anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Review] Samsung Galaxy S24 Onyx Black 256GB

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

FLo1_0-1726426158519.jpeg

De ceva vreme am încercat câteva teste ale unui Samsung Galaxy, model S24 și, ca orice provocare în fața unei noi ”jucării”, experiențele se lasă cu emoții, curiozități, dar și ... pretenții.

Plec de la început cu mențiunea că telefonul vine doar cu cablul USB TypeC (la ambele capete), deci fără încărcător sau căști cu fir. De asemena, sunt un utilizator nu foarte convins de diferențele de procesor existente. De ce? Pentru că deși pe GSMArena, atât S24 cât și S24+ (sau ultra) nu apar cu detalieri (diferențe) între SnapDragon 8Gen3, și Exynos 2400, pe alte forumuri (bloguri) părerile sunt împărțite între cele două modele. Adică plusurile aduse de un model sunt compensate de minusurile pe de altă parte ale modelului celuilalt. Din câte se pare, exceptând USA/Canda/China, restul pământenilor sunt binecuvântați cu utilizarea Exynos2400.

FLo1_1-1726426158525.png

În rest modelul BlackOnyx cu 256GB memorie internă evaluat aici a fost o trecere și o adaptare uimitoare de la un model middle-range (A5x).

Fără a intra în multe detalii (la îndemâna tuturor de altfel), modelul a adus ca noutate (pentru mine) posibilitatea de a testa 5G-ul (ca noutate pe partea de network), dar și o cameră foto triplă de 50MP (wide), 12MP (ultrawide), iar camera frontală 12MP. Cu un zoom optic de la 0,6X – 10X și terminând cu un SpaceZoom de 30X, diferența față de un model anterior care nu știa mai mult de 5X... este enormă.

Memoria de 8GB este suficientă pentru acest model pentru a se ”mișca” suficient de bine cât să nu ...zboare din mână, dar nici să nu fie prea greu de suportat.

Bateria de 4000mAh Li-Ion, cu încărcare rapidă pe wired de 25W are posibilitatea încărcarii la 15W Wireless, inclusiv cu funcție de ”shared charge wireless”, netestată de mine, dar care îmi pare ceva ”new age”.

Ca porturi, are doar portul USB TypeC, atât pentru căști / date / încărcare wired, deci adio port jack pentru căști. De asemenea, o altă schimbare: lipsă slot de memorie, deci adio SD Card.

Constatări mai importante? AI-ul încearcă să acapareze multe dintre funcții, dar pe multe doar dacă i se permite. Altfel nu își face de cap exagerat. Bateria spre 20-30%.... nu îți dă emoții (deocamdată) că te ”lasă baltă” în câteva ore de utilizare. De asemenea, pentru o utilizare cu marii consumatori activi (BT, GPS, WiFi, Date).... nu s-a descărcat chiar repede, deci pot considera că se comportă satisfăcător. La o utilizare fără exagerări, nu are nevoie de încărcare zilnică, ceea ce e de bine.

Ca idee, două teste de viteză pe 5G, poate relevante, poate nu. Unul este național (în zona Cluj Arena), iar unul este în Paris (adică roaming). Ambele sunt făcute indoor, dar în zona unui geam (adică nu între multe betoane).

FLo1_2-1726426158529.jpeg

FLo1_3-1726426158537.jpeg

Pentru alte detalii despre acest model puteți consulta: https://www.samsung.com/ro/smartphones/galaxy-s24/

Vreți să observați diferențele față de modelul S24+ Ultra? Vedeți mai jos unele referințe și concluziile vor veni singure.

https://zonait.ro/specificatii-galaxy-s24-plus-ultra/

https://comunitate.orange.ro/t5/review-uri/review-samsung-galaxy-s24-ultra/td-p/151178

Pentru alte detalii revin cu detalii în funcție de curiozități. Dacă doriți foto la diverse momente ale zile și/sau zoom de asemenea pot reveni. Ca o concluzie de final: Dacă vrei să utilizezi ca telefon altceva, atunci încearcă GalxyS24. De ce? Nu pictezi cu el (deși poți), nu te joci cu el (deși ai putea), dar dacă vrei un profesionist alături de tine pe care să te bazezi, atunci îți recomand Galaxy S24.

69 Răspunsuri 69

Jhony33
Junior

Un review foarte interesant.

Mulțumim.

In ceea ce privește 5G sunt foarte mulțumit.

Zona gara CFR CTA

1000000540.jpg

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Da, 5G-ul depinde de zonă, localitate și distanță față de antenă. Deci aproape orice test mi se pare... relativ. Restul detaliilor (funcțiilor) telefonului au fost detaliate pentru a nu fi topicul enciclopedie, dar nici superficial. În funcție de ceea ce interesează... revin punctual pe subiect.

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Am mai "descoperit" outdoor, un loc cu 5G care nu părea să dea semne și e chiar interesant, comparativ cu alte rezultate anterioare: Piața Mărăști-Sens Giratoriu din ClujN

1000005807.jpg

Sunt viteze foarte bune.

Mulțumim pentru informații.

M-ai făcut curios sa testez și eu 😅

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Și la Platinia dacă ajungi este o zonă apropiată ca valori. Spre ClujArena pare că semnalul este mai slab.

Super, stai sa ajung și pe acolo :))

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

@teacher_ : Vin cu o precizare, care posibil să se aplice și în alte locații: la 5-6AM 5G pe zona menționată nu era detectat, deși ieri după-amiza nu au fost probleme. De ce oare? Posibil un mister pe moment, dar pe de altă parte tema a mai fost discutată. În schimb pe zona Platinia - ClujArena nu sunt probleme, indiferent de oră.

Interesant că deși zona centrală (zona regionalăCFR --> Primărie) apare că ar exista 5G.... momentan S24 nu schimbă rețeaua în 5G. Mai verific.

Strada Caii Ferate, lângă podul cel nou construit peste Someș, am prins și eu în sfârșit o viteza buna :))

1000045598.jpg

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Nu e rău deloc. Nu știu dacă mi s-a părut mie (analizând cazurile / locațiile), însă parcă nu toate antenele 5G oferă viteze la același maxim, indiferent de distanța față de antenă. De asemena consider încă o curiozitate (pentru mine), dacă acel 5G e pornit 24/7 sau are program (de exemplu doar peste zi). Oricum sper încet să se extindă și atunci nu se va mai simți lipsa atât de mult, chiar dacă vitezele încă nu sunt peste tot la nivel 5G. 

Pololică
#StarMember

Strict teoretic, Snapdragon este mai performant decat Exynos, iar prezenta unui procesor specific in SUA si Canada este dat mai mult de tehnologia folosita "local" (pana nu demult CDMA si, recent, mmWave) cu care Snapdragon se intelege "mai bine". Pentru utilizatorul normal, diferentele sunt putin langa 0 barat.

Legat de celelalte atributie (camere, viteza de procesare, continut pachet) tind sa cred ca marketingul s-ar putea sa aiba un cuvant de spus mai apasat decat aparatul in sine. Nu zice nimeni ca nu este varf de gama (si trebuie tratat ca atare...), tind sa cred ca varfurile ([Iphone 16] Pro Max, [Samsung Galaxy S24] Ultra, [Huawei Pura 70] Ultra) sunt doar produse de marketing pentru vanzarea produselor. Daca la IPhone versiunea standard ("vanilla") este indeajus de scumpa cat sa te trimita catre Plus sau Pro, la Samsung seria Galaxy este"vazuta" si la modelele A, parca la Huawei este ceva ce nu intra in jocul asta.Daca au modelele P70, P70 Pro si P70 Ultra, parca versiunea Pro nu merita pretul cerut (parca e prea aproape de Ultra si prea departe de "vanilla").

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Ceva funcții multimedia am văzut că ar avea Exynos mai extra, comparativ cu Snapdragon: chestii de focalizare și prelucrare foto/video. Dar cum spuneai și de altfel nici nu am observat, pentru muritorul de rând ”diferențele sunt puțin lângă 0 barat” :))))

MCostel73
Începător

Buna @FLo1 ,

Ne poți spune cât durează încărcarea bateriei de la 0-100%?

Mulțumim pentru informații.

FLo1
#StarMember & August Problem Solver

Până la zero (0%) nu a fost și nici nu l-am lăsat. De altfel nu este indicat. Similar, are 3 opțiuni de întrerupere a încărcării: de bază = conectat fiind, încărcarea să pornească iar și iar în intervalul 95-100%; maxim = bateria nu se încarcă peste 80% ; și o altă opțiune ”adaptabilă” = ca o combinație între acestea, în funcție de utilizarea telefonului. 

Ca idee, de la 15 - 100% a durat cam 3 ore. De altfel, partea de final (adică de pe la 80%) este ușor încetinită și nu mai crește în același ritm. Iar dacă îl mai și folosești sau ai diferite funcții active (Net, BT, GPS... sau ecran pornit) atunci ritmul încărcării este diminuat.

Posibil inclusiv încărcarea să influențeze viteza. Prefer să-l încarc printr-un adaptor pe USB la 15W, deși aș putea conecta la USB TypeC la 25W. Ca la acumulatorul de mașină, prefer o încărcare lentă și durabilă, în locul uneia rapide și de scurtă durată la utilizare. Greșesc? Poate... Dar mai testez și revin cu concluzii.