03-10-2026 08:54 PM - editat 03-10-2026 09:02 PM
Salutare!
Azi o să vă prezint o testare personală comparativă între cei trei mari furnizori de servicii mobile de la noi din țară: Orange, Digi Mobil și Vodafone. Testele au fost efectuate cu 3 profiluri eSIM active pe un Samsung Galaxy S25 Ultra, direct în teren, în diferite locații cheie din Dej.
Scopul acestui review este pur informativ și bazat pe o experiență personală de utilizare de zi cu zi. Mi-am dorit să văd cum se comportă fiecare rețea în scenarii reale: de la zone outdoor cu acoperire directă la zone aglomerate sau în interiorul clădirilor (indoor).
1.Grafice Rapide de Performanță
2.Tablou Centralizator pe Locații
3.Imagini de la testele din teren
4.Concluzie :
În urma măsurătorilor, fiecare operator își adjudecă un punct forte în funcție de scenariul de utilizare:
Orange Romania este liderul incontestabil la capitolul viteză maximă de download în mediul outdoor, datorită benzii 5G n78 care a atins un vârf masiv de 816 Mbps pe str. Unirii, menținând totodată cele mai consistente viteze de upload la exterior.
Digi Mobil oferă cea mai mare surpriză în testul de interior (indoor), unde a obținut cea mai bună viteză de download (106 Mbps) și o latență excelentă în oraș, deși suferă la viteza de download când terminalul rămâne conectat pe banda B8 (900 MHz).
Vodafone Romania se remarcă printr-o rețea 4G/LTE-A foarte stabilă, obținând cele mai bune viteze de upload în outdoor (până la 79.6 Mbps pe str. Mărășești), dar pierde teren în interior și în zonele fără acoperire 5G dedicată.
Notă: Toate datele din acest tabel reprezintă o testare personală efectuată direct în teren cu trei profiluri eSIM pe un Samsung Galaxy S25 Ultra, iar graficele și reprezentările vizuale au fost generate de AI exclusiv pe baza măsurătorilor reale colectate în timpul testelor.
„GSM spans the air, fiber drives the speed, Ohm’s Law sets the ground.”
la 05-10-2026 02:14 PM
Foarte pertinenta analiza, Radu. Mereu am semnal bun când trec prin Dej. Cred totuși că ai prea mult timp liber 🙈
la 05-10-2026 02:15 PM
Am destul 😄 de la 16:00 pana la 22:00.
„GSM spans the air, fiber drives the speed, Ohm’s Law sets the ground.”
05-10-2026 02:19 PM - editat 05-10-2026 02:22 PM
@Orange Romania S.A. 2026
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J1996010178400
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor