Salut! Am in casa servicii de televiziune de la Orange prin satelit și prin fibra, la modul următor: un cablu de la satelit alimentează un TV de la parter. Al 2-lea cablu de la satelit urca la etaj într-un splitter și de acolo se împarte la 2 televizoare. Cablul de la "fibra" intra direct în splitter și da semnal pt alte 2 televizoare la parter. Pana aici totul bine. Problema e ca am luat încă un televizor la etaj și cum prin satelit nu pot conecta decât maxim 2 televizoare per cablu , am zis sa inversez cablul de la satelit cu cel de pe fibra , pt ca fibra permite mai mult de 2 conexiuni simultane. Teoretic puteam urca ambele cabluri de la satelit , la etaj , dar nu mai pot sa trec prin copex încă un cablu, probabil e o constrictie pe undeva , iar varianta cu găurit pereții și tavanul e exclusa. Astfel, am conectat cablul de la fibra cu splitterul de sus. Problema e ca sus nu recepționez semnal de niciun fel , pe niciunul din televizoare. Îmi spune ca nu e semnal sa verific cablul. Cablurile sunt ok pt ca in configurația initiala am semnal.
Singura problema pe care o vad e acel splitter care probabil e compatibil doar cu semnalul de pe satelit , nu și cu cel de pe fibra . L-am comparat cu cel de jos care împarte semnalul de pe fibra, dar nu vad nicio diferența.