16-09-2025 07:04 PM - editat 16-09-2025 07:05 PM
Review : TV TCL 50EP640
L-am achiziționat în urmă cu peste 5 ani, chiar de la Orange, și fără să exagerez deloc, pot spune că s-a dovedit a fi o alegere destul de înțeleaptă, în raportul calitate-preț la acel moment. Și se pare că și-a dovedit valoarea și eficiența , trecând testul timpului cu brio. Sper să nu dezamăgească nici pe viitor, mai ales că l-am prezentat și altor cunoscuți, unii dintre ei alegând acest brand, dar modele mai actuale, bineînțeles.
Este fluent la comenzile de pe TV, pe internet, androidul funcționează foarte bine, suportă foarte bine aplicațiile, am instalat Orange TV go din google play, chiar dacă la începuturi, adică prin 2020 nu mergea decât din aptoide.apk.
Telecomanda este și ea una plăcută la atingere și destul de intuitivă.
Îmi amintesc faptul că l-am achiziționat cu aproximativ 1100 de lei și este varianta cu diagonala de 127 cm, pentru că mai am unul, luat tot de la Orange, dar cu diagonala de 107, fiind la fel de mulțumit și de acela. Menționez, de asemnea, că eu mai am și un Sony cu android, care a costat mai mult decât dublu și face cam aceleași lucruri, cu excepția faptului că are o calitate a imaginii ceva mai bună. Chiar dacă panelul de la acest model de TCL este doar de 50 Hz, Wi-Fi - ul este doar pe 2,4 GHz, asta nu mă deranjează deloc. Oricum, se pot face reglaje la culori și se vede bine și pe TV, dar parcă și mai bine în aplicații! Are google play și tot ce mai vrei, pentru persoane care nu acordă foarte mult timp tv-ului și nu sunt foarte pretențioase la acest capitol.
Chiar din momentul achiziției l-am folosit permanent pe cablul de la Orange tv și are ci+ introdus, culmea, neavând niciun fel de eroare sau blocaj de atunci, în timp ce pe Sony am fost nevoit să îl restartez de zeci de ori și chiar să mă adresez suportului lor, dar fără vreun rezultat concret.
Pentru cei interesați de detaliile tehnice, pot să las și un link pentru modelul de tv respectiv:
https://www.displayspecifications.com/en/model/f0c31de3
La momentul achiziției produsului, nu erau informații prea multe despre el, dar eu l-am văzut pus la treabă chiar într-un magazin Orange și acolo am văzut că este un rival important pentru modelul Sony pe care abia îl achiziționasem cu puțin timp în urmă.
Ce m-a atras la el ? Puncte tari:
- În primul rând, faptul că se mișca destul de fluent pe cablul de la Orange, deci era ceva sigur pentru a fi achizionat de folosit cu cablul de la Orange;
- prețul imbatabil, care m-a făcut să nu mai stau pe gânduri, chiar dacă nu eram neapărat hotărât să fac o astfel de achiziție;
- faptul că avea/are android tv, iar la acea vreme (prin primăvara- vara lui 2020) nu erau prea multe modele accesibile care să aibă această tehnologie;
- calitatea imaginii pe cablul de la Orange este destul de bună și suportă tehnologia 4k, bineînțeles;
- pe internet se mișcă fluent, neavând probleme de conectare/deconectare;
- are un consum relativ redus de curent.
Puncte slabe:
Sigur, poate pentru timpurile de acum este cam depășit sau slăbuț (o să mi se spună cu siguranță), dar cred că fiecare dintre poate exprima o părere despre un anume produs, care a fost cândva unul competitiv în raportul calitate-preț, așa cum spuneam anterior.
Pentru mine contează foarte mult faptul că:
- nu are laguri;
- intri destul de ușor în aplicațiile dorite (gen Orange tv go, youtube);
- se mișcă fluent pe canalele tv;
- poți viziona lejer ( cu ajutorul internetului de calitate de la Orange) un serial, un documentar sau chiar un film bun pe Netflix;
- telecomanda este ca nouă după aproxoimativ 5 ani de folosire, adică butoanele nu s-au șters sau să apară alte lucruri nedorite;
- cardul ci+ a fost recunoscut fără probleme de la început și niciodată nu a dat vreo eroare. A cerut actualizări, pe care le-am făcut și totul a decurs normal.
- chiar dacă nu suportă frecvența de 5 ghz, nu au fost probleme sau cazuri în care să sacadeze pe youtube sau alte aplicații;
- este un tv plăcut vederii, chiar ,,finuț” pot spune.
Concluzie:
Un produs bun, care și-a făcut cu prisosință treaba și care merită fiecare bănuț care a fost cheltuit pe el, chiar dacă astăzi aș alege alt model (poate tot de la TCL).
Vă mulțumesc pentru atenție și răbdare!
la 16-09-2025 07:08 PM
Frumos review, si eu folosesc un LG 55UK6470 PLC din 2019. Cand se va cere schimbat o sa iau in considerare si eu un model de la TCL.
la 16-09-2025 07:11 PM
Clar o să merg pe acest model și la următoarea/următoarele achiziții, dar deocamdată își face treaba destul de ok și n-are rost să schimbăm ce merge bine. Mulțumesc!
la 17-09-2025 09:48 AM
Tot un TCL pe android am ales si eu acum 3 ani si sunt foarte multumit de firma asta - iar Orange a fost un factor determinant deoarece il aveau si "ei" in oferta / m am gandit ca daca il comercializeaza si Orange trebuie sa fie o firma buna TCL 😋
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor