02-03-2026 10:05 PM - editat 06-03-2026 10:59 PM
După ce am testat aplicația Transparent Clock & Weather, pot spune că este una dintre aplicațiile meteo care mi-au plăcut cel mai mult pe Android. Îmi place în special faptul că pe langa informațiile meteo dispune si de un widget elegant afișat direct pe ecranul principal. Nu trebuie să deschid mereu o aplicație separată pentru a verifica vremea, iar asta pentru mine este un mare avantaj.
Aplicația Transparent Clock & Weather poate fi descarcata din Google Play Store și se instalează rapid. După instalare, aplicatia solicita accesul la locație si notificari pentru a detecta locatia automat si pentru a primi notificari privind diverse alerte meteo, însă eu apreciez faptul că locația poate fi setată și manual nemaifiind necesar accesul la locatie din setarile telefonului .
In aplicatie putem vizualiza mai multe informatii detaliate legate de:
Transparent Clock & Weather este o aplicație meteo foarte utila, pentru că oferă mai multe informații într-un singur loc; pot verifica rapid prognoza, nivelul poluării, indicele UV și alte detalii despre confortul termic, iar asta mă ajută să îmi planific ziua mai ușor, mai ales când trebuie să decid dacă este potrivit să ies afară sau ce îmbrăcăminte ar fi mai potrivită.
Transparent Clock & Weather permite, de asemenea, selectarea mai multor locații, iar comutarea între acestea se realizează foarte usor.
Adăugarea widgetului pe ecranul telefonului
Adugarea widgetului pe ecranul telefonului dupa instalarea aplicatiei si stabilirea locatiei se poate face in doua moduri:
1. Din ecranul principal al telefonului
2. Din aplicatia Transparent Clock & Wheather, activând permisiunea "Comenzi rapide pe ecranul principal" pentru aplicatie.
În Transparent Clock & Weather, widgeturile oferite se pot personaliza din opțiunea Setări widget disponibila in meniul aplicației. Se pot face urmatoarele setari:
O alta functie interesanta este functia Comenzi rapide, este un instrument de tip scurtătură. Nu este neaparat o inovație majoră, ci doar o metodă de a face widget-ul mai util decât o simplă poză cu ceasul și vremea. Practic, putem transforma anumite părți din el în butoane de acces pentru anumite aplicatii.
În loc să avem o singură zonă pe care apasam ca să deschidem aplicația de vreme, widget-ul este împărțit în mai multe secțiuni. Putem seta ca fiecare secțiune să deschidă o altă aplicație aleasa:
Pentru aceste zone putem seta orice aplicație instalată pe telefon. Astfel, avem posibilitatea să „ascundem” la vedere o aplicație pe care nu dorim să o vadă ceilalți, deoarece aceasta poate fi deschisă doar din widget, fără să apară direct în meniul principal.
Avantaje ale aplicatiei:
Dezavantaje ale aplicatiei:
Nota: 8.5/10
Până la urmă, după ce am testat mai multe aplicații meteo pline de grafice inutile sau animații care consumă bateria, am rămas la Transparent Clock & Weather tocmai pentru că e onestă.
Ce m-a convins pe mine să o păstrez în detrimentul altora (cum ar fi AccuWeather sau widget-urile standard ale telefonului) este echilibrul ăsta între aspect și utilitate. Cele mai multe aplicații sunt „ori-ori”: ori arată bine, dar nu poți schimba nimic la ele, ori sunt ultra-detaliate, dar ocupă tot ecranul și arată urât. Faptul că pot să-mi ascund scurtăturile prin functia Comenzi rapide și să am un widget care pare că „plutește” pe ecran, fără să acopere fundalul, e fix ce căutam.
la 03-03-2026 10:40 AM
Well Done👍!
Salutări și o primăvară frumoasă, tuturor!
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor