la 29-10-2025 06:31 PM - editat ultima oară la 30-10-2025 08:36 AM de DanielaH
Am instalat tv prin fibra optica, am dereglat televizorul si nu stiu ce sursa sa aleg la tv, apoi pasii pentru instalare canale
la 29-10-2025 06:40 PM
Salutare, presupun ca ai card CI si nu decodor la sursa alegi live TV sau TV.
Intră în Meniu → Setări → Canale → Scanare automată.Alege tipul de semnal DVB-C (pentru televiziune digitală prin cablu).
La „Operator”, selectează furnizorul tău (ex.: Orange,, etc.).
Lasă restul opțiunilor implicite și începe scanarea.
Baftă.
29-10-2025 06:47 PM - editat 29-10-2025 06:54 PM
Salutare!
Pentru ca televizorul să poată recepționa semnalul TV, este important să selectezi sursa corespunzătoare tipului de conexiune utilizate.
1. Conectare prin receiver (decodor TV):
Dacă instalarea include un receiver (set-top box) de la furnizor, din care pleacă un cablu HDMI către televizor, apasă butonul „Source” sau „Input” de pe telecomanda televizorului.
Din lista de surse afișată pe ecran, selectează intrarea HDMI (ex: „HDMI 1” sau „HDMI 2”), corespunzătoare portului în care este conectat cablul.
Pe ecran ar trebui să apară interfața receiverului TV, iar canalele vor fi disponibile direct, fără a fi necesară o nouă scanare.
2. Conectare directă fără receiver (semnal prin cablu coaxial):
Dacă semnalul TV este transmis direct din router sau din priza TV printr-un cablu coaxial conectat la televizor, apasă butonul „Source” / „Input” și selectează opțiunea TV.
După selectarea sursei, accesează meniul televizorului și inițiază o scanare automată a canalelor pentru a identifica toate posturile disponibile.
In cazul meu butonul pentru accesarea sursei este cel din imagiDacă ne spui ce model de televizor ai, e posibil ca cineva din comunitate care are același TV să te poată ajuta cu pașii exacți pentru setare.
la 29-10-2025 10:10 PM
Nu stiu ce optiuni ai tu la sursa, in meniul tv-ului. Incearca TV sau Cablu. Ce tv ai si ce optiuni apar la "sursa"?
La instalarea canalelor, daca vrei sa ti le instalezi in ordinea dorita de tine, ale furnizor/provider alege "altii", nu "Orange".
la 30-10-2025 06:49 AM
Salutare!
Dacă ai cam ( ci+), dai doar pe tv. Dacă ai receptor în care ai un cablu hdmi ( o singură mufă), alegi HDMI1, 2 etc, până îți intră programele dorite. Dacă ai cablu cu mufe colorate ( galben, alb, roșu), selectezi AV.
Ai variantele în poză.
Baftă!
la 30-10-2025 09:01 AM
Salut @Lunguĺucian,
Ce model de televizor folosesti si ce echipamente ai instalate de la Orange pentru serviciul TV?
la 30-10-2025 11:47 AM
@Lunguĺucian, te-au ajutat răspunsurile primite mai sus? S-a rezolvat situația?
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor