anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Discovery lanseaza Discovery+ iar posturile Fine Living Network şi Discovery Showcase se închid la finalul anului

FaraUnID
Campion certificat

Informaţia a fost confirmată de către reprezentanţii Discovery, care au oferit urmatorul comunicat:

„Fine Living și Discovery HD Showcase nu vor mai fi disponibile în regiunea EMEA după 31 ianuarie 2021, însă în portofoliul Discovery există multe alte opțiuni pentru telespectatorii pasionați de conținutul acestor canale.

Pentru cei care iubesc emisiunile legate de renovarea casei și de amenajări interioare, un exemplu este postul HGTV (Home & Garden TV), care se bucură de un succes uriaș în SUA și care a fost lansat și în regiunea noastră, în țări precum România, Ungaria, Serbia și pe alte piețe din Europa, Orientul Mijlociu și Africa. Pentru cei care obișnuiau să urmărească Discovery HD Showcase, acest tip de conținut rămâne în continuare disponibil pe celelalte posturi TV de referință din portofoliul nostru, Discovery Channel și TLC”

 

Din cate stiu eu Fine Living Network nu se afla in grila nici in grila Orange, nici la Telekom. Se afla insa in grila Vodafone si in grila FocusSat. In schimb Discovery Showcase se afla atat la Vodafone, Orange, FocusSat iar numarul de clienti afectati va fi simtitor.

 

Sunt curios cu ce va fi inlocuit, deoarece conform TCG trebuie inlocuit cu un canal de aceeasi factura sau redus pretul abonamentului.

 

In alta ordine de idei aceste canale dispar (si tind sa cred ca vor mai disparea si altele din portofoliul Discovery) pentru ca Discovery au anuntat lansarea platformei Pay Per View si Video-On-Demand Discovery+.

Platforma de streaming Discovery+ va fi activa incepand cu data de 4 Ianuarie 2021, in prima faza in cca 25 de tari. Ca si oferta speciala de lansare, Discovery impreuna operatorii parteneri ofera abonatilor TV acces gratuit in cadrul platformei Discovery+ timp de 1 de zile.

 

In Europa, platforma Discovery+ ofera abonatilor acces la continut sportiv disponibil pe Eurosport si anume turnee de tenis, ciclism, fotbal, motorsport, sporturi de iarna.

 

Evident ca Romania nu se afla in tarile incluse in primul val, pentru ca banii nostri nu e buni pentru ei si ca sa intelegeti ce "putere" au cablistii de la noi.

 

Tot din comunicatele celor de la Discovery: "Platforma Discovery+ va fi gazda Jocurilor Olimpice din Tokyo din 2021 in materie de streaming si singurul serviciu unde vom putea viziona fiecare minut al acestei competitii."

10 Răspunsuri 10

svetalex
Senior certificat
Pentru pasionații de sport sigur este o veste bună. Așteptăm să fie preluat acest canal și în lista programelor Orange

Anonim
Neaplicabil
Se muta in online cat mai mult posibil, era de asteptat. Televiziunea clasica pierde teren in mod accelerat datorita faptului ca nu poti sa vezi ce vrei, cand vrei si unde vrei. Plus tonele de reclame enervante si multe filme/seriale in reluare la nesfarsit. Desigur, strict pe partea tehnica e un avantaj major si pentru ei, inca unul foarte mare - ajung simplu la clientii interesati, fara intermedieri.

FaraUnID
Campion certificat
@svetalex Discovery+ este o platforma online premium, in genul HBO GO, Netlifx, Amazon Prime, Apple TV+, Disney+, ceea ce inseamna ca trebuie platit extra pentru a avea acces la continut. @simple_dreams Absolut corect. Cam acesta este viitorul televiziunii si al entertainment-ului: Disponibil oriunde, oricand, pe orice device, indiferent de operatorul al carui client esti, iar cine s-a miscat rapid si a investit in continut si-au asigurat o felie generoasa din tortul numit cota de piata aka profit. Ca si revers al medaliei,din pacate, piata se va fragmenta si mai mult decat este acum si se va ajunge in punctul in care consumatorul va fi nevoit sa se aboneze la 2 - 3 - 4 astfel de servicii pay-pey-view pentru a putea viziona continutul favorit imprastiat de 3 - 4 platforme de streaming. Cat despre providerii de la noi, daca acestia nu vor investi masiv in canale proprii de platforma si dublate de continut de calitate... the future is not bright at all! Cel mai bun exemplu este dat de radiourile comerciale din FM-ul romanesc care aveau / au acelasi playlist alcatuit din acealasi 20 - 25 de piese ale momentului difuzate pe repeat si care radiouri s-au prabusit efectiv in momentul in care pe piata de la noi au intrat in mod oficial Youtube Music, Deezer, Spotify.

RafaHelper
#StarMember
Pe ce perioada va exista acces gratuit la platforma? In text cred ca e gresit pentru ca apare "acces gratuit in cadrul platformei Discovery+ timp de 1 de zile."

FaraUnID
Campion certificat
Nu este greșit nimic. Operatorii de televiziune din State, în parteneriat cu Discovery, oferă abonatilor proprii acces gratuit timp de 1 an de zile în cadrul platformei Discovery+. Evident ca trebuie păstrat abonamentul TV pentru a beneficia de oferta. Sunt ofertele speciale de lansare care se practica în lumea civilizata. Și la noi, Vodafone oferă sau oferea 24 de luni acces gratuit Netflix la contractarea unui pachet Vodafone TV.

RafaHelper
#StarMember
Merci, din text lipseste cuvantul "an". 😄

Razvan
#StarMember
Nicio paguba, daca se inchid canalele Discovery, audienta lor este in continua scadere.

FaraUnID
Campion certificat
Fix din aceste considerente a existat, exista si va exista: Maruta, Capaos, Varciu, Pepe, Jean de la Craiova, Minume, Salam, Dani Mocanu, Mireasa pentru fiul meu, Nora pentru mama, Lectii de viata, Antena 3, Realitatea, RTV, cate 5 posturi religioase in grila, 7 canale de muzica ce difuzeaza aceeasi muzica, etc. Pentru ca in randul consumatorului exista un tip de consumator, si anume consumatorul de tip primata care accepta si inghite tot ceea ce le arunca stapanul sau, dupa caz dresorul. Acelasi tip de consumator de tip primata s-a bucurat in momentul in care a disparut Symbian OS, in momentul in care a disparut Windows Phone OS, in momentul in care a disparut BlackBerry OS, motivand ca nu este nicio paguba ca oricum erau degeaba iar acele telefoane nu le cumpara nimeni. Rezultatul de astazi: TOTI consumatorii au devenit captivii Android si iOS, pentru ca piata nu ofera alternative. Cam asta se va intampla si in randul televiziunii (expresie generica) de la noi, mai ales ca odata cu preluarea Telekom de catre Orange, din 4 provideri vor ramane 3 si care nu vor face altceva decat sa se protejeze reciproc iar singurul care va avea de suferit ca fi consumatorul.

FaraUnID
Campion certificat
Abonatii Vodafone din Europa vor putea beneficia de continutul posturilor Discovery pe noua platforma de streaming Discovery+. Platforma va fi disponibila abonatilor Vodafone din Romania, Ungaria, Cehia, Germania, Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Irlanda si Islanda. Presedintele si CEO-ul Discovery, Inc., David Zaslav, a mentionat urmatoarele: „Suntem incantati sa anuntam acest parteneriat care acopera mai multe teritorii si mai multe platforme. Relatia stransa pe care Vodafone o are cu clientii sai va oferi Discovery+ o dezvoltare solida, pe masura ce aducem aceasta destinatie a divertismentului inspirat din realitate clientilor europeni. Acordul cu Vodafone sustine strategia noastra la scara larga de a extinde distributia liniara pentru a oferi continutul nostru popular consumatorilor pe o multitudine de platforme si dispozitive.” Sursa - https://www.media-max.ro/discovery-va-fi-lansat-in-romania-la-vodafone/

Razvan
#StarMember
Bravo lor! Orange și RDS nu prea au negociat acest lucru cu cei de la Discovery.