios ce anume s-a intamplat. Eu unul nu am auzit de portare cu trimitere SMS. Si cred ca nici ANCOM. Dar se poate sa ma insel.


Oricum, primirea acelui SMS consider ca e partea a doua a problemei, si am avut si eu probleme cu trimiterea de SMS-uri din Orange in Digi. Dar din nou, nu cred ca asta face scopul discutiei, pentru ca portarea, in mod normal ar trebui sa se faca cu cerere de portare, semnata de client, date de buletin, si, din cate stiu eu, un drum intr-un magazin al operatorului care te primeste in reteaua lui. Daca acea cerere se poate face si in format digital, eu unul nu am mai intalnit-o. De-aia curiozitatea mea e cat se poate de sincera. Chiar sunt curios cum functioneaza, sau cum ar trebui sa functioneze lucrurile in cazul asta.

Ideea e ca, atata timp cat Yoxo este "100% digital", deci nu poti sa te duci intr-un Orange Shop sa faci o cerere de portare asa cum ar trebui...ma intreb cum anume se face (care e procedura) pentru clientii care vor sa intre in Yoxo, din alte retele. Trebuie sa treaca prin Orange Prepay neaparat? Din cate citesc aici, nu pare sa fie cazul. Si atunci...care e procedura de portare din alte retele in Yoxo? Poate ne lumineaza cineva. Odata ce avem informatia asta, cred ca putem sa trecem mai departe.

Client Orange

@arsradu: Dar de portare din ”Lyca”... indiferent în ce rețea, ai mai auzit?? 😀😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 

Personal aș vrea o portare în Orange.FR. Se poate? 😋 Am drumuri dese pe acolo și nu mi-ar strica un prepay pe-acolo.

Portare in Orange FR cu siguranta nu se poate. :)) Despre Lyca nu stiu mare lucru, nu am incercat, nu am avut, deci...nu stiu daca sau cum s-ar face. Dar de Digi cred ca a auzit toata lumea. Putem sa consideram Digi ca exemplu (sau orice alt operator cunoscut din Romania) si sa vedem cum ar trebui sa functioneze lucrurile in cazul respectiv, pentru clientii care vor sa intre direct in Yoxo.

Se poate? Daca da, care ar fi procedura?

Client Orange

ana18
Junior entuziast

Lyca, Lebara, Vectone. Lebara e MVNO peste OrangeFR. Vectone e foarte interesant, dar nu il poti lua din magazin, trebuie sa il comanzi la adresa. Lyca si Lebara se gasesc la tutungerii (PMU, bar tabac)

Toti ofera zeci de gb in 10-15 eur. Daca te multumesti cu mai putin internet, poti sta in 5 eur.

ana18
Junior entuziast

Cand te conectezi in aplicatia Yoxo si spui ca vrei abonament nou pastrandu-ti numarul, scrii numarul existent si ti se spune ca vei primi un PIN prin SMS. Pe care daca nu il scrii in aplicatie, nu poti continua. Acel SMS in fapt nu ajunge vreodata la destinatie, din motivul explicat deja, deci nu poti avansa. Adica ti se refuza posibilitatea de a depune o cerere de portare cu tertipul SMS-ului cu PIN-ul.

Ideea este buna, sa nu te apuci sa portezi numarul altuia. Implementarea e proasta.