la 27-05-2026 06:51 PM
Salut,
Am următoarea problemă. Azi am incercat portarea numarului meu Vodafone (de pe cartela prepay - activa) si cererea mi-a fost respinsa, spunand ca " deoarece a fost completat incorect campul Serie SIM cartela". Ideea este ca eu am scris numarul corect care apare pe SIM-ul Vodafone (SIM activ), am si acel plastic mai mare unde apare codul de bare si codul ICCID. Este absolut corect numarul ICCID introdus de mine.
Acum, in aplicatia Yoxo nu mai apare nici posibilitatea de editare si reincercarea de portare. Mi s-a parut totusi ciudat faptul ca, atunci cand am incercat sa reintroduc ICCID-ul, dupa respindere, in aplicatie aparea cu rosu ca numarul trebuie sa introduc intre 13 si 19 cifre, desi eu introdusesem cele 19 cifre corecte.
Am apelat la Customer Support. In doua ore jumatate am vorbit cu diversi operatori, de la care am primit tot felul de raspunsuri incomplete. S-a mai confruntat cineva cu situatia asta?
la 10-06-2026 01:27 PM
Salut din nou!
Pentru moment, colegii nostri au găsit următoarele variante pentru situația ta punctuală:
Să ne spui, te rog, dacă vreuna din acesste variante îți este la îndemănă.
P.S. colegii au luat în calcul o dezvoltare a procesului care să încludă pe viitor și situația pe care o întâmpini tu
la 10-06-2026 02:50 PM
Salut. Apreciez efortul de a căuta soluții, însă propunerile echipei tehnice denotă o neînțelegere a documentelor oficiale din România și nu rezolvă problema de fond.
În primul rând, cetățenii UE rezidenți în România nu primesc permis de ședere (acel card cu fotografie destinat cetățenilor non-UE), ci un Certificat de Înregistrare. Acesta este un document pe suport de hârtie, fără fotografie, cu un format complet diferit. Încercarea de a-l introduce în aplicația YOXO va eșua garantat, sistemul neavând cum să facă validarea biometrică (recunoașterea facială).
În al doilea rând, soluția de a porta numărul mai întâi în Orange PrePay și apoi de a migra în YOXO este redundantă. Mi se pare așa, un workaround. Nu aș vrea să fac experimente și să mă regăsesc in aceeași situație.
Este evident că aplicația YOXO are o problemă structurală de programare în ceea ce privește gestionarea cetățenilor Uniunii Europene cu rezidență în România.
Deoarece am pierdut mult prea mult timp cu indicații eronate furnizate de Customer Support, iar soluțiile actuale le consider, în acest moment, amatoriale, voi rămâne în rețeaua actuală sau mă voi orienta către un operator ale cărui sisteme informatice sunt actualizate la zi. Mulțumesc, oricum, pentru implicare.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor