01-07-2025 04:19 PM - editat 01-07-2025 04:22 PM
Recent am achiziționat un televizor... Inițial am avut mai multe modele salvate, dar m-am oprit asupra unui model anume, care mi s-a părut cel mai potrivit pentru mine, datorită prețului și a imaginii oferite: Samsung QLED 43Q60D
Samsung QLED 43Q60D (108 cm) este un televizor inteligent 4K accesibil ca preț, care oferă o calitate superioară celor concurente existente pe piață.
Tehnologia Quantum Dot ofera cea mai frumoasa imagine creata de Samsung. Cu 100% Volum de culoare, tehnologia Quantum Dot preia lumina si o transforma in culori uluitoare, cu un nivel mare de acuratete, la diferite niveluri de luminozitate.
Tizen OS: Oferă o interfață intuitivă cu acces la aplicații de streaming populare precum Netflix, YouTube și Prime Video.
Caracteristici:
Diagonala display: 108 cm
Tip TV: Smart TV
Tehnologie display: LED
Tehnologie specială: QLED
Claritate imagine: 4K
An apariție: 2024
Culoare: Gri
Interfață: 2 x USB 3 x HDMI CI+ slot 1 x Optical Audio
Sistem de operare: Tizen
Aplicații: Video Streaming, YouTube, Netflix, Rakuten TV, Amazon Prime, Disney+, HBO Max, Antena Play, Voyo, SkyShowtime
Design: Prezintă o estetică subțire și modernă, care se potrivește bine în diverse spații de locuit, așa cum este și al meu, eu personal am ales varianta de 108 centimetri, imaginea este foarte clară, se vede super bine mai ales pe posturile care suportă 4K , dar și o experiență bună cu filmele realizate în 4K. Mie imi place și experiența pe care o am când mă joc pe PS5, pot să setez diverse moduri pentru joc, de la luminozitate până la sunet, în funcție de tipul de joc.
Procesorul puternic al TV-urilor Samsung optimizeaza conditiile de vizualizare si cele de sunet. Upscallingul puternic 4K este siguranța de obținere a unei rezolutii de pana la 4K pentru continutul îndrăgit.Contrast imbunatatit, cu lumini LED de fundal calde si reci: Tehnologia inovatoare de iluminare a fundalului ofera un contrast mai indraznet si mai precis, prin optimizarea tonului de culoare a iluminarii de fundal, pentru a se potrivi cu tipul de continut vizionat
Motion Xcelerator: Experimenteaza o claritate imbunatatita a imaginii, cu miscari fluide. Am experimentat o imagine clară, deoarece Motion Xcelerator estimeaza și prezice automat miscarea dintre cadre, pentru a imbunatati fluiditatea miscarii imaginilor
Auto Low Latency Mode (ALLM): Un joc mai rapid, mai fluid si cu un lag redus. Modul Auto Low Latency setează automat configurarea optimă de latență pentru jocuri, generând un joc fluid și raspunsuri rapide la comenzile date.
Câteva dezavantaje:
Calitate audio: Difuzoarelor încorporate de 20 W le poate lipsi claritatea, în special în camerele mai mari.
Eficiență energetică: Clasificat în clasa energetică F, indicând un consum de energie mai mare în comparație cu modelele mai eficiente.
Limitări de stocare: În anumite reviewuri am văzut că a fost semnalat un spațiu de stocare intern limitat, ceea ce restricționează numărul de aplicații care pot fi instalate.
Ca și preț, eu l-am achiziționat cu 1800 de lei, acum este o ofertă la 1600, la care se adaugă o reducere de 10%, detalii aici.
Concluzii:
Samsung QLED 43Q60D oferă o experiență excelentă dacă aveți ca prioritate o calitate ridicată a imaginii și funcții inteligente într-un format compact. Deși s-ar putea să nu exceleze în ceea ce privește performanța audio sau eficiența energetică, rămâne un concurent puternic pe piața televizoarelor 4K cu buget redus.
Până una, alta, veșnica întrebare: Samsung, LG, Sony sau altceva?
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor