anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Încheiat] BFriday vine cu yoxo killer de la Orange

Andrei4154
Junior entuziast

Orange reduce de bfriday abo de 15e la 7,5e. Ai nelimitat net 5G, min și sms, 6GB roaming EU și 600min internat la doar 7,5e( 37,5 lei). La Yoxo de 39, lei nu ai 5G și nici min internat.

Oferta e pana in 10.11.2022. 

SmartSelect_20221102_220135_Chrome.jpg

24 Răspunsuri 24

delfinas
#StarMember

Da, e o ofertă foarte bună, dacă nu vrei sa iei și un telefon.

Paulmacarie
Junior

Daca in perioada contractuala decizi sa pleci de la orange, platesti diferenta pana la 15 euro. 

Andrei4154
Junior entuziast

Net nelimitat se merita dacă poți și consumi peste 200GB lunar.

Pololică
#StarMember

Cu specificatia ca este SIM Only, adica fara telefon. Din cate am inteles, daca, in perioada contractuala, se doreste telefon, abonamentul devine 15E pentru urmatorii 2 ani de la achizitie.

@Paulmacarie: e normal sa se plateasca diferenta (intre data activarii si data plecarii). E o reducere pana la urma.

O reducere pentru care ti se scoate ochii daca vrei sa pleci, nu se mai numeste reducere. Oricum, prin plangere la anpc nu mai platesti acea diferenta.

Și care ar fi motivul pentru care ANPC ar fi de partea clientului? Doar a beneficiat de reducere, nu? 

Pentru ca o reducere este reducere pana la capat, o oferta pentru care semnezi. Eu semnez contract pentru 7,5 euro pe luna, si chiar daca scrie in contract ca platesti reducerile si ofertele, anpc-ul spune ca asta este abuz. La Digi am avut de platit 500 de lei, cica taxe de inchidere si oferte pe care mi le-au oferit la semnarea contractului, dar ce sa vezi, anpc mi-a dat mie dreptate si am platit daor ultima luna de abonament :)))). Nu lupti, nu castigi!!

Da, taxa de închidere și alte taxe penalizatoare simt ilegale, dar când semnezi contractul, ești de acord sa accepți contractul pe 24 de luni, la preț redus. Nu respecți, plătești diferența. Doar în situații excepționale se accepta rezilierea contractului înainte de termen, fara sa plătești diferența de abonament sau reducerea la telefonul achiziționat.

Noah
Explorator entuziast

Se pare că trebuie să fii în perioada de un an jumătate ca să îl obții . Pe mine nu mă lasă . Nu pot prelungi decât în martie. Am doar un an și luna de la ultima prelungire .

Inseamna ca Digi n-a avut contractul bine facut de a pierdut (au fot obligati sa storneze penalizarile). Daca in contract ai reducere 50% pentru o perioada de 24 luni, in factura apare direct suma redusa, si inchizi in luna 20 de contract, ma indoiesc ca ANPC sa iti dea dreptate (sa nu platesti diferenta de 50% pentru cele 20 de luni de folosire a serviciilor reduse, evident, nu si pentru restul de 4 in care nu vei beneficia de servicii).

Daca aveau dreptate (Digi) si ar avea contractele bine facute, sigur te scuturau prin tribunale.

Un sistem de bonificatie bine pus la punct mi se pare cel american: sistemul BuyBack e bine implementat si promotiile sunt promotii (cred ca stii ca acolo chiar primesti telefon gratuit in schimbul celui vechi. Practic, daca ai un IPhone 13, poti sa-l dai la schimb pentru 14 cu 0$ diferenta). Ei numesc sistemul asta bill credit: platesti taxele in avans (la preturile afisate, 90% nu au taxele incluse, sa le spunem generic TVA) si in factura iti va aparea "rata" pentru produs si apoi "bill credit" cu aceeasi suma, dar cu minus. Daca pleci inainte (24/36 luni), te taxeaza pentru diferenta de telefon (daca trec 13 luni din 24 si pleci, platesti restul de 11).

Foarte bună ofertă, dar nu ai și posibilitatea să iei un telefon, deci pentru mine nu este interesantă. Nu văd niciun avantaj fără telefon!

Depinde. Daca ai un telefon pe care intentionezi sa-l pastrezi 4 ani, il iei (telefonul) redus calumea la un abonament, si, daca, dupa 2 ani, ai o promotie ca asta (Smart 15 redus la 7.5), iesi mai bine ca la cartela (pastrezi punctele timp de 4 ani si cumperi altul si mai ieftin). Eventual, daca ai cui sa-i incarci o cartela de minim 6E, scoti la puncte de te saturi (ramanem la o perioada teoretica de 4 ani (48 luni): pentru o reincarcare de 6E, ai 20 puncte (2E) x 48 (luni) = 960 puncte (96E). Daca faci abonament cu achizitie online 96E x 3 = 288E reducere suplimentara. La care se mai adauca niste puncte (maruntis) din plata abonamentului, ajungi pe la 300E (rontund). Cum cred ca stii, majoritatea ne uitam la telefoane pana in 500E, deci mai ramai cu 200E de plata (adica aproximativ 8E lunar).

E un calcul teoretic, dar gandeste-te ca sunt unul din cei care reincarca lunar de aproximativ 2 ani si primesc puncte (momentan am peste 300 puncte acumulate din ianuarie (cand am achizitionat un telefon) si pana azi (nov 2022)). Extrapoland (in cazul in care raman la Orange) as ajunge la peste 600 puncte la anul pe vremea asta. Fa calculele ce reduceri as avea.

Glumeam cu colegul caruia ii reincarc cartelele (lui si tatalui lui): daca as face lunar 3 reincarcari de 6E, as avea, dupa 2 ani 1440 puncte (144E pentru accesorii si telefoane fara prelungire, sau 432E pentru telefon cu prelungire). Practic, as cumpara un IPhone la (aproape) jumatate de pret. Si asta doar din reincarcari.

Și eu strâng puncte din așa ceva și din Orange Money și mă amuz copios când îmi spune câte un cunoscut ce bine este pe prepay și ce scumpe sunt telefoanele și ce scump este la Orange!

N-am servicii fixe de la Orange, in rest le am pe toate (abonamente, Orange Money si reincarcare cartele). Cum ziceam si in alte parti, platesc 6E pentru mai putin de 20GB de net (la care adaug vechimea). Un cartelist care incarca 5E (plus TVA) are mai mult net ca mine, dar, prin abonamentul meu, colegul zice Saru' mana ca are reincarcari continue si nu mai are momente in care nu are resurse (poate un pic de comiditate, poate data este inainte de salariu, etc). La salariu imi da banii si toata lumea multumita (eu cu netul si punctele, el cu continuitatea serviciilor). Sper ca si Orange e multumit (primeste aproximativ 33E lunar). Nu vrea pe abonament (a avut cu alti operatori momente mai urate si zice pas).

Dar, cum zice si Flo1: fiecare isi cunoaste necesitatile si bugetul. Pentru noi e mai bine la abonament, pentru altii, modul de utilizare este mai bun la cartela. Mie personal imi e mai bine la abonament (sa mai spun diversele oferte primite la Mobil+servicii fixe? Primisem acum 2 ani o oferta (2Ex6 luni+ 8Ex18 luni, deci o medie de aproximativ 6.50E) pentru (echivalentul) TV Premium+net 300Mbps. La suma asta adaugam si cele 3 mobile (la vremea respectiva, 22E in total) si aveam incluse 3 CI+ gratuit (nu 1 si restul contra cost).  Plus 100GB la comun pe cele 3 numere. Daca nu ma insel, aveam si Netflix (parca un an???) de 10E inclus. Mai pe romaneste, mai era un pic si ma plateau... Oferta mi s-a parut super buna. N-am pus pixul din cauza lipsei Discovery din grila.