anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Review Telefon Xiaomi 13 T pro 5g

Vio73
#StarMember

Salutare!

După mai mult de un an și jumătate de utilizare a modelului de smartphone Xiaomi 13 T pro 5g, cred că mi-am format deja o părere, pe care pot s-o împărtășesc acum și altor utilizatori, care vor ține sau nu cont de părerile exprimate de mine în cele ce urmează.

Acest telefon l-am cumpărat chiar de la Orange, în decembrie 2023, cu aproximativ 1800 lei, după ce mi s-au aplicat reducerile din puncte OTY și cu ceva vouchere din Pinata.

Am cumpărat varianta Alpin Blue, cu 12 GB Ram și 512  GB memorie de stocare. Carcasa telefonului  este una cu ramă metalică  și este îmbrăcată în  piele vegană, ceea ce îți dă impresie foarte plăcută la atingere, chiar dacă pare un pic cam greuț și mai robust.Telefonul cântăreşte 200 de grame şi măsoară 8.5 mm în talie. Nu e chiar uşor de manevrat cu o mână, e destul de lung. Are şi certificare IP68, deci rezistă la apă şi praf, fără probleme. Dar nu cred că este cazul să ne bazăm foarte mult pe aceste detalii, pentru a nu avea surprize neplăcute

Telefonul are o baterie de 5000 mAh și pot spune că ține destul de bine, cred că lejer o zi, la o utilizare relativ normală. Asta ține oricum de necesitățile și gradul de utilizare pe care îl adoptă fiecare dintre noi.

După o utilizare de mai bine de un an și jumătate în condiții decente, nu văd vreo diferență în ceea ce privește timpul de încărcare/descărcare a bateriei față de începuturi.

Telefonul nu are încărcare wireless, dar are încărcare ultrarapidă de 120 W, deci în aproximativ 20 minute se încarcă de la 0-100%, ceea ce mi se pare extraordinar, mai ales când ești pe fugă.

Procesorul are următoarele caracteristici: Mediatek Dimensity 9200+ (4 nm): Octa-core (1x3.35 GHz Cortex-X3 & 3x3.0 GHz Cortex-A715 & 4x2.0 GHz Cortex-A510). Chiar dacă nu este de la Snapdragon, este destul de ok, doar că nu face agregare pe unele benzi de frecvențe folosite de Orange pe 4g, cum ar fi B 28.

Telefonul are un display Amoled de 6.67" și are atât culorile cât și grafica destul de plăcute la vedere, după părerea mea. El suportă 144Hz, Dolby Vision, HDR10+, 1200 nits (HBM), 2600 nits (peak), 1220x2712px resoluție, 20.01:9 aspect ratio, 446ppi.

De asemenea, pe partea de conectivitate, are următoarele caracteristici: 5G; eSIM; este este dual SIM; are Wi-Fi 6e/7; BT 5.4; are NFC, etc.

Telefonul are ca standard de protecție Gorilla Glass 5 și un orificiu mic pentru camera selfie. Are culori 12 bit, ceva ce nu este de ici de colo, afişând până la 68 de miliarde de culori. Mai aduce şi touch sampling de 480 Hz şi PWM dimming de 2880 Hz. Iar în pachet a venit și cu folie din silicon aplicată pe ecran, încărcător de 120 W ( original) și husă din silicon, toate foarte utile încă de la prima utilizare a telefonului.

Camera principală a telefonului este de 50 MP de la Leica, iar cea secundară de 20 MP, ambele oferind o calitate decentă (zic eu) atât pe partea de foto, cât și pe cea de video.

Mi-a plăcut destul de mult acest model de telefon, chiar dacă nu face agregare între anumite frecvențe din spectrul 4g . De exemplu, nu am reușit să îl păcălesc să facă agregare nici între B 28 (700 MHz) și B 3 (1800 Mhz), nici cu B 7 ( 2600 Mhz), nici cu B 20 ( 800 Mhz).

Cu toate astea, are mult mai multe părți poztive decât negative:

Pro: bateria ține aproximativ o zi și după uun an și jumătate, calitatea apelurilor este una foarte bună, prețul a fost și el foarte bun, suportă  tehnologia 5g la viteze destul de mari (peste 1200 Mbps), are standard Wifi 6e, încărcare ultrarapidă cu încărcare de 120 W ( aprox. 19-20 min în total, de la 0-100%), face fotografii și filmări decente, etc

Contra: poate faptul că nu face agregare cu B 28 în rețeaua Orange, dar nu este un impediment major după părerea mea.

În concluzie, pentru cei care nu vă doriți Samsung și Iphone de ultimă generație, puteți lua acest model de telefon cu încredere, pentru că face în mare cam aceleași lucruri, la un preț decent. Singura diferență majoră este doar de faptul că trebuie să ne obișnuim și cu alt brand în afara celor enumerate mai sus.

Atașez și câteva poze:

Mulțumesc mult că ați citit până la capăt și sper să vă ajute în luarea unei decizii!

Spor!

1000073445.jpg

1000073435.jpg

1000073436.jpg

1000073437.jpg

3 Răspunsuri 3

MihaiC99
Campion

Xiaomi este o alegere foarte buna daca ne uitam la raportul preț calitate. Îmi place și faptul că pe aceste telefoane se permite înregistrarea convorbirilor in mod nativ (necesita trecerea la un rom global compatibil).

Este un brand care îmi place foarte mult și cred că voi merge în continuare pe mâna lor. Au un raport calitate- preț foarte bun și modelele lor par fiabile în timp. Am unele modele de la acest brand ( mai low cost) în familie care au și 4-5 ani și își fac treaba cu spor, aproape la fel ca la începuturi.

Deci da, sunt o alegere foarte bună!

Dețin și eu mai multe telefoane Xiaomi și își fac treabă super bine. Am un Xiaomi mi 9t și funcționează absolut perfect chiar și acum