la 31-07-2025 11:25 AM
Salut, prieteni!
De curand, mi-am activat Yoxo si, pentru ca nu mai am acces la credit, numarul meu de telefon nu mai poate fi folosit ca metoda de recuperare a adreselor de Gmail. Probabil si la Yahoo Mail e la fel. Cum se poate rezolva aceasta situatie? Trebuie activat ceva suplimenatar in Yoxo sau nu se poate rezolva in niciun fel? Google spune ca se aplica taxe pentru trimitere cod prin SMS, dar avand Yoxo activ, mesajul cu codul de securitate nu mai ajunge pe telefon.
Multumesc anticipat pentru solutii si lamuriri!
la 31-07-2025 01:05 PM
Salutare!
In ce fel nu poți folosi numărul pentru recuperarea conturilor? In mod normal doar primești mesaje, nu trebuie sa trimiți nimic.
Este adevărat că Apple și Google încearcă să trimită în fundal mesaje. Dacă trimit la numere normale, ar trebui să meargă pur și simplu. Pentru numere scurte (cum am avut o perioada la Raiffeisen, de exemplu) trebuie sa activezi opțiunea de credit. O găsești în Yoxo sub Meniu - Opțiuni extra - Credit numere cu tarife speciale.
Partea buna e că acea opțiune e valabilă până la consumarea creditului. Partea proasta e că trebuie să o cumperi pentru că sunt situații în care nu ai de ales - nu numai pentru parcări sau taxe.
la 31-07-2025 02:00 PM
Salut!
Îți recomand să iei legătura cu serviciul de relații cu clienții Yoxo, prin chatul din aplicație, pentru a obține informații exacte.
În general, mesajele de confirmare sunt standard, nu premium, și nu ar trebui să implice costuri suplimentare. Nu am întâlnit cazuri în care alți furnizori să taxeze astfel de mesaje.
Cel mai bine ar fi să aștepți răspunsul lor, iar apoi, în funcție de ce îți comunică, poți decide dacă dorești sau nu să activezi contracost opțiunea de credit.
la 31-07-2025 09:23 PM
Multumesc pentru raspuns!
Voi cere o reactie oficiala si la Suport Clienti pe Yoxo, desi cred ca optiunea cu credit separat pentru numere speciale ar rezolva problema.
Am trecut si adresa de mail de rezerva pentru contul Gmail, dar aceasta nu a fost ceruta pentru confirmarea identitatii, ci doar numarul de telefon asociat. Or, daca eu cu Yoxo activat nu pot primi mesaje ce contin coduri de securitate, m-as afla in imposibilitatea de a-mi accesa adresele de mail, fie ele Gmail, Yahoo sau alte domenii internationale. Inainte de Yoxo nu am avut aceasta problema, cu toate ca, daca imi amintesc bine, aveam uneori chiar credit 0 si puteam primi SMS de la Google.
31-07-2025 05:32 PM - editat 31-07-2025 05:33 PM
Salutare!
Asa cum au spus si colegi, pentru primirea acestor mesaje nu ar trebui sa fi taxat, daca se trimite atunci depinde unde si pe ce numar. Spre exemplu la activare serviciilor iMessage si Facetime, activarea sa realizat doar dupa ce am cumparat optiunea "Credit numere cu tarife speciale", pentru ca se trimitea un mesaj international catre Apple. Deci in aceste cazuri cumpararea acestei optiuni ajuta.
Numarul YOXO activat este unul nou sau portat din alta retea? Dupa portare au fost cazuri in care primirea mesajelor tip SMS nu functiona, in acest caz trebuie luat legatura cu relatii clienti prin mesageria din aplicatie.
Bafta!
la 31-07-2025 09:14 PM
Este numar Orange, activ din 2004.
Cu eMag nu am avut probleme la confirmarea contului (probabil nu au costuri suplimentare pentru SMS), dar cand e vorba de Gmail care apartine de Google, o entitate internationala, aceasta mentioneaza clar ca se pot percepe taxe suplimentare la trimiterea unui mesaj ce contine codul de securitate care sa imi confirme identitatea pe Gmail. Ma gandesc ca activarea optiunii "Credit pentru numere speciale" ar fi singura solutie, asa cum a mentionat si MihaiC99.
la 04-08-2025 09:14 AM
@Dannyel86, s-a rezolvat situația? Te-au ajutat răspunsurile primite aici?
la 14-08-2025 09:22 AM
M-au ajutat foarte mult raspunsurile primite!
In momentul in care voi primi si un raspuns Yoxo de la cei in masura sa mi-l dea, voi mentiona aici despre aceasta.
Multumesc mult!
la 14-08-2025 09:29 AM
Mulțumim și noi pentru răspuns. Te așteptăm să revii cu vești bune.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor