la 03-12-2021 04:38 PM
Printr-un concurs de împrejurări am devenit (ne)fericit posesor de Huawei P10!
Fericit pentru că mi-am schimbat smartphone-ul și cel puțin la nivel teoretic voi fi liniștit următorii 2 ani în această privință, nefericit pentru că Huawei P10 este momentan un surogat la iPhone deoarece trebuie să mărturisesc că visez la mărul mușcat ca un puști abia înțărcat de maică-sa care visează la catrință.
Așa că am îmbinat utilul cu plăcutul și am făcut un compromis lucid între ceea ce vreau și ceea ce am nevoie cu adevărat în activitățile de zi cu zi. Astfel am ajuns să cumpăr noul Huawei P10 de la Orange prin programul de fidelizare Thank You cu prelungire contractului pe 24 de luni la un preț destul de bun. Este vorba despre modelul Huawei P10 VTR-L29 cu 4GB RAM și 64GB spațiu de stocare.
Huawei P10 – prima impresie
Review Huawei P10
Prima impresie pe care ți-o lasă Huawei P10, trecând peste faptul că seamănă leit cu iPhone la design, este aceea de fragilitate așa că i-am comandat din start o carcasă de protecție din policarbonat și o folie de protecție tempered glass.
Interfața EMUI 5.1 este inspirată după iOS și la nivel de design este o reușită însă la capitolul funcționalități mai trebuie făcute mici ajustări mai ales la capitolul experiență intuitivă de utilizare. În plus mai avem câte o traducere neinspirată în română a elementelor din meniuri dar după ce-ți setezi telefonul nu te mai deranjează acest aspect.
Huawei P10 – după o săptămână de utilizare
Am încercat în această primă săptămână să găsesc scenariul optim de utilizare potrivit nevoilor mele de comunicare, plus autonomie echilibrată și până acum nu am reușit să mă declar mulțumit.
Încărcarea de la 10% până la 100% durează aproximativ 90 de minute cu telefonul închis, iar la deschidere estimarea autonomiei este în mod teoretic de aproximativ 48 de ore. În practică eu reușesc să rezist 12 ore cu 50% din capacitatea acumulatorului cu 4G activat, locație activată și notificări active în timp real pentru câteva aplicații importante.
Aș putea risca spunând că rezistă 24 de ore cu o singură încărcare dar nu sunt genul de utilizator care să stea non-stop cu nasul în telefon și cel mai probabil autonomia se reduce la intervalul de dimineață până seara târziu pentru utilizatorii înrăiți.
Culorile afișate de Huawei P10 sunt, din punctul meu de vedere personal, mai echilibrate și mai naturale pentru că nu mă obosesc atât de mult cum o fac culorile afișate de Samsung Galaxy S6 Edge. Iar fontul normal în cazul meu trebuie ajustat la font mare ca să nu-mi obosească ochii. Dar aceste sunt chestii strict subiective care pot fi percepute diferit de la o persoană la altă persoană.
Sunetul este absolut normal în timpul convorbirilor și se aude clar chiar și în medii relativ zgomotoase. Altfel dacă asculți muzică de calitate (mă refer la calitatea înregistrării nu la gusturile muzicale) și ești un meloman cu ureche muzicală bună o să-ți lipsească sunetul stereofonic. Altfel nu ai de ce să-ți faci griji, nivelul de sunet redat de Huawei P10 fiind destul de puternic.
Cât privește spațiul de stocare cred că am fost eu un norocos sau România se află pe lista unde nu au ajuns Huawei P10 cu memorii având performanțe slabe. La primul test cu AndroBench rezultatul pentru sequential read a fost de 751.55 MB/s, iar după ce-am închis tot ce rula pe fundal și putea fi închis am obținut 800.75 MB/s pentru sequential read.
Nu pot spune nimic despre mult lăudatele camere foto de pe Huawei P10 pentru că nu mă pricep la fotografie, mă descurc la nivel de amator cu un aparat foto compact și în plus nu am avut ocazia de a testa acest aspect în aceste zile și nu am vrut să o fac doar de dragul de a o face.
Comparativ cu alte telefoane care mi-au marcat anii Huawei P10 nu dă semne de încălzire exagerată în timpul utilizării sau în timpul încărcării. Și dacă în timpul utilizării mă așteptam la acest comportament, în ceea ce privește încărcarea mă așteptam la temperaturi mai ridicate pe parcursul acestui proces dacă e să mă raportez la experiența anterioară.
În ceea ce privește conectivitatea nu știu dacă să fiu dezamăgit sau să mă consolez cu ideea că rețelele 4G devin tot mai congestionate: pe conexiune WiFi am obținut un maxim de 144 Mbps pentru download însă în cazul datelor mobile situația se complică.
Acasă (în Brașov) cu conexiunea de date mobile pornită am obținut constat aproximativ 25 Mbps download și 2.5 Mbps upload, atât la interior cât și la exterior ceea ce cel mai probabil înseamnă că zona este foarte aglomerată în ceea ce privește conexiunile.
În alte zone ale Brașovului am obținut rezultate diferite ceea ce mă face să cred că nu e telefonul de vină și nici setările sale: astfel în zone cu blocuri viteza de download a fost comparabilă cu cea de upload și s-a situat undeva între 30 Mbps – 40 Mbps (de multe ori viteza de upload este mai bună decât de cea de download).
În zone predominant cu case am avut parte de adevărata surpriză pe care o așteptam: la download am avut constat puțin peste 100 Mbps, iar la upload s-a menținut între 30 Mbps – 40 Mbps. Și cam pe aici se învârt așteptările mele în ceea ce privește rețeaua 4G.
Cea mai slabă viteză am obținut-o în Centrul Civic al Brașovului: puțin peste 1 Mbps la download și aproximativ 25 Mbps la upload.
Toate testele de viteză au fost făcute în exterior cu excepția celui de acasă pe care l-am făcut atât la interior cât și la exterior.
Ca experiență generală de utilizare pot spune că este una destul de plăcută și fluentă totodată. În primele 2-3 zile am folosit utilitarul de optimizare automată însă după ce-am abandonat ideea de a-l mai folosi nu am simțit că utilizarea ar fi încetinită în vreun fel.
Și cam aceasta este tot ce-am avut de spus după o săptămână de utilizare și am considerat că este important pentru a împărtăși experiența.
Dacă vă tentează un smartphone Huawei P10 îl găsiți la Orange în 3 variante de culori: Black, Gold și Silver.
PS: Acest review nu se dorește a fi exhaustiv. Dacă am trecut peste ceva înseamnă că nu mă interesează acest aspect. De exemplu jocurile, pe Huawei P10 sau pe oricare alt smartphone, nu mă interesează.
Acest review a fost scris pe blogul personal acum 4 ani și jumătate în urmă https://blog.alter-ego.ro/personale/huawei-p10-review/
la 03-12-2021 06:48 PM
@alterego îți mulțumim pentru review-ul facut pentru Huawei P10. Dacă îți dorești să participi la concursul din comunitate cu înscrierea unui review te rugăm să consulți toate condițiile din regulament art. 7.4.
la 04-12-2021 05:18 PM
la 04-12-2021 06:01 PM
la 04-12-2021 06:04 PM
la 04-12-2021 06:10 PM
la 06-12-2021 12:05 AM
la 06-12-2021 12:21 AM
@Orange Romania S.A. 2024
Cod unic de înregistrare: 9010105
Numar inregistrare Registrul Comertului: J40/10178/1996
Sediul social: Clădirea Tandem, Strada Matei Millo, nr.5, Sector 1, Bucuresti
Certificatul Tip de furnizor