anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Rezolvat] Probleme recepționare semnal TV

TheSpecialist
Maestru
Salut! Am in casa servicii de televiziune de la Orange prin satelit și prin fibra, la modul următor: un cablu de la satelit alimentează un TV de la parter. Al 2-lea cablu de la satelit urca la etaj într-un splitter și de acolo se împarte la 2 televizoare. Cablul de la "fibra" intra direct în splitter și da semnal pt alte 2 televizoare la parter. Pana aici totul bine. Problema e ca am luat încă un televizor la etaj și cum prin satelit nu pot conecta decât maxim 2 televizoare per cablu , am zis sa inversez cablul de la satelit cu cel de pe fibra , pt ca fibra permite mai mult de 2 conexiuni simultane. Teoretic puteam urca ambele cabluri de la satelit , la etaj , dar nu mai pot sa trec prin copex încă un cablu, probabil e o constrictie pe undeva , iar varianta cu găurit pereții și tavanul e exclusa. Astfel, am conectat cablul de la fibra cu splitterul de sus. Problema e ca sus nu recepționez semnal de niciun fel , pe niciunul din televizoare. Îmi spune ca nu e semnal sa verific cablul. Cablurile sunt ok pt ca in configurația initiala am semnal.
Singura problema pe care o vad e acel splitter care probabil e compatibil doar cu semnalul de pe satelit , nu și cu cel de pe fibra . L-am comparat cu cel de jos care împarte semnalul de pe fibra, dar nu vad nicio diferența.
1 Soluţie acceptată‚

Anonim
Neaplicabil
Din ce am mai văzut, vezi că pe satelit , mufele de conectare la TV sunt înfiletate , dacă treci pe fibră îți trebuie banana clasică la cablu, care se conectează in suportul aferent.

Vizualizare soluţie în postul original

10 Răspunsuri 10

Vio73
#StarMember
Dacă aveai un lnb cu 3 sau 4 ieșiri din antena satelit, nu mai aveai nicio problemă. Eu așa am și pot conecta lejer 3/4 televizoare direct din antenă!

TheSpecialist
Maestru
Pai nu am, și am zis sa valorific ambele variante disponibile. Oare la antena pot sa fac upgrade ?

Vio73
#StarMember
Dacă te referi la faptul că ai un pachet mai ieftin și dorești să treci la unul mai scump, evident că se poate. Sau la adăugarea de televizoare te referi?

TheSpecialist
Maestru
La televizoare ma refer. Adică dacă fac upgrade la antena , sa pot conecta mai mult de 3 terminale.

teacher_
#StarMember
Salut! Poți eventual sa verifici la varianta mai scumpă, pe care dorești să o instalezi, la detalii, sunt câteva specificații legate de cate televizoare poți conecta.

Vio73
#StarMember
Îți trebuie un lnb cu 4 ieșiri. Vorbești cu un instalator și îți spune el ce și cum. Eu am cumpărat unul de la un astfel de instalator și e super! Eu am din acesta, ca în link: https://www.satelitromania.ro/lnb-4-iesiri-4-out-dicom-lnb Baftă!

TheSpecialist
Maestru
Pai și îmi dau de la Orange încă un CI?

Anonim
Neaplicabil
Din ce am mai văzut, vezi că pe satelit , mufele de conectare la TV sunt înfiletate , dacă treci pe fibră îți trebuie banana clasică la cablu, care se conectează in suportul aferent.

TheSpecialist
Maestru
Asta era!!! Nu m-am gândit o secunda sa schimb slotul de conectare în televizor. Cumva, vedeam acele banane aparținând anilor '80. Între timp a venit și flăcăul de la service, a picat numai bine ca îmi mai trebuiau niște mufe

Razvan
#StarMember
Tu ai făcut ca mine zilele trecute. Am pus o mufa la TV, dar care nu sunt împăcat cu ea la calitate (82), am tăiat-o, și am pus mufa cu filet și am pus în cealaltă la TV. Nu mai aveam semnal, el trecuse pe celălalt modem. Avantajul tv-ului cu 2 mufe distincte este că îl poți conecta în același timp pe cablu și satelit și nu mai ai nevoie de conservă :D. Dacă ar mai avea și 2 slot-uri CI+ ar fi și mai bine.