anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Smartwatch și smart ring: Ce preferați și cum vedeți viitorul acestor dispozitive?

MihaelaA
Community Manager
Community Manager

Salut tuturor!

Conform unui raport recent realizat de Counterpoint Research, piața globală a smartwatch-urilor a înregistrat pentru prima dată o scădere a vânzărilor, cu 7%.

Câteva puncte interesante din raport (2024 vs 2023):

• Apple rămâne lider pe piață, dar vânzările Apple Watch au scăzut cu 19%.
  • Huawei, al doilea cel mai mare jucător din piață, a crescut cu 35%.
  • Samsung a înregistrat o creștere mică de 3%, dar rămâne pe locul 3.
  • Segmentul ceasurilor pentru copii a fost singurul care a crescut în mod constant.

MihaelaA_0-1742396151940.png

Credeți că oamenii își schimbă smartwatch-urile mai rar? Este vorba de preț, de lipsa unor funcții sau pur și simplu de faptul că dispozitivele existente sunt deja suficient de performante?

În timp ce există aceste provocări pe piața smartwatch-urilor, smart ring-urile câștigă popularitate. Aceste dispozitive reprezintă o soluție compactă și elegantă pentru monitorizarea activității fizice și a sănătății.

Un alt trend pe care l-am observat este preferința pentru smartbands, pe care mulți le aleg în detrimentul smartwatch-urilor, deoarece sunt mai subtile și nu distrag atenția de la activitățile zilnice sau sportive.

Mie, personal, îmi place mult ideea de smart ring, dar deocamdată mi se pare de ajuns smartwatch-ul de la Apple. Îl am din 2022 și mă încadrez în categoria celor care consideră că dispozitivul existent este suficient de performant pentru nevoile mele din prezent 😊

Haideți să discutăm 😊

1. Ce dispozitiv folosiți în prezent pentru monitorizarea activității fizice și a sănătății: smartwatch, smart ring, smartband? La cât timp îl schimbați?
  2. Cum vedeți viitorul acestor dispozitive? Credeți că smartwatch-urile vor reveni în forță sau smart ring-urile vor deveni noul standard?
21 Răspunsuri 21

FLo1
#StarMember

Frumos subiect. Prima achiziție a fost un fitband de la Samsung: nu pentru monitorizarea activității, cât mai ales pentru a nu fi privat de "noțiunea timpului" în absența telefonului (de exemplu vara, când hainele sunt mai subțiri și fără multe buzunare).

Un "smartwatch" ....nu știu. Nu are multe funcții în plus față de un fitband, necesare neapărat și care să le am pe braț, dar prețul este net mai mare. Inelul este o alternativă "cute", dar deh, nu mă dau după inele: prefer degetele libere pentru diverse activități.  

De schimbat ceva funcțional.... nu merită. Nu vor dispărea niciunele, dar fiecare are locul lui în funcție de stilul, preferințele și hobby-urile fiecăruia. Însă cum prețul are o amprentă importantă în decizia fiecăruia, consider că schimbarea va fi influențată de variația prețului și al modelelor de pe piață.

MihaelaA
Community Manager
Community Manager

De acord, nici eu nu cred că o să dispară smartwatch-urile de pe piață și sigur sunt cumpărători pentru fiecare categorie. Însă este posibil să crească mai mult piața de inele smart în următoarea perioadă, sa vedem 🙂

Nu eram ahtiat după ceasuri, dar nici după inele. Dacă inelul ar fi avut "display" (mda... știu 😁 ), atunci aș fi ales.... inel. Așa că, rămân la o variantă intermediară, de compromis. Și da, peste vreo 10ani, cu apariția unor modele care să schimbe radical conceptul actual, nu voi refuza o provocare la altceva mai smart.

Vio73
#StarMember & 2024 Problem Solver

Interesantă expunere. Mă interesează monitorizarea unor funcții cum ar fi:

-pulsul;

- oxigenarea;

- măsurarea activității fizice, etc.

1.Ce dispozitiv folosiți în prezent pentru monitorizarea activității fizice și a sănătății: smartwatch, smart ring, smartband? La cât timp îl schimbați?

Folosesc momentan, de vreo 2-3 ani un Xiaomi Watch 2 și un  Nothing CMF Watch Pro 2 Black de la sfârșitul lui 2024, care fac ce vreau și momentan nu cred că mă interesează altceva mai performant.

2.Cum vedeți viitorul acestor dispozitive? Credeți că smartwatch-urile vor reveni în forță sau smart ring-urile vor deveni noul standard?

Nu știu ce să zic, așa cum spuneam, eu sunt mulțumit de ceea ce am și vedem cum evoluează lucrurile pe parcurs. Momentan nu mă interesează smart-ringul sau smartbands. Despre ultima variantă pot spune că am testat-o câteva minute la un magazin de specialitate și am returnat-o, că nu mi-a plăcut cum funcționa și ce funcții includea în raportul calitate-preț.

MihaelaA
Community Manager
Community Manager

Deci te încadrezi în categoria în care sunt și eu - consideri că device-urile pe care le ai în prezent îndeplinesc nevoie tale și nu ai nevoie de o nouă achiziție. Este foarte posibil ca acesta să fie un factor pentru care a scăzut piața de smartwatch-uri, sunt performante și nu necesită să faci o achiziție nouă în fiecare an.

Anca07
#StarMember

Banuiam ca asa arata cifrele, insa nu am avut suficient timp pentru a le confirma. Multumesc frumos pentru informatii!

Cat despre smartwatch, smartbands sau smart rings, eu sunt pro ultima varianta, parere expusa si in review ul pe care l-am facut pentru smart ring ul celor de la Samsung, device pe care il detin si eu de cand a fost lansat in Romania. Clar nu m-as desparti de el pentru un smartwatch/smartband.

Momentan nu l-as schimba, poate doar daca vin cei de la Samsung cu un upgrade. Sunt foarte multumita de functiile acestuia si de faptul ca imi pot purta si ceasurile in acelasi timp, motiv pentru care nu as vrea un smartwatch/smartband.

Nu cred ca smartwatch urile mai au puterea de a reveni in forta. Stiu sigur ca odata cu smart rings, urmeaza si alte device uri la care probabil nu ne-am fi gandit vreodata, insa care vor oferi versatilitate utilizatorului.

Important, mai presus decat trend uri sau influente, e ca persoana care foloseste acel device, sa fie multumita de ceea ce ii ofera  si de utilitatea/estetica sa. In rest, imi place faptul ca evoluam😊

Zi cu soare!🌞

MihaelaA
Community Manager
Community Manager

Da, am citit cu mare plăcere review-ul tău despre inelul smart pe care îl ai. Mă încântă ideea unui inel și cel mai probabil voi merge în această direcție, dar deocamdată sunt ok cu ceasul pe care îl am. Așa cum ai spus, cine știe ce o să mai apară până când decid eu că vreau un alt device 🙂

Pololică
#StarMember

Smartring-ul inca nu m-a convins. Pentru stilul meu, inca nu ii gasesc utilitatea. Vergheta imi este indeajuns (pe langa un ceas clasic [cu quartz sau mecanic]).

Ma gandesc ca pe viitor s-ar putea ca acest inel inteligent sa preia o parte din functiile medicale (sau, ca sa fim mai corecti in exprimare, citirile medicale), si ceasurile sa preia partial din partea de comunicatii (in principal vocale) ale telefoanelor, sau, de ce nu, sa ofere ceva informatii de identificare despre persoana care il poarta.

MihaelaA
Community Manager
Community Manager

Da, smart ring-ul pare să nu fie pe placul tuturor, în special pentru bărbați.

Îmi place perspectiva ta despre viitorul acestor dispozitive. Dacă aceste funcționalități pe care le-ai menționat ar deveni realitate, ți-ai dori să încerci un smart ring sau un smartwatch?

Poate forma actuala nu pare sa fie gustul, dar asta nu inseamna ca o vergheta traditionala, din viitor, nu va ingloba tehnolgie si sa fie "sub acoperirea" clasicismului.

Dacă aceste funcționalități pe care le-ai menționat ar deveni realitate, ți-ai dori să încerci un smart ring sau un smartwatch?

Mda, grea intrebare. Daca as da un raspuns azi cu aplicare in 2025-2030, va fi spre ceasornicul inteligent. Totusi, daca aplicarea raspunsului va fi prin 2050... cel mai probabil raspunsul ar fi impartirea functionalitatilor intre dispozitive.

@Pololică: "Prin 2050", când inelul va avea un led ca proiector pentru funcția de display..... cred că voi ajunge să-l port, deși când nu sunt la interior acel "ecran" ar putea lipsi.... 🤣🤣 Hai că am văzut prea multe SF-uri. Revin la realitate....

Am pastrat 25 de ani ca punct de reper intrucat, acum 25 de ani (1999-2000) telefoanele mobile abia intrau in Romania, asa cum intelele inteligente intra acum. Ma astept sa aiba o redesenare si o retehnologizare naturala (sau ... artificiala?) cu fiecare model nou aparut.

MihaelaA
Community Manager
Community Manager

Da, exact, asta cu inelul care proiectează mă duce cu gândul la un film SF 😂 Dar cine știe ce o să apară în 25 de ani.

MihaelaA
Community Manager
Community Manager

Îmi place ideea cu verigheta tradițională transformată în device smart, aș înclina pentru asta 🙂

Deci smartwatch-ul ar fi prima alegere. Până atunci probabil vom avea și alte device-uri smart pe lângă cele deja existente.