26-12-2025 08:21 AM - editat 26-12-2025 08:32 AM
Salutare!
Tutorialul de mai jos se adresează pasionaților de telecomunicații, dar poate fi util și celor care vor să înțeleagă mai bine cum funcționează rețeaua mobilă și la ce echipamente este conectat telefonul. Sunt prezentate două aplicații pe care le folosesc frecvent pentru verificarea rețelei Orange și a parametrilor radio.
1. CellMapper – rol și utilizare
CellMapper este o aplicație folosită în principal pentru identificarea și cartografierea celulelor radio ale operatorilor mobili.
Ce face în mod concret:
Oferă informații despre:
La ce este util:
2. Netmonitor – monitorizare în timp real
Netmonitor este axată pe monitorizarea live a conexiunii, fiind utilă mai ales pentru analiza comportamentului rețelei în timp real.
Ce afișează:
Parametri radio avansați, precum:
La ce este util:
Concluzie
Cele două aplicații se completează foarte bine și oferă o imagine destul de clară asupra modului în care funcționează rețeaua mobilă în zona ta.
Mai există și alte aplicații similare, însă CellMapper și NetMonitor rămân preferatele mele.
Câteva exemple de alte aplicații utile:
la 28-06-2026 09:24 PM - editat ultima oară la 29-06-2026 08:16 AM de DanielaH
This is a very informative tutorial for anyone interested in understanding how mobile networks work. The detailed comparison between CellMapper and NetMonitor makes it much easier to choose the right tool for monitoring signal quality, network bands, and overall connection performance. Reliable applications with clear interfaces always improve the user experience, just as many users appreciate the Sikkim Game App for its smooth navigation, convenient access, and mobile-friendly design.
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor