anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

[Reveiw] Huawei Watch GT 6

Pololică
#StarMember

Salutare si bine m-ati gasit! Astazi va propun un review asupra unui obiect conectabil: un ceas inteligent. Initial nu aveam intentia unei astfel achizitii, dar, pana la urma, am facut-o. Nu o să fie o prezentare prea mare întrucat produsul are de la lansare câteva luni și, în principiu, doar bifez cateva moduri de utilizare pe care le-am facut în ultima luna și jumatate.

IMG_20260521_224540.jpg

Decizia asupra brandului era oarecum simpla: produsele Huawei au o integrare foarte buna cu alte marci. Modelul, insa, a contat putin mai mult. Aveam de „ales” intre seria Fit (patratoasa, asa cum este Apple Watch) si seria Watch (rotunda).

IMG_20260511_160308.jpg

Cum sunt mai conservator în privinta ceasurilor, am mers pe ceva rotund, clasic și așa am rămas asupra seriei GT, care este mai ieftina decât seria Watch („simpla”), iar modelul ... 6 era ultimul ieșit pe poarta fabricii. Nu am ales versiunea Pro întrucât bugetul nu permitea și nici nu l-aș fi utilizat la intreaga lui capacitate (sincer, nici așa nu-l folosesc prea tare).

Mărimea este cea de 46 mm, varianta pe negru și curea de polimer (fluoroelastomer... Sunt sigur ca ati fost atenti la orele de chimie si deja stiti despre ce este vorba).

Configurarea a fost facuta pe un Huawei Nova 8i cu aplicatia Huawei Health, dar utilizarea din ultima luna a fost facuta pe un Iphone 8, cu aceeași aplicatie Huawei Health. Da, aplicatia se gaseste în AppStore. O să revin la cei cu Android legat de pasii de instalare a aplicației daca este necesar si este cerut acest lucru (la Huawei nu cred ca are sens... e în AppGallery, în cazul în care nu este deja preinstalata). Totusi, aplicatia exista in Galaxy Store de la Samsung.

Pasii de configurare, zic, ca au fost destul de ușor de urmat (spre diferenta de setarea unui router Huawei prin aplicatia AILife, configurarea ceasului parca a fost o iota mai greoaie, dar nu de speriat).

Daca aplicatia este instalata, in principiu scanarea codului QR ar trebui sa rezolve, dar, daca nu merge, cautareae dispozitivului în lista de ceasuri acceptate (și sunt toate disponibile), e doar o chestie de timp pana se asociaza ceasul cu aplicatia/telefonul.

O configurarea prea sumara nu am facut intrucat mi-am dat seama ca este activ tot ce am nevoie, chiar si ceva plus. Cine vea sa configureze mai mult, are de unde si cu ce.

Utilizarea este cea a unui om normal: ora, verificare notificari, preluare apeluri, etc. Nu sunt neaparat un sportiv, dar sunt foarte multe sporturi asupra cărora informațiile pot fi foarte utile si specifice. Ce folosesc mai des sunt verificarea pusului, nivelul de oxigen, diverse citiri mai mult sau mai puțin medicale. Setarile sunt automate.

O chestie care îmi place la el este, evident, bateria. Reclama zice ca tine 3 săptămâni. Sa nu ne imbatam cu apa rece: nu am ajuns acolo, dar nici departe nu am fost. Pe mine ma tine cam doua săptămâni jumătate. Nu am folosit functia AOD (Always On Display) întrucât îmi este inutila.

Probabil va exista intrebarea: se poate plati cu ceasurile Huawei? Răspunsul este DA, cel puțin cu seria 6 de Watch GT, dar și cu noile Fit 6.

Watch pay.jpgScreenshot_20260513_142829.jpg

PS: daca va intrebati de ce sunt mici diferente intre poze si capturile de ecran, am folosit atat un Huawei Nova 8i, cat si un Iphone 8.

PS 2: linkul pentru decarcarea AppGallery este urmatorul: https://consumer.huawei.com/ro/mobileservices/appgallery/  Pentru descarcarea Huawei Health, se descarca direct din AppGallery, Galaxy Store sau AppStore si est enecesar un Huawei ID pentr utilizarea tuturor functiilor.

Link-uri catre versiunile standad (46mm si 41 mm), cat si Pro (doar de 46mm pentru acest model)

https://www.orange.ro/magazin-online/huawei-watch-gt6-black-pd-66291?list_src=search-magazin-tab

https://www.orange.ro/magazin-online/huawei-watch-gt6-gold-milanese-pd-66288?list_src=search-magazin...

https://www.orange.ro/magazin-online/huawei-watch-gt6-pro-black-pd-66294?list_src=search-magazin-tab

Pe parcurs voi mai actualiza cu informatii noi sau, daca vor fi intrebari, voi incerca sa raspund. Deci, cum se mai spune in lumea Linux: acest subiect va fi Rolling Release, sau, mai pe romaneste, in curs de actualziare.

Sa ne scriem de bine si, la atac plaiesii mei daca aveti intrebari!

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.
18 Răspunsuri 18

MihaiC99
Campion certificat

Felicitări pentru noul ceas! Să-l porți sănătos și să te bucuri de el!

Am văzut că și varianta GT 6 pro are un preț promoțional destul de bun la Orange. Are în plus funcția ECG.

https://www.orange.ro/magazin-online/huawei-watch-gt6-pro-black 

multumesc! Da, doar versiunea Pro are aceasta functie. De mentionat ca nu au certificare medicala, dar citirile sunt destul de apropiate de aparatura specifica si pot oferi informatii mai mult decat decente privind starea de sanatate.

Evident, un control de specialitate nu trebuie omis!

Știai că întrebarea ta îi ajută si pe alții? Detaliază succint și marchează răspunsul pe care îl consideri ca ți-a fost de ajutor.

Radutuby
#StarMember

Frumos ceas! Ai făcut o alegere foarte bună. În momentul de față, Huawei produce unele dintre cele mai bune smartwatch-uri și cred că oferă cel mai bun raport calitate-preț, alături de o gamă foarte bună de funcții.

✦ Behind every connection, light moves in silence. ✦

Multumesc! Daca nu gresesc cifrele, Huawei ar fi locul 2 pe partea de ceasuri. Personal sunt foarte multumit de produsele lor. Am un telefon Nova 8i (tras pe dreapta putin fortat de cateva aplicatii), casti Freebuds 5i si un router AX2. Nu cred ca trebuie sa detaliez prea mult cum interactioneaza intre ele... Iar ceasul a mers ca uns si chiar incerc sa-mi aduc aminte cand trebuie sa-l incarc. Am vazut ca are un consum de 5-6% pe zi, putin mai mult cand vorbesc la el (conectat la bluetooth cu telefonul).

Dacă nu setezi monitorizarea funcțiilor vitale continuă, ci doar ocazională, autonomia ar trebui să crească cu aproximativ 30 - 40%, dacă nu mă înșel. Când am avut GT 3 Pro, eu așa îl foloseam. Probabil că generațiile mai noi sunt mai eficiente în ceea ce privește consumul bateriei.

Cu siguranta noile generatii au plusuri pe undeva. Bateria are aproximativ 850mAh, aproape dubla fata de GT5 de anul trecut. Fiind primul ceas inteligent, inca ma obisnuiesc cu el si mai sunt functii pe care trebuie sa le mai si gasesc inainte...

Pololică
#StarMember

Si evident ca am uitat doua functii importante:

• se poate raspunde la apeluri. Pentru apelurile normale nu conteaza la ce telefon este conectat, dar pentru Whatsapp doar cu IPhone am reusit (tind sa cred ca IOs ajuta. In masina, tot cu IPhone pot raspunde cu ajutorul sistemului audio la apelurile din alte aplicatii decat cea de telefonie normala).
  • se poate raspunde la mesaje (sms sau whatsapp) dar doar cu Android. La IOs inca nu am dibuit cum (nici nu m-am uitat prea tare, dar mai verificam pe parcurs daca este o limitare soft sau doar trebuie sa activez ceva pe undeva).

MihaiC99
Campion certificat

Pe Android, aplicația nu este disponibilă în Google Play Store. Este necesară instalarea Huawei AppGallery, iar apoi, din acesta, descărcarea aplicației Huawei Health. Soluții ar fi și pentru Xiaomi.

Tocmai de asta am pus și linkul de descărcare pentru AppGallery de unde se poate Descarcă Huawei Health. Nu am înțeles asta: pe IPhone sau Galaxy Gallery (Samsung) aplicația Health este disponibilă, dar in Google Play Store nu…

MihaiC99
Campion certificat

Având in vedere că sunt în conflict...

Bine că aplicația Curve este disponibila în magazinul Google.

Eu cred ca aplicatia Curve este în Play Store pentru că nu este afectată de sancțiunile împotriva Huawei

MihaiC99
Campion certificat

Normal, că doar nu a fost dezvoltată de Huawei. Ce vroiam sa spun este că nu toate aplicațiile trebuie instalate din surse necunoscute.

Stii care este partea amuzanta? Huawei are 3 aplicatii in AppStore (Apple): doua din ele le folosesc: Huawei AILife si Huawei Health. Mai zic ca aparatura Huawei folseste produse Microsoft cu licenta? Ca utilizator final, nu pot sa nu pun intrebarea: de ce cu unii se poate si cu altii nu?

Dar ma rog, noi sa fim sanatosi si multumiti ca avem de unde alege, iar conectabilele Huawei chiar ofera calitate la un pret mai mult decat decent.

MihaiC99
Campion certificat

Totuși, de ce nu ai mers pe varianta cu eSim. Ai preferat autonomia și faptul că ceasurile sunt de producție recentă?