22-10-2025 01:13 PM - editat 22-10-2025 01:16 PM
Salutare tuturor! ☀️🌧️
Recunosc, sunt destul de pasionat de meteorologie și de tot ce ține de fenomenele meteo — mai ales acele situații care tind spre extreme. Întotdeauna m-a fascinat cum se formează norii, furtunile sau schimbările bruște de vreme, așa că e clar că îmi place să fiu la curent cât mai precis cu tot ce se întâmplă pe cer. 😄
De-a lungul timpului am testat o mulțime de aplicații meteo, pentru că îmi doream ceva care să ofere prognoze cât mai exacte, dar și un radar de precipitații și vânt pe care să pot urmări în timp real evoluția vremii.
După multe încercări, am ajuns la concluzia că Meteo&Radar este cea mai completă și precisă aplicație pe care am folosit-o până acum.
Îmi place că pot urmări în detaliu fenomenele meteo, iar interfața e clară și plăcută. În plus, există și posibilitatea unui abonament anual care elimină reclamele, dar sincer, se poate folosi foarte bine și gratuit, fără probleme.
Am decis să scriu această postare pentru că sunt curios dacă mai sunt și alți pasionați de vreme pe aici. 🌦️
Voi ce aplicații meteo folosiți și care vi se pare cea mai precisă și completă?
la 22-10-2025 01:28 PM
Mulțumim pentru review!
Eu folosesc AccuWeather și aplicația preinstalată de la Samsung. Voi încerca și recomandarea ta.
la 22-10-2025 01:55 PM
Întrucât ”realitatea este relativă ca vremea”, m-am limitat la prognoza implicită a celor de la AccuWeather. Nu era departe de prognoza altor platforme, iar latura ”artistică” nu era un criteriu prioritar. 🌤 Sfat: Să aveți parte de timp, nu de vreme. Vremea oricum face ce vrea, însă timpul este ireversibil. 🙏
22-10-2025 01:36 PM - editat 22-10-2025 02:14 PM
Salut!
Personal folosesc aplicația Ceas transparent și vreme (Transparent Clock & Weather).
Îmi place widget-ul și este destul de bine realizată.
la 22-10-2025 03:17 PM
Salutare!
Eu am folosit aplicatia implicita a telefonului. Mergand in retrospectiva, imi dau seama ca AccuWeather am folosit-o in permanenta pe Windows Phone/Mobile (chiar ca aplicatie/imagine de blocare ecran), IPhone si Huawei (cu sau fara GMS). Nu am avut niciodata probleme cu Accuratetea aplicatiei.
PS: sper sa nu spun lucruri trasnite cu IPhone, dar retin ca aplicatia implicita tot AccuWeather era (sau cel putin datele folosite).
la 22-10-2025 03:31 PM
Si mie imi place aplicatia Meteo&Radar, in special animatia Radar insa la widgeturi sta mai slabut. Am folosit o vreme Transparent Clock and Weather care are si widgeturi frumoase si multe dar la acuratete nu sta bine intotdeauna. Asa ca, tot testand am dat peste WeaWow care este cel mai complex, are si foarte multe widgeturi de unde sa alegi ce iti place si cel mai important, are 8 furnizori de vreme care pot fi comparati in timp real, asa poti vedea care este cel mai exact in a pronostica vremea.
la 22-10-2025 03:47 PM
Sunt curios de pronuntia in engleza: UiUou sau UeaUou 😁. Stiu ca e ciudat, dar intotdeauna m-am intrebat daca dezvoltatorii isi dau seama de cum va arata denumirea finala...
la 23-10-2025 09:18 PM
😂 pentru unii suna ciudat si Busu...
la 23-10-2025 04:13 PM
Eu folosesc meteoblue pe IOS. Am folosit si Meteo&Radar dar nu m-a impresionat. Pe android folosesc Weawow care este gratuita si are mai multi furnizori de meteo(selectabili) Acuweather este destul de imprecis pentru mofturile mele
23-10-2025 07:54 PM - editat 23-10-2025 09:11 PM
Salut, la weawow nu ma lasă sa folosesc toți furnizori meteo fara sa fac o donație minimă. Cel puțin în zona în care locuiesc Meteo&Radar nu a dat greș niciodată iar radar-ul este cireașa de pe tort. Poți urmări evoluția furtunilor vara sau iarna și acorperirea precipitațiilor sub forma de ninsoare. Ce nu îmi prea place la Meteo&Radar este grafica primitivă la widgets. 😄
la 23-10-2025 09:16 PM
E 10 lei donatia, daca vrei sa folosedti acuwrther din aplicatie, e transferabila pe orice device si e pe viata.
la 24-10-2025 12:17 AM
Aplicația nativă de la Huawei și Iphone. Pe pc folosesc accuwatter și https:///www.meteologix.com
la 26-10-2025 09:21 AM
Eu folosesc Foreca Weather (varianta fără reclame 4 lei/3 luni), foarte mulțumită de precizia aplicației și de avertizările prompte.
@Orange Romania S.A. 2025
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor