anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Review] Samsung Galaxy S24 Onyx Black 256GB

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

FLo1_0-1726426158519.jpeg

De ceva vreme am încercat câteva teste ale unui Samsung Galaxy, model S24 și, ca orice provocare în fața unei noi ”jucării”, experiențele se lasă cu emoții, curiozități, dar și ... pretenții.

Plec de la început cu mențiunea că telefonul vine doar cu cablul USB TypeC (la ambele capete), deci fără încărcător sau căști cu fir. De asemena, sunt un utilizator nu foarte convins de diferențele de procesor existente. De ce? Pentru că deși pe GSMArena, atât S24 cât și S24+ (sau ultra) nu apar cu detalieri (diferențe) între SnapDragon 8Gen3, și Exynos 2400, pe alte forumuri (bloguri) părerile sunt împărțite între cele două modele. Adică plusurile aduse de un model sunt compensate de minusurile pe de altă parte ale modelului celuilalt. Din câte se pare, exceptând USA/Canda/China, restul pământenilor sunt binecuvântați cu utilizarea Exynos2400.

FLo1_1-1726426158525.png

În rest modelul BlackOnyx cu 256GB memorie internă evaluat aici a fost o trecere și o adaptare uimitoare de la un model middle-range (A5x).

Fără a intra în multe detalii (la îndemâna tuturor de altfel), modelul a adus ca noutate (pentru mine) posibilitatea de a testa 5G-ul (ca noutate pe partea de network), dar și o cameră foto triplă de 50MP (wide), 12MP (ultrawide), iar camera frontală 12MP. Cu un zoom optic de la 0,6X – 10X și terminând cu un SpaceZoom de 30X, diferența față de un model anterior care nu știa mai mult de 5X... este enormă.

Memoria de 8GB este suficientă pentru acest model pentru a se ”mișca” suficient de bine cât să nu ...zboare din mână, dar nici să nu fie prea greu de suportat.

Bateria de 4000mAh Li-Ion, cu încărcare rapidă pe wired de 25W are posibilitatea încărcarii la 15W Wireless, inclusiv cu funcție de ”shared charge wireless”, netestată de mine, dar care îmi pare ceva ”new age”.

Ca porturi, are doar portul USB TypeC, atât pentru căști / date / încărcare wired, deci adio port jack pentru căști. De asemenea, o altă schimbare: lipsă slot de memorie, deci adio SD Card.

Constatări mai importante? AI-ul încearcă să acapareze multe dintre funcții, dar pe multe doar dacă i se permite. Altfel nu își face de cap exagerat. Bateria spre 20-30%.... nu îți dă emoții (deocamdată) că te ”lasă baltă” în câteva ore de utilizare. De asemenea, pentru o utilizare cu marii consumatori activi (BT, GPS, WiFi, Date).... nu s-a descărcat chiar repede, deci pot considera că se comportă satisfăcător. La o utilizare fără exagerări, nu are nevoie de încărcare zilnică, ceea ce e de bine.

Ca idee, două teste de viteză pe 5G, poate relevante, poate nu. Unul este național (în zona Cluj Arena), iar unul este în Paris (adică roaming). Ambele sunt făcute indoor, dar în zona unui geam (adică nu între multe betoane).

FLo1_2-1726426158529.jpeg

FLo1_3-1726426158537.jpeg

Pentru alte detalii despre acest model puteți consulta: https://www.samsung.com/ro/smartphones/galaxy-s24/

Vreți să observați diferențele față de modelul S24+ Ultra? Vedeți mai jos unele referințe și concluziile vor veni singure.

https://zonait.ro/specificatii-galaxy-s24-plus-ultra/

https://comunitate.orange.ro/t5/review-uri/review-samsung-galaxy-s24-ultra/td-p/151178

Pentru alte detalii revin cu detalii în funcție de curiozități. Dacă doriți foto la diverse momente ale zile și/sau zoom de asemenea pot reveni. Ca o concluzie de final: Dacă vrei să utilizezi ca telefon altceva, atunci încearcă GalxyS24. De ce? Nu pictezi cu el (deși poți), nu te joci cu el (deși ai putea), dar dacă vrei un profesionist alături de tine pe care să te bazezi, atunci îți recomand Galaxy S24.

79 Răspunsuri 79

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Atașat o idee de "rezistență" a bateriei de la ultima încărcare, deși după încărcare m-am pus pe butonat. Dacă ar fi în "standby" ar rezista muuult mai mult. Zona mai plată din grafic este aferentă perioadei de peste noapte. 

1000005879.jpg

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

1000005891.jpg

 O altă constatare: Încărcarea la minim 25W este detectată ca "încărcare super rapidă", iar de la 30% a ajuns la 100% în aproape o oră. Bineînțeles Încărcarea a fost cu un cablu cu USB TypeC la ambele capete. 

Cât rezistă încărcarea aceasta? Depinde de cum este utilizat/solicitat telefonul și display-ul. La o primă estimare, S24 consideră că voi putea utiliza telefonul până la descărcare cam "1z 15h" 🙂

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

După cum se observă de la ultimul ststus, la S24 cu o utilizare obișnuită, bateria rezistă încărcată mai bine de o zi și jumătate. 

1000005899.jpg

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

1000005875.jpg

 Și dacă tot e despre foto, pun și câteva cadre cu luna de acum dimineață. Așadar prima e la 30X, singura care îi "taie" strălucirea.

1000005873.jpg

 O alta la 10X

1000005872.jpg

 Una la 3X

1000005871.jpg

 Iar ultima este cea banală, la 1X. 

Și nu ar fi neapărat o noutate, dar anumite cadre  din ultima lună erau surprinse de fapt cu acest telefon. Aceasta pentru cei care ați văzut și alte foto lăsate aici de mine, dar pe alte subiecte deschise cu și despre foto din Comunitate.🙂 

Ca o părere: Mi-ar fi plăcut ca acel disc luminos să fie mai.... disc. Din acest motiv, apare la un zoom prea mare ca un disc luminos dar blurat, ca surprins de o mână tremurată. Iarăși,  un ZOOM maxim pe zi de la 20X la 30X nu face o diferență prea mare, mai ales că acea diferență este din soft, adică nu un zoom optic.

LE: Pozele sunt fără eventuale filtre / editări aplicate, singura variabilă fiind din zoom. Nu am aplicat filtre pentru a nu ”strica” originalitatea capturii inițiale.

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Și pentru că ”o imagine este cât 1000 de cuvinte”, vă sugerez să urmăriți acest video de Youtube, chiar dacă este în engleză. Motivul alegerii este un număr mai mare de vizualizări și părea mai complet pentru modelul S24.

Și dacă aveți curiozitatea unui test comparativ atât pentru rularea diverselor aplicații uzuale care să solicite atât memorie cât și procesor, mai mult decât intuitiv mi s-a părut acest video comparativ: Galaxy S24 vs iPhone 15

Enjoy Galaxy world.

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Iar pentru a nu omite un clip în limba română și o comparație a modelului S24 cu un XIAOMI14, las mai jos un alt test comparativ. Criteriul alegerii: Număr de vizualizări. Bun sau rău, real sau fals, pro sau contra.... depinde de fiecare dintre voi. 

Depinde de modul de utilizare, de aplicațiile rulate, de timpul petrecut pe telefon în general și mai ales de ceea ce considerați a fi mai aproape de preferințele voastre.

BTW: Aveți alte experiențe sau curiozități de comentat / adăugat vis-a-vis de modelul Galaxy S24? Învățăm cu fiecare experiență observată / trăită / analizată.👍

Eu dețin un Xiaomi 14 Ultra.

Însă între cele două alese de tine (Xiaomi 14 vs Samsung S24) as fi mers pe Xiaomi 14.

https://nanoreview.net/en/phone-compare/xiaomi-14-vs-samsung-galaxy-s24-exynos

Un review foarte bun.👍

Felicitări pentru achiziție și sa te bucuri de el o perioada cat mai lunga!

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Mulțumesc @Cristinel01. Înțeleg opinia și mulțumesc pentru feedbackul oferit. De asemenea poate fi și o preferință personală, mai ales acolo unde performanțele device-urilor nu sunt foarte depărtate ca rateing. Puterea obișnuinței este uneori mai .... convingătoare 🙂 

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Revin la acel link: este făcut de către un ”iubitor de Xiaomi” 🙂 De ce? S24 nu este limitat la 8GB dar această versiune DA, are 8GB memorie RAM. ”90W sau 25W” ... și care-i diferența? Mai mult înseamnă mai bun? Dimpotrivă, Bateria la S24 se încarcă cu doar 25W, nu are nevoie de puteri mari precum Xiaomi14.... de tipul 90W. BTW: Am conectat S24 la mai mult de 25W și crezi că s-a încărcat diferit? NU. De ce? Pentru că un consumator își ia atâta energie de câtă are nevoie. Diferența? Încărcat de la un încărcător de putere mai mare face ca acesta din urmă să nu se încălzească atât de mult.

Restul sunt relative, cu mențiunea că ”și S24 este dualSIM, cu slot pentru 2XSIM fizic” 🙂

Interesante paralele între cele 2 modele. Mulțumesc din nou și o zi cu spor.

Faptul că suporta 90W permite o încărcare completă în aproximativ 31 de minute.

Este un avantaj atunci când te grăbești.

Mulțumesc și eu.

O zi frumoasa!

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Eu am înțeles, dar atunci când curentul este limitat de echipament (telefon), oricâți ”Watt-i” ar avea alimentatorul, telefonul tot nu-și va lua mai mulți. Concret, la S24, o încărcare pe 15W = încărcare rapidă, iar la 25W = ultra rapidă. Și da, posibil să nu fie în ”31 de minute” ci undeva cam la 50 minute, dar e suficient. 

BTW: cam în 25 de minute ajunge la 80% după care ritmul de încărcare scade treptat, adică nu se mai încarcă la fel de repede și este de altfel încetinit din echipament pentru a nu se încărca atât de repede ci treptat pentru protejarea ACC-ului.

Din meniul Xiaomi poti dezactiva aceasta limitare dacă ești in zona și te grăbești.

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

S24 nu are posibilitatatea decât a permisiunii blocării încărcării peste 80% sau să i se permită să fie încărcat până la 100%. dar modalitatea cum este încărcat (mai repede sau mai lent) depinde doar de această variabilă: încărcare pe 15W (rapidă) sau 25W (ultrarapidă). Peste 25W ... comportamentul lui S24 nu diferă la încărcare, ci doar al încărcătorului: nu se încălzește atât de tare.

BTW: La cel pe 15W.... poți face ochiuri :)))))

Cel puțin Samsung lucrează la acest capitol.

Am văzut că S24 ultra suporta 45W

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Da, suportă chiar și 65W, dar NU încarcă REAL la acea putere. E ca la priza din casă: degeaba ai o sursă de putere mai mare dacă ai conectat un consumator care nu consumă pe măsura Watt-ilor pe care sursa îi poate asigura.